Ei tarvinnut tänään voittoa tuuletella. Vaikka Jokerit oli ihan raikkaalla jalalla liikenteessä, oli Magnitka yksinkertaisesti aivan liian kovaa. Karu fakta on se, että loukkaantumishuolista kärsinyt Jokerit olisi parhaallakin miehistöllä pelatessaan selvästi heikompi joukkue. Huonolle ei tänään hävitty ja tappiota ei tarvitse hävetä.

Ajassa 19:58 Jesper Jensen otti täysin tyhmän 2+10 rangaistuksen ajellessaan Magnitkan pakkia selkään karvaustilanteessa. Tilanne huomioiden jäähy oli täysin turha ja erittäin tyhmä. Vaikka pakeille painetta onkin syytä antaa, ei taklausta missään nimessä pidä kohdistaa niin selvästi selkään. Ensimmäiseen erään Magnitka ei pystynyt vielä rankaisemaan, mutta erän alkuun Wolski napautti Magnitkan johtoon Leen ja Mozyakinin syötöstä. Jokerien tasoitus oli hyvin pitkälti Reginin käsialaa. Regin voitti puolustajan siniviivalla ja sai tarjottua Talajalle puolittaisen läpiajon. Kainalosta mennyt maali ei itsessään ollut nätti, mutta sitäkin tärkeämpi. Hyvään saumaan Talaja teki KHL-uransa avausmaalin.

Ottelun voittomaali oli sitten katkeraa. Jokerien YV ei tuottanut tulosta ja jäähyaitiosta päässyt Zaripov pääsi Platonovin kanssa ylivoimahyökkäykseen. Lopulta Platonov sai jäihin heittäytyneen Lajusen vietyä niin sanotusti kahville ja pisti kiekon hallitusti verkkoon. Voittoa tarjottiin, mutta niin vain kaveri pääsi iskemään tarvittavat maalit. Mozyakin lopulta laukoi Magnitkan liian pitkälle etumatkalle laukomalla onetimerin Kovarin syötöstä suoraan sisälle. Tuolla maalilla Mozyakin nousi legendaarisen Boris Mihailovin rinnalle Venäjän ja Neuvostoliiton sarjojen maalipörssin kärkeen. Sääli, että juhlallisuudet eivät olleet ihan NHL-tasoa ja maalin piti tulla juuri Jokereita vastaan.

Maalivahtipeli on ollut tällä kaudella hyvällä tasolla. Tänäänkin Zapolski oli erittäin hyvä ja selkeä syy inhimillisille lukemille. Poikkeuksena muihin otteluihin, tässä ottelussa puolustus tuntui antavan myös tukea maalivahdille. Vaikka maalivahtikaksikko oli pienoinen kysymysmerkki kauden kynnyksellä, ovat molemmat maalivahdit onnistuneet yli odotusten.

Jokerit pystyi luomaan yllättävän paljon paikkoja. Ei paljoa, mutta silti sen verran, että jopa voitosta olisi ollut mahdollista pelata. Valitettavasti vain viime ottelun tehokkuus oli taas kateissa, eikä maalipaikkoja pystytty hyödyntämään tarvittavalla ja vaaditulla tehokkuudella. Jos Jokerit aikoo tällä kaudella pelata vielä maaliskuussa, pitää paikat hyödyntää paremmin. Maalivahdista tehdään liian helpolla sankari laukomalla jatkuvasti kohti logoa. Näin montaa paikka tuskin saadaan kovinkaan usein sarjan kovimpia joukkueita vastaan ja pelkästään pieniä voittamalla kaudesta tulee lyhyt.

Varsinkin kolmannessa erässä ottelu alkoi käydä jopa yllättävän kuumaksi. Muutaman torikokouksen osuminen samaan erään ei ole perinteistä KHL:ää, mutta varsinkin jokerileiristä tuomiot menivät varsin inhimillisesti. Ensin Talajan kanssa rähissyt Magnitkan pelaaja sai 2+2 tuomion, toisessa kohdin tuomiot menivät tasan ja kolmannessa ei jäähyjä vihelletty ollenkaan. Ottaen huomioon perivenäläisen tavan viheltää kotiyleisön toiveiden mukaisesti, oli tuomareilta tänään varsin tyydyttävä. Huomionarvoista, että Jokerit pääsi muutaman kerran jopa kuin koira veräjästä.

Valitettavasti vain O’Neillin kasvoihin osunutta korkeaa mailaa ei tuomarit joko nähneet tai uskaltaneet viheltää. Tilanne oli täysin vahinko, mutta pelaaja on vastuussa mailastaan. Nyt sitä vastuuta ei kuitenkaan mitattu, vaan Magnitkan pelaaja selvisi rangaistuksetta O’Neillin nenän avaamisesta. Rehellisyyden nimissä toki on sanottava, että Jensen selvisi rangaistuksetta vastaavasta tilanteesta.

Kokonaisuudessaan ottelu oli jopa yllättävän tasaväkinen. Vaikka Magnitka vei, ei se kuitenkaan dominoinut. Tämä on varsin positiivinen asia, varsinkin kun huomioidaan Jokerien rosteri ja edelliset ottelut. Vaikka Magnitka oli jatkuvasti pari askelta edellä, Jokerit pystyi antamaan kunnioitettavalla tavalla painetta vastustajalle. Tästä on tappiosta huolimatta varsin hyvä jatkaa.

Vaikka pistepotti ei karttunut, ei Jokerien ole syytä pistää päätä pensaaseen. Sen verran miehekäs esitys oli tehottomuudesta, loukkaantumisista ja vastustajasta huolimatta. Tänään jäällä oli taisteleva ryhmä, vihdoinkin.