No niin. Kauden avaukset ovat yleensä olleet vaikeita, vaikkakin Jokerit on huomattavasti useammin voittanut kuin hävinnyt avausottelunsa. Ja vaikeaa se oli tänäänkin.

Kolme pistettä maistuvat varmasti hyvältä, varsinkin kun olimme vieraskaukalossa ja vastustaja ei tehnyt eloa helpoksi. Kolmannen erän kahdella maalilla kaveri jäi taakse ja tuomaritkin vihelsivät, ajoittain avustettuna, hyvin. Noin muuten ei ottelusta kuitenkaan jäänyt erityisen paljon kerrottavaa. Tämä oli näitä iltoja, jolloin tuloksella on näyttävyyttä suurempi merkitys. Ja tulos saatiin, näyttävyyttä ei niinkään.

Heleniuksen jatkoon en ollut tyytyväinen, vaan pidin (ja vieläkin pidän) häntä liian ailahtelevana kakkoseksi ja liian heikoksi ykkösenä. Tänään kuitenkin hän hoiti tonttinsa kiitettävästi ja Spartakin ainoalle maalille hän ei voinut mitään. Nyt blokattu laukaus sattui tippumaan hyökkäävän joukkueen kannalta täydelliseen paikkaan ja maalivahdille ei jäänyt yksinkertaisesti mitään mahdollisuutta hoitaa tilannetta.

Spartakin kassarina toiminut Svensson vei kuitenkin maalivahtien kamppailun jos pelipaikkoja pitäisi vertailla. Yksinkertaisesti hän oli tänään loistava ja antoi Spartakille mahdollisuudet voittoon. Vaikka muun muassa Huhtalan vapaasta paikasta ampuva kuti painui suoraan räpylään, otti Svensson kaikesta huolimatta tukun tärkeitä koppeja. Maalien osalta hänellä ei ollut varsinaisesti mahdollisuuksia, vaan Lauridsenin kimpoili maalivahdin kannalta ikävästi omista ja Regin pääsi tinttaamaan kiekon täysin vapaasta paikasta.

Tuomarilinja on ajoittanut KHL:ssä ollut kotijoukkuetta ja/tai venäläisjoukkuetta tukeva. Ei mainittavasti, mutta kuitenkin tarpeeksi vaikuttamaan pitkässä juoksussa. Linjaus on sinänsä varsin ymmärrettävä, sillä jo pelkästään paineen ja kielen vuoksi venäläisjoukkueella on etunsa. Ilman foliohattua, jokainen voi miettiä mikä vaikutus on sillä, että tuomari saa ”omaa” joukkuetta vastaan vihelletyn ottelun jälkeen lukea käyttämästään mediasta ”huonosta” vihellyksestä. Samoin jokainen voi miettiä kuinka oleellista on ymmärtää esimerkiksi keskustelun jokainen vivahde ja merkitys natiivilla tasolla kouluenglannin sijaan. Tänään kuitenkin tuomarit hoitivat tonttinsa hyvin. Jäähyt tai viheltämättä jääneet tilanteet olivat pääsääntöisesti kohdillaan. Samoin maalien kanssa tuomarit saivat vihellykset lopulta oikein. Jalosen haaston jälkeen selvästi sääntöjen vastainen maali hylättiin ja omaan silmääni 50-50 maali Reginiltä hyväksyttiin.

spartak1.jpg
Tämä aluksi hyväksyttiin. 

Kokonaisuudessaan Jokerien peli ei tänään vaikuttanut pisteistä huolimatta. Kentälliset eivät tuntuneet toimivan, vaan vielä oli säännöllisen ajoittaista hakemista. Ymmärrettävä piirre tämä toki on kauden avauksessa, mutta paljon pitää vielä parantaa. Spartak vaikutti huomattavasti valmiimmalta joukkueena, vaikkakin kokonaisuudessaan Jokerit olikin vahvempi.

Jos kuitenkin onnistujia pitää hakea, niin Marko Anttila ja Rasmus Rissanen ovat nostettava esille. Anttila oli erittäin pirteä läpi ottelun tehottomuudestaan huolimatta, hoiti AV:lla roolinsa ja aivan lopussa pystyi hoitamaan puolustusvelvoitteensa Spartakin paineesta huolimatta. Rissanen puolestaan oli puolustuksen herra ja hidalgo tänään. Hän ei kiekon kanssa loistanut tai luonut paikkoja, mutta hänen puolustuspelinsä oli tänään kiitettävällä tasolla. Kauden aikana hän todennäköisesti tekee ossiväänäsmäiset pisteet, mutta hänen arvonsa mitataan aivan muilla tilastoilla.