Nižni Novgorod on niitä kaupunkeja, joiden kohdalla ei voida puhua Jokerifanien suosikkikohteesta. Kyseisestä kaupungista on tarttunut takataskuun aimo annos pettymyksiä ja tilannetta ei ainakaan paranna se, että kotisohvallakin saa katsella 1980-luvun kameratekniikkaa omituisine kuvakulmineen. Tänäänkään ei tarjottu mitään kaavasta poikkeavaa, vaan Torpedo vei pisteet, Jokerit ei pelannut omalla tasollaan ja sekä kameratekniikka että televisiokuva olivat totuttua kuraa.

Ottelu eteni kuluneen kauden mukaisesti. Ensimmäistä jäähyä ei tarvinnut odottaa pitkään, vastustaja sai avausmaalin ja Jokerit tuhlasi paikkoja. Ja kuin kruununa päälle, henkilökohtaisten helppojen virheiden määrä on vain nousussa.

Rissasen ulosajoon johtanut tilanne itsessään oli varsin tyhmä ratkaisu pelaajalta. Erä oli loppumaisillaan, tilanne periaatteessa ohi ja kokoonpanossa ei ollut seitsemättä puolustajaa. Aina voimme spekuloida menikö vihellys oikein, olisiko jäähy pitänyt tulla toisesta syystä tai oliko ulosajo oikea tuomio. Karu fakta kuitenkin on, että Rissasen tempusta on tullut isojakin rangaistuksia ja hän antoi syyn sekä vastustajalle hieman ”kärsiä” ja tuomarille viheltää. Kyseinen temppu ei ollut kovuutta, se oli puhdasta tyhmyyttä. Nyt se ei kostautunut suoraan maalin muodossa, mutta saattoi osaltaan maksaa pisteitä: jo muutenkin raskasjalkainen puolustus alkoi piiputtaa ottelun edetessä.

Yhdeksi teemaksi tälle kaudelle piti olla maalineduspeli. Onkin kohtalon ivaa, että tänään voittomaali oli Jokerien luokattoman maalineduspelin seurausta. Neljän jokeripelaajan keskeltä Vladimir Galuzin pääsi täysin vaivatta ja rauhassa kaapimaan kiekon verkkoon. Jaakolan peli maalinedessä oli kuin toisesta lajista, ammattilaiskaukaloissa ei yksikään puolustaja saa pelata noin lepsusti.

Torpedo pelasi erittäin kurinalaisesti ja puolusti hyvin, mutta kaiken rehellisyyden nimissä Jokerit ei pystynyt tosissaan haastamaan Torpedoa maalintekopelissä. Turha siirtely ja luokattomat laukaukset ovat yhdistelmä, joka yleensä ei johda maaleihin. Asiaa ei helpota myöskään se, että tukku tilanteita katosi menetettyjen kiekkojen muodossa. Jokerit tarvitsisi nyt sen yhden stevemosesin, joka oikeasti sekä haluaa että uskaltaa tehdä maaleja.

Kolmen matsin vieraskiertueen saldoksi jäi tällä kertaa kolme pistettä. Kun huomioi vastustajat ja pelitavat, suoritus on huono. Ei katastrofaalinen, mutta huono. Jokerit ei ole KHL:n suuria, joten keskikastin joukkueilta on pisteitä raavittava kasaan jos runkosarjassa halutaan olla hyvillä sijoilla. Nykyisellä pelillä ei kuitenkaan tarvitse miettiä runkosarjasijoitusta, nimittäin ilman otteiden paranemista se ei tule olemaan hyvä. Jos kuitenkin jotain positiivista asiasta haluaa hakea, kyse on vain kauden kolmesta ensimmäisestä ottelusta. Vielä tässä vaiheessa kautta peli ei ole koskaan valmista, ketjukoostumukset ovat vielä haussa ja kyse on vain pienestä osasta runkosarjaa. Aikaa parantaa on paljon.