Huomenna olisi sitten viimeinen vierasmatsi ennen kotiavausta, kun Jokerit luistelee Riiassa Dinamon vieraaksi. Toistaiseksi vieraskiertue (tai tarkemmin sanottuna vieraskiertueet) on mennyt varsin vaihtelevasti. Harmittavien pistemenetysten ja aneemisten otteiden päälle on kuitenkin ryövätty Ufalta varsin maukkaat vieraspisteet ja Magnitkaa vastaan esitys oli kaikesta huolimatta varsin miehekäs.

Jos Jokereita ja Dinamoa verrataan paperilla, on ero joukkueiden välillä varsin selkeä. Dinamon nippu on varsin kapea, sen kärki ei ole erityisen terävä ja Jokerit lähtee otteluun ennakkosuosikkina, riippumatta mahdollisista poissaolijoista. Ottelut kuitenkin voitetaan tai hävitään kentällä, ja kaiken lisäksi Dinamo on jo ehtinyt yllättää isompiakin. Dinamo on ennakkoon yllätysvalmiimpi joukkue kuin moni uskoisi pelaajalistoja katsomalla. Magnitkan Dinamo pisti tiukoille, häviten lopulta Wolskin maalattua ylivoimalla ajassa 57:45. Ufan Dinamo puolestaan kaatoi rangaistuslaukauskilpailussa. Jos Jokerit lähtee otteluun niin sanotusti takki auki, ei kotivoitto olisi suuri yllätys.

Viime helmikuussa Jokerit murjoi Dinamo Riian peräti 7-0 vieraskentällä. Tuota ottelua on nyt kuitenkin aivan turha muistella, sillä lähtökohdat ovat aivan toiset. Tuolloin Dinamon kausi oli jo ohi, Jokerit pelasi parhaista pudotuspeliasetelmista ja Dinamo kärsi vakavista palkanmaksuongelmista. Olosuhteet tuolloin olivat niin selkeästi Jokerien puolella, että vastaavia tapauksia sattuu muutaman kerran vuosikymmenessä. Kun edelliskausien kohtaamisia katsellaan tarkemmin, lukemat ovat pääsääntöisesti pysyneet hillittyinä ja Dinamo on pystynyt Jokerit kukistamaankin.

Jokerien mahdollisen asennevamman lisäksi Dinamo saa etua kotikentästä. Latvian pääkaupunki on toki erittäin lyhyen lentomatkan päässä ja olosuhteiltaan varsin länsimainen, mutta Riian etu Jokereita vastaan ei olekaan aikaeron tai rasituksen tuoma väsymys, hotellin kylmät suihkut tai ruokamyrkytyksen mahdollisuus. Dinamo saa varmasti selvästi enemmän tukea kotiyleisöltään, kuin keskivertojoukkue KHL:ssa. Dinamon fanit osaavat pitää ääntä ja tukea omiaan. Jos Dinamo saa draivin päälle, ovat he erittäin vaikea joukkue varsinkin kotihallissaan.

Vielä yli 24 tuntia ennen ottelua ei kokoonpanoja luonnollisestikaan ole saatavilla. Jokerien kohdalla kuitenkin kokoonpano tulee olemaan mielenkiintoista. Ensinnäkin aloittavan maalivahdin osalta tarjolla on kaksi hyvässä vireessä ollutta ja voittoja torjunutta kaveria. Kun edellinen ottelu oli lauantaina ja seuraava on lauantaina, ei lepoajan merkitys ole valinnassa suuri. Puolustuksessa puolestaan nähtiin peräti yhdeksän pelaajaa viime ottelussa, kun laituriosasto oli erittäin vajaa. Jos terveystilanne sallii, todennäköisesti ainakin 1-2 puolustajaa tippuu katsomoon. Jännä nähdäkin, keneen arpa osuu tällä kertaan.

Hyökkääjien osalta tilanne onkin jo haastavampi. Joensuu, Keränen ja Salminen ovat kaikki lähtökohtaisesti kolmen ensimmäisen ketjun pelaajia. Kokoonpanon ollessa näinkin kapea, vaihtoehtoja ei ole montaakaan, jos kaikki kolme ovat vielä poissa. Tilannetta ei ainakaan helpota se, että esimerkiksi Hishon ja O’Neill ovat vielä etsineet peliään, tehottomuus on vaivannut joukkuetta laajalla rintamalla ja varsinaisia tehokolmikoita vielä etsitään. Maalivahtia valitessa vaikeus johtuu osaston laajasta onnistumisesta, hyökkääjien kohdalla valinnanvaikeus taas aivan muista asioista: sekä onnistujia että mahdollisesti pelaajia on tarjolla aivan liian vähän.

Jokereita on läpi KHL-ajan kritisoitu siitä, että niin kutsuttuja omia poimia on kaukalossa varsin rajallisesti. Koko KHL-aikakaudella ei kovinkaan montaa Helsingissä syntynyttä ja Jokereissa junioreissa pelannut ole kokoonpanosta löytynyt. Dinamo Riian kohdalla tilanne on kuitenkin käänteinen: selkeästi yli puolet jokkueesta on syntynyt Riiassa, osa toki Neuvostoliiton aikaan. Toki jo pelkästään Riian koko suhteessa koko maahan ja lajin asema pääkaupungissa ovat erottavia tekijöitä, mutta Dinamo Riika on yksi sarjan omavaraisimmista, ellei jopa omavaraisin, joukkue.

Perinteisesti Dinamon vahvuus onkin ollut yhtenäisyys. Valtaosa pelaajista on toisilleen tuttuja monen vuoden ajalta, niin seura- kuin maajoukkueestakin. Se on kaukana tähtisikermästä, mutta kun joukkueen pelaajilla on yhteensä noin 3400 pelin verran kokemusta Dinamo Riiasta Eliteprospectsin mukaan, kertoo se jo jotain joukkueesta. Varsinkin seuran latvialaispelaajille Riian edustaminen on hyvin pitkälti kunnia-asia, mutta myös tietynlainen pakko jos ammattiaan haluaa harjoittaa kotimaassaan. Latvian jääkiekko on hyvin pitkälti yhtä kuin Dinamo Riika, ja se näkyy niin hyvässä kuin pahassakin.

Suurin mielenkiinto kotijoukkueen kohdalla suuntautuu sen kokeneempaan osastoon. Puolustaja Guntis Galvins on KHL:ssa ollut parhaimmillaan 30 pisteen puolustaja, mikä on varsinkin joukkueen tasoon nähden ollut kova suoritus. Tämä kausi on tuottanut kolme pistettä viiteen otteluun, eli Jokerien on syytä olla varuilaan. Slovakiasta siirtynyt Colton Gillies on puolestaan mielenkiintoinen tuttavuus. Kesällä 2007 Minnesota Wild varasi isokokoisen hyökkääjän ensimmäisen kierroksen 16. pelaajana ja NHL-ura kesti 154 ottelua. Gillies on kaukana sarjan taitavimmista hyökkääjistä, mutta isokokoisena pelaajana hän saattaa olla yllättävä rasite Jokereille. Yli 10 senttiä lyhyempi ja huomattavasti teknisempi Mikelis Redlihs puolestaan on ollut yksi Riian syömähampaista läpi KHL:n. Hän ei ole mikään Mozyakin, mutta hyvänä iltana saattaa ratkoa pelejä. Patrick Mullen puolestaan on 30-vuotias NHL:ään varaamaton ja siellä koskaan pelaamaton puolustaja, jonka AHL-ura kuitenkin kesti 367 ottelua 0,44 pisteen ottelukohtaisella keskiarvolla. Ensimmäistä kauttaan Euroopassa pelannut puolustaja onkin saanut kuuteen otteluun kolme syöttöpistettä Riian takalinjoilla.