Kauden avausmatsi oli juuri niin hankala kuin odottaa saattoikin. Tänään ei tehtävän pitäisi kuitenkaan helpottua, sillä HK Sotši on lähtökohtaisesti astetta kovempi vastustaja. 

Olympiakaupungin joukkue on perinteisesti ollut Jokereille haastava vastustaja. Keskinäisten otteluiden pisteet ovat vastustajan eduksi ja vaikka joukkue on muuttunut viime kaudesta, ei Sotšia voi millään muotoa aliarvioida. Kauden avausottelussa Sotši voitti Dinamo Riian 3-1. Oletettavasti siis illalla tulee vähämaalinen ja pienellä marginaalilla päättyvä peli. 

Jokerit lähtee otteluun pienin muutoksin. Maalinsuulle luistelee odotetusti Ryan Zapolski, Joonas Jalvanti tekee KHL-debyyttinsä, Jesse Joensuu palaa pelikiellon jälkeen askiin, Arturs Kulda pelaa ja Roope Talaja korvaa Tomi Mäen. Kokoonpanon ulkopuolelle jäävät tänään viime ottelussa onnistunut Lauridsen, Jensen, Marjamäki ja jo mainittu Mäki. Noin muutoin ei kokoonpanossa ole yllätyksiä ainakaan toistaiseksi, vaan sekä ketjut että roolitus ovat ennallaan.

Suurin mielenkiinto kohdistuu tänään Jokerien osalta maalille. Kaksi edellistä kautta maalia vartioineen Karlssonin saappaat ovat isot ja Zapolskin on pakko onnistua. Näytöt Liigasta ovat hyvät, mutta KHL:ssa näytöt ovat vielä antamatta. Mielenkiintoista onkin nähdä pystyykö yhdysvaltalainen pitämään yläkulmat kiinni kun laukojat ovat pari napsua parempia ja keskimäärin isompi kaukalo antaa enemmän tilaa ja aikaa hyökkääjille. 

Toinen mielenkiintoinen pelaaja on kapteenistoon noussut porilainen, Jesse Joensuu. Viime kauden alku meni pipariksi toipumisen takia, mutta loppukaudesta Joensuu oli ratkaisevia pelaajia niin hyvässä kuin pahassakin. Hänen suoraviivainen ja aggressiivinen peli pystyy parhaimmillaan kääntämään ottelun momentumin ja johtaa maaleihin, mutta valitettavan usein mies löysi itsensä jäähyltä. Joskus syystä, joskus taas kyseenalaisemmin. Tänään olisikin tilausta suoraviivaiselle ja tehokkaalle Jesselle, mutta jäähyihin ei ole varaa. Viimeistään Sotšin taitavat skandinaavit Fantenberg ja Petersson pitävät siitä huolen, että jäähyt voivat kostautua.