Huomenna pitäisi taas pelata kotona, kun vastaan luistelee Lokomotiv Jaroslavl. Täysin mäkeen mennyt vieraskiertue ei lupaa hyvää, ja Jokerien on pystyttävä parantamaan peliä aivan jokaisella osa-alueella. Vaakakupissa ei paina ainoastaan sarjapisteet, vaan myös Jokerien uskottavuus fanien silmissä. Jani Ritan tribuutti-illasta ei ole iloa, jos peli kaukalossa on samaa kuraa kuin eilen Toljatissa.

Lokomotiv on yksi lännen kärkijoukkueista, ja pitääkin tällä hetkellä hallussaan runkosarjan neljättä sijaa. Lokomotiv onkin Jokereille oiva mittari tällä hetkellä: se pelaa niistä sijoista, joista Jokerien pitäisi pelata. Varsinkin työelämässä käytetään ajoittain benchmarkkausta, ja tässä kohdin se sopiikin hyvin Jokereille. Jokerien olisi syytä saada oma tekeminen sille tasolle, että Lokomotivin tasoisia vastustajia vastaan pystytään otteluun lähteä luottavaisin mielin.

Paperilla Lokomotiv on erittäin vahva. Kozunin, Loktionovin, Kontiolan ja Talbotin johdolla sen hyökkäyskalusto on vähtinäänkin kelvollisella tasolla. Puolustukseen löytyy puolestaan kokenut ruotsalaisjätti Staffan Kronwall, joka saanee taas reilu 20 minuuttia jääaikaa. Joukkueen ykkösmaalivahtina torjuva Aleksei Murygin puolestaan on parhaimmillaan aivan koko sarjan parhaasta päästä. Viime kaudella 34 ottelussa 13 nollapeliä pelannut torjuja ei varmasti helpota kotijoukkueen urakkaa.

Joukkueena Lokomotiv on käytännössä Jokerien vastakohta tällä hetkellä. Se pelaa venäläisjoukkueeksi poikkeuksellisen organisoidusti ja puolustaa tunnollisesti. Jokerien tulisikin olla Lokomotivin kaltainen organisoitu nippu, jos kauden halutaan jatkuvan vielä runkosarjan jälkeenkin. Näiltä osin siis huomisen teemaksi muodostuva benchmarkkaus onkin enemmän kuin paikallaan.

Edellisessä ottelussa Zapolski ei varsinaisesti loistanut, vaikka viidestä takaiskumaalista huolimatta hän ei ollut pääsyyllinen rumiin lukemiin. Kun alla ei ole maagista ottelua ja Zapolskin irtokiekkokontrollissa on paljon petrattavaa, lähtisin itse otteluun Heleniuksella. Puolustuksessa puolestaan on ollut nyt muutaman ottelun ajan Kuldan kokoinen aukko, joten hänen paluunsa kaukaloihin on varmasti kaikkien toiveissa. Katsomokomennus voisi puolestaan olla hyvä herättävä tekijä joko Lajuselle tai Jaakolalle, sen verran pahasti kumpaistakin ajoittain vietiin eilen.

Loukkaantumislista on Jokerien osalta tällä hetkellä toki synkkää luettavaa, mutta sen taakse ei huomenna voi mennä. Oleellisempaa on se, että pelikuntoiset kaverit pystyvät antamaan kaikkensa ja pelaamaan ehjän ottelun. Jos esitys jää yhtä vajaaksi kuin eilen, on aivan sama vaikka ykkösketjua johtaisi Crosby. Loukkaantumiset ovat nykyisessä osassa vain pieni ikävä sivujuonne, kapeaa kokoonpanoa suurempi huolenaihe on peli itsessään.

Jokerien osalta on turha asiaa kaunistella. Peli on aivan sekaisin, yksilöt alisuorittavat ja tekeminen on vain ajoittain tyydyttävällä tasolla. Jokerit lähtee huomenna kaukaloon selkeänä altavastaajana, ja niin karulta kuin se kuulostaakin, Lokomotivin asenne määrittelee peliä pidemmälle kuin jokerileiri toivoo. Jos Lokomotiv tulee otteluun hyvällä asenteella, voi lukemista tulla ruma. Jos taas Lokomotiv suhtautuu otteluun välinpitämättömästi, kaikki on mahdollista.

Vaikka Jokerit alkaa jo kipeästi tarvitsemaan pisteitä, itse toivon tästä ottelusta ensisijaisesti ehjää 60 minuuttista ja vasta toissijaisesti pisteitä. Tällä hetkellä Jokerit on siinä tilanteessa, että kausi voidaan vielä pelastaa. Edes kolmannesta kaudesta ei vielä ole pelattu, ja Jokereille on tarjolla pisteitä vaikka millä mitalla. Menestyminen vaatii kuitenkin sitä, että koko paatti kääntää kurssinsa. Se kurssi ei käänny huomenna tarjolla olevien pisteiden avulla, vaan se kääntyy vain saamalla pelin uusiin uomiin.