Tänään ottelu Ladaa vastaan alkoi varsin hitaissa merkeissä, ainakin allekirjoittaneen osalta. Käytännössä ensimmäinen 8 minuuttia ottelusta meni lähes tyystin ohi Viaplayn tökkiessä. Tämän jälkeen homma alkoi hieman paremmin pelittämään, joten pilalle ei perjantai näiltä osin mennyt. Se meni pilalle täysin muista syistä, ja ne syyt ovat pelillisiä.

Ottelun avausmaalin laukoi Talaja Mäkisen ja Wirtasen syötöistä ajassa 2:30. Mäkinen voitti pelin ennen omaa sinistä ja levitti Talajalle toiseen laitaan. Täysin vapaasta paikata laukomaan päässyt Talaja pystyikin ohittamaan Ladan maalivahdin hienolla rannelaukauksella hanskakäden puolelle. Startti ottelulle oli siis ainakin tältä osin erittäin hyvä.  

Käytännössä ensimmäisen erän viimeinen kymppi oli Jokerien hallussa, vaikkakaan ei täydellisessä hallinnassa. Lada pysyi hyvin aisoissa, eikä tasakentällisin saanut sen kummempaa painostusta aikaan. Hidastusten perusteella Lada pääsi kuitenkin ottelun alkupuolella vaarallisille paikoille, mutta tämän asian takia en viitsinyt lähteä kelailemaan jälkilähetyksiä. Ajassa 18:29 Jokerit sai kuitenkin jäähyn väärästä vaihdosta, ja painetta tulikin muun erän edestä. Zapolski joutui venymään jäähyn aikana muutamaan hyvään torjuntaan, mutta sen lähemmäs ei Lada päässyt ennen erätaukoa.

Toinen erä alkoi Jokerien osalta varsin hyvällä jalalla, mutta yksittäisistä paikoista ei kiekkoa saatu verkkoon. Ja kuten vanha klisee kuuluu, jos ei itse tee, niin kaveri tekee. Ladan puolittaiseen purkuun ja puolittaiseen purkuun ei Lajunen ollut valmiina, vaan Rybin pääsi hänestä ohi. Puolittaisessa ylivoimahyökkäyksessä Rybin vei vielä heittäytyvän jokeripuolustajan pihalle leikatessaan keskustaan, laukoen kiekon lopulta komeasti ohi Zapolskin.

Ja jotta tarina ei olisi liian helppo, Jokerit pääsi hyvin paikoille ja hallitsi peliä Ladan maalin jälkeen. Paikkoja johtomaaliin oli tarjolla enemmän kuin useassa ottelussa on koko ottelun aikana. Mutta kuten edellisessä kappaleessa jo kliseestä puhuttiin, sama mantra jatkui. Ladan Streltsov nousi hyvin laidasta, huijasi Jaakolaa ja laukoi läheltä. Zapolski pystyi hoitamaan ensimmäisen laukauksen, mutta Rybin oli ensimmäinen irtokiekkoon ehtinyt.

Toisessa erässä laukaukset arvottiin tasaisiksi, vaikka hallinta oli Jokereilla. Maalipaikkoja Jokerit sai kuuluisalla perstuntumalla mitattuna kotijoukkuetta enemmän, mutta viimeistelyssä ero oli suorastaan jäätävä. Ježov hoiti hommansa Jokerien ponnettoman viimeistelyn avustuksella, siinä missä kotijoukkueen hyökkääjät eivät antaneen Zapolskille yhtään armoa. Jokerien ponneton viimeistely ei ole uusi asia tällä kaudella,

Kolmannessa erässä Lada lisäsi johtoaan, kun Bocharov nousi laidalta, vei Lajusen kahville ja sai ujutettua kiekon verkkoon. Maalissa ei Lajusen heikkoa suoritusta pelasta se, että maali olisi ollut täysin otettavissa. Ajassa 44:10 Hishon sai kaksiminuuttia korkeasta mailasta, ja kanadalainen oli televisiokuvan perusteella erittäin tyytymätön tilanteeseen. Huulilta saattoi lukea painokelvottomia sanoja, tähän tuskin niitä tarvitsee sen kummemmin avata. Kun ajassa 44:56 Talaja sai vielä kaksiminuuttisen huitomisesta, oli ongelmia tiedossa.  

Neljännen maalinsa Lada teki sekunti Hishonin jäähyn päättymisen jälkeen. Johansson tarjoili kiekon maalin takaa Bumaginille, ja venäläisellä oli helppo työ pistää kiekko Zapolskin selän taakse. Vaikka käytännössä vielä kahden miehen alivoimalla pelanneella Jokeripuolustuksella ei ollut saumoja pelata miestä, oli maali varsin tuttua kaavaa noudattava: vastustajalla on aivan liian hauskaa Jokerien maalin edessä.

Jokerien kavennus tuli tasavajaalla pelatessa Joensuun seuratessa Salmisen laukauksen verkkoon. Joensuu sai kiekon täysin tyhjän maalin eteen, mutta Ladan puolustaja roikkui hänessä sellaisella pieteetillä, että jokeripuolustus voisi ottaa mallia. Joensuu ei kuitenkaan ole mikään heikko poika, vaan vahvana miehenä pystyi punnertamaan kiekon maaliin.

Ladan viides maali oli kuitenkin lopullinen niitti ottelulla. Kauniin syöttöketjun päätteeksi Shenfeld pääsi laittamaan kiekon verkkoon. Laita – keskusta – laita – keskusta ja maali. Kiekko kävi jokaisella hyökkäysviisikon jäsenellä, ja lopulta Jokerit oli lopullisesti lyöty. Kiekko meni selkeästi luistimesta maaliin, mutta selkeää potkuliikettä en itse tilanteessa nähnyt. Samaan tulokseen tulivat myös tuomarit videotarkistuksen jälkeen. Maali kuvastaa ottelua varsin hyvin: Jokereita nöyryytettiin.

Hyvän ottelun pelannut Joensuu lopulta vielä päätyi yrittämään numeroiden rumentamista. Kun ottelua oli alle neljä minuuttia jäljellä, Joensuu päätyi taklaamaan Ladan pelaajaa suoraan numeroihin. Jäähy oli täysin oikea tuomio ja Joensuun taklaus varsinkin pelitilanne huomioiden turha. Tällaisista taklauksista ei ikinä seuraa mitään hyvää, vaan joukkueen sytyttämiseen olisi parempia keinoja ja turhautumisenkin voisi purkaa paremmin.

Ottelu ei Jokerien osalta ollut täysin karmea, mutta silti kauden surkeiden otteiden voidaan sanoa jatkuneen tänäänkin. Tällaisessa ottelussa ei omiin voi mennä näin montaa maalia, näin montaa tilannetta ei voi pelata täysin väärin ja pistepotin pitäisi kasvaa. Nämä ottelut pitää pystyä voittamaan kliinisellä pelillä, ei menettää täyttä pistepottia rumin lukemin.

Toki, Jokerit lähti hyvin otteluun ja oli ajoittain kuskin paikalla. Auto kuitenkin vei lopulta kuskia ja Lada ansaitsi täyden pistepotin. Lada ei ollut maagisen hyvä, mutta selkeästi Jokereita parempi ottelun lopputuloksen kannalta oleellisissa kohdissa. Lada teki pienet asiat paremmin, mitattiin se sitten yksittäisen pelaajan puolustuspelinä, halukkuutena pelata maalia kohden tai vaikka kaksinkamppailutilanteissa.

Jokerien on tällä hetkellä aivan turha hakea tekosyitä tuomaroinnista tai loukkaantumisista. Jos kahden ottelun saldo on peräti yhdeksän päästettyä maalia ja nolla pistettä, ei paljon seliteltävää jää. Tänään Jokerit suorastaan lahjoitti voiton Ladalle ja oli sanalla sanoen surkea. Ajoittainen hallinta on yhtä tyhjän kanssa, jos maalintekoon ei halua löydy ja vastustajalle tarjotaan laatuluokan maalipaikkoja kultalautasella. Toistaiseksi kulunut kausi on selvästi surkein Jokerien kolmivuotisella KHL-taipaleella.

Sunnuntaina pitäisi pelata kotona Jani Ritan muisto-ottelussa Lokomotiv Jaroslavlia vastaan. Tällä hetkellä näin fanin näkökulmasta katsoen on kuitenkin hyvin vaikea löytää mitään kiinnostusta tuota ottelua kohtaan. Jokerit seilaa niin syvissä vesissä, että rehellisesti sanoen tätä täytyy jo hävetä. Jokerit ei lähtenyt kauteen suurena ennakkosuosikkina, mutta ei myöskään tällaisena illasta toiseen voittoja vastustavalle lahjoittavana nippuna.