Aloitetaan hyvistä asioista. Jokerit teki ensimmäistä kertaa tällä kaudella avausmaalin ja Zapolski pelasi huikean ottelun. Hishon puolestaan rikkoi kuparisensa ja onnistui maalinteossa. Kun vielä debytantti Rautanen pelasi hyvän ottelun, yksittäisiä onnistujia oli. Myös paikoille päästiin hyvin ja, erikoista kyllä, alivoimapeli näytti hyvältä. Ai niin, tulihan sieltä täysi pistepottikin. Mennään sitten huonoihin asioihin.

Ensinnäkin omalla puolustusalueella pelaaminen on karmealla tasolla. Kiekko kiinnostaa enemmän kuin miehen pitäminen ja yhteistä säveltä ei tuntunut löytyvän ollenkaan. Traktorin maali kuvastaa hyvin ongelmia: kolme pelaajaa katsoo vierestä tyhjänpanttina, kun ennakossa mainittu Koltsov hiipii vapaalle tontille. Jos peli ei muutu, tulee viikon lopuissa otteluissa oikeasti äitiä ikävä.

Paikkojen osalta tilanne oli sama kuin edellisissä otteluissa: yhtä maalia kohden tarvitaan kohtuuttoman monta tekopaikkaa. Vaikka ilman tarkempaa tilastointia väitänkin Traktorin luoneen enemmän tekopaikkoja, ei se voi olla selitys huonolle viimeistelylle. Tällä hetkellä Jokerit joutuu tekemään aivan liikaa töitä yksittäisen maalin eteen. Tilanteen on muututtava tai kaudesta tulee lyhyt pannukakku. Yksinkertaisesti muutamalla maalilla per peli ei juhlita, jos paikkoja tuhlataan tähän tyyliin.

Maalien osalta Hishonin avausmaali lämmittää paljon. Hänelle on ratkaisijan viittaa tarjolla ja pää on nyt auki. Maali itsessään ei jää historiaan, vaan kyseessä oli melko heikko, ehkä jopa epäonnistunut, laukaus maalivahdin puikoista. Helpolla meni, mutta kaikki lasketaan. Marjamäen avausmaali puolestaan oli kaunista katsottavaa: kiekko kiersi koko hyökkäysvitjan kautta ennen kuin Marjamäki pääsi iskemään yhdellä kosketuksella lähes tyhjään maaliin.

Vaikka jäähyjä ei tullut montaakaan, olivat ne tulleet sitten sitäkin tyhmempiä. Salmisen hyökkäyspään kampitusjäähy näytti vahingolta, mutta vihellys oli täysin oikea. Tilannetta ei yksinkertaisesti voi pelata noin huolimattomasti. Hishonin jäähy puolestaan pelitilanne huomioiden turha. Noin yleisesti tuomarilinja oli varsin salliva ja molemmille joukkueille olisi voinut viheltää useammankin jäähyn.

Zapolskin tilastot ennen tätä ottelua eivät olleet erityiset, johtuen jo pelkästään olemattoman pienestä otannasta. Jokainen Zapolskin edellisen ottelun nähnyt toki tietää tason, mutta pelkkiä tilastoja lukevalle Zapon otteet saattoivat olla yllätys. Tänään Zapolski oli yksinkertaisesti ottelun paras pelaaja ja ainoa syy pisteille. Jos joku osa-alue on tällä hetkellä Jokereilla kunnossa, se on maalivahtipeli.

Kokonaisuudessaan ottelu oli ihan viihdyttävä: kiekko kulki jatkuvasti päästä päähän, yksittäisiä hyviä yksilösuorituksia tarjottiin ja draamaa riitti. Valitettavasti vain fanin näkökulmasta liian paljon tästä viihdyttävästä pelistä oli seurausta oman joukkueen puppeloinnista ja turhasta juoksemisesta. KHL-peliksi pelissä oli myös yllättävän paljon taklauksia, vaikkakaan mitään highlighteihin kelpaavaa materiaalia tuskin tältä osastolta löytyikään.

Kaikesta negatiivisuudesta huolimatta kolme pistettä ovat aina kolme pistettä. Runkosarjan lopussa pistemäärä ratkaisee, ei tapa jolla ne tulivat. Jokereille jäi kuitenkin erittäin paljon parannettavaa tuleviin otteluihin, joten ihan pelkkää hymyä ei tarvitse olla. Karu fakta on se, että tällaisella pelillä Jokerit ei menisi pudotuspeleistä jatkoon jos vastassa olisi Traktor: yksittäisen ottelun voi heikompi voittaa, mutta pitkässä ottelusarjassa tilanne on toinen.