Pari vuotta mielessä on käynyt blogin pitäminen kiekosta ja erityisesti Jokereista. Kiekkoa yleisellä tasolla käsittelevää blogia olenkin muutamaan kertaan yrittänyt pitää, mutta säännöllisen aikataulun puuttuessa kirjoittaminen nopeasti "unohtuu". Jokerien kohdalla puolestaan hieman häiritsi aiempi kausikortteilu: pelipäivänä harvemmin olisi jäänyt aikaa kirjoitella ennen ottelua ja ottelun jälkeen teki enemmänkin mieli istua mieli vilttiketjussa. 

Tältä pohjalta onkin hyvä ponnistaa. Kun tälle kaudelle vanha kausariporukka hajosi ihmisten elämäntilanteiden muututtua, jääkin hyvin aikaa kirjoitella tekstiä ylös. Enää ei tarvitse miettiä ottaako sporan arkena 17:30 vai meneekö esimerkiksi keskustaan syömään ja saapuuko hallille junalla. Enää ei tarvitse miettiä kantaako mukana tasarahaa kaljaan ja käykö kusella kummalla erätauolla. Nyt voi kotona miettiä ja ihmetellä vapaasti.

Se siitä sitten. Tänään olisi siis Jokerien sarja-avaus Moskovan Spartakin tarjoillessa kemut. Spartak ei ehkä ole se kaikista seksikkäin joukkue suomalaisen näkökulmasta, onhan kyseessä suomalaisesta näkökulmasta katsoen melko nimetön joukkue, jolle pudotuspelipaikka tarkoittaa onnistunutta kautta. Siltikin Jokerien näkökulmasta Spartak on varsin mielenkiintoinen porukka: onhan kyseessä klassinen joukkue Neuvostoliiton ajoilta ja ykköspakiksi kaavaillun Genowayn edelliskauden seura. Penkin takanakin on TPS:n riveissä 1990-luvulla kiekkoillut German Titov, joten tähän saadaan pienellä aasinsillalla mukava yhteys Turkuun ja ysärin hegemoniakamppailuihin. 

Kokoonpano on melko "varovainen" ja puolustuksen yksi tukipilareista on Kuldan muodossa katsomossa, maalilla pelaa Helenius ja pelikiellossa olevaa Joensuuta stunttaa Marjamäki. Vaikka poissaolijoiden takia Jokerit ei parasta nippuaan marssitakkaan jäälle, on kokoonpanon puolesta Jokerien tänään otettava täydet pisteet. Helppoa se ei kuitenkaan tule olemaan ja siitä pitänee huolta viimeistään Spartakin peräpää: maalilla oletettavasti pelaava Markus Svensson oli viime vuonna yksi SHL:n parhaista kassareista ja puolustuksesta löytyy taitoa tehdä pisteitä Gilroyn ja Högströmin ja kokemusta Kalininin muodossa. 

Titovin joukkueilla on ollut tapana pelata melko uhrautuvasti, mutta vastaavasti viime kaudella Spartak oli sarjan eniten maaleja päästänyt joukkue. Kun vielä joukkue on viime kaudesta muuttunut jonkin verran, nähtäväksi jää pystyykö Spartak haastamaan Jokereita. Lähtökohtaisesti Jokerien pitäisi olla pari napsua edellä, mutta ei kuitenkaan merkittävästi parempi. Ja jos jotain on vuosikymmenten aikana oppinut, niin Jokereilta voi odottaa minkälaista pettymystä tahansa.