Jos tiistaina Zapolski oli huikea, ei Helenius jäänyt hänestä yhtään jälkeen tänään. Huonommalla maalivahtipelillä tänään olisi taululle tullut rumat lukemat, mutta nyt tuli täysi pistepotti. Ottelun laukauksiksi KHL:n sivuilla on ilmoitettu 35-20 ja ottelutapahtumiin peilaten lukemat näyttävän pitävän hyvin paikkansa. Sen verran pahasti Jokerit oli ajoittain mankelissa ja ottelun lopputulos mairittelee Jokereita.

Ufan ensimmäinen maali oli juuri pelkäämäni kaltainen: Omark tekee ylivoimalla esityön ja Hartikainen lusikoi irtokiekon sisälle. Jokerit kuittasi tilanteen kuitenkin toisen erän loppupuolella, kun Niemi ohjasi maalin edestä Kuldan laukauksen sisälle. Jokerien johtomaali noudatteli hyvin ensimmäisen maalin linjoja, kun Huhtala kauhoi viivalaukauksesta tulleen irtokiekon verkkoon. Ufan tasoitus samoin noudatteli ensimmäisen maalin linjoja, kun Omark kolmisen sekuntia leivottuaan toimistossaan tarjoili lätyn Hartikaiselle. Ja Hartikainenhan sen kiekon pisti ykkösellä sisälle. Voittomaali olikin sitten vieläkin maittavampi. Huhtala spurttasi irtokiekkoon, vei pakin kahville päästen läpi ja iski kiekon kainalosta maaliin pelikellon näyttäessä alle minuuttia.

Huhtala oli tänään kahdella maalillaan joukkueensa tehokkain pelaaja, mutta rehellisyyden nimissä hän ei muuten vakuuttanut tänään. Mutta kiekko on tätä, riittää kun onnistuu oikeassa paikassa. Hyvä tsemppi tai näyttävät kynät eivät lämmitä, jos pistepotti ei kartu. Tänään Huhtalan peli itsessään ei lämmitä, mutta kauden lopussa noiden maalien turvin saadut pisteet ovat merkittäviä.

Aiemmin parjattu tehottomuus ei tänään ollut läsnä samassa mittakaavassa kuin aiemmissa otteluissa. Jokerit ei montaa paikkaa tänään tuhlannut, tosin ei paikkoja paljon ollutkaan. Ufa hallitsi tänään peliä ja Jokerit pysyi pelissä mukana ainoastaan Heleniuksen loisto-otteiden ansiosta. Parannettavaa jäi siis paljon, eikä ottelun virtausta analysoidessa voi tuudittautua pelkästään vastustajan laajempaan ja terävämpään materiaaliin.

Jäähyt menivät tänään Jokereille melko selkeällä marginaalilla. Vaikka jäähyt itsessään tulivat periaatteessa ihan sääntökirjan mukaisesti, jäi tuomarilinjasta paljon valitettavaa. Linja ei vaikuttanut olevan molemmille joukkueille sama, vaan Ufa sai huomattavan paljon anteeksi tilanteita, joista Jokereille vihellettiin jäähyjä. Noin yleisesti ottelu oli kuitenkin varsin siisti ja kuten todettu, Jokerien jäähyt olivat mielestäni sääntökirjan mukaisia.

Jos joskus voitto tuntuu hyvältä, niin nyt. Kun Huhtala spurttasi yllättäen läpiajoon ja iski kiekon maaliin, tuli kotisohvalla huudettua ääneen. Sen verran harvinaista herkkua on näin puskista tullut voittomaali tällaisessa matsissa.

Nyt siis toiselta vieraskiertueelta on tarttunut jo kuusi pistettä. Vaikka peli ei ole vakuuttanut, ei tulokseen voi olla pettynyt. Tästä on hyvä jatkaa lauantaiksi Metallurg Magnitogorskin vieraaksi.