Ja kiireessä vasurilla väsättyjen ennakkojen sarja jatkuu. Eipä paljon tosin jää vaihtoehtoja, kun peräkkäisinä pelataan. Huomenna siis pelataan Jokerien kolmas kotiottelu neljään päivään, kun vastaan luistelee aina vaarallinen Moskovan Dynamo. Kyseessä on myös Ossi Väänäsen tribuuttiottelu, joten mistään tyhjänpäiväisestä nyhjäyksestä ei pitäisi olla kyse.

Dynamo on yksi lännen kovista joukkueista, suurin piirtein sekä tuloksellisesti että odotusarvoiseksi kutakuinkin Lokomotivin tasoinen joukkue. Tällä kaudella Dynamo ei kuulu ehkä aivan kirkkaimpiin mestarisuosikkeihin, mutta kaiken mennessä nappiin sitä ei ole mahdoton asia. Yksi venäläiskiekon legendaarisimmista joukkueista ja kausien 2012 ja 2013 mestari ei varmasti tule päästämään Jokereita helpolla.

Vierasjoukkueen suomalaispelaajien lista on varsin lyhyt, sillä ainoastaan Hietanen edustaa moskovalaisjoukkuetta tällä hetkellä. Hietanen on Suomessa melko tuntematon nimi vieläkin, vaikka KHL:ssa hän on tehnyt varsin tehokasta jälkeä kaudesta toiseen. Yksi syy tuntemattomuuteen onkin miehen ura: jo toisen varsinaisen liigakauden jälkeen hän suuntasi HPK:sta neljäksi vuodeksi Ruotsiin, sen jälkeen taas neljäksi kaudeksi Torpedon riveihin ennen siirtymistä viime kaudeksi Dynamon riveihin.

Vaikka suomalaispelaajien lista – tai juurikin sen takia – Dynamo on erittäin kova joukkue. Puolustaja Mat Robinson on yli 160 KHL-ottelun aikana ehtinyt napauttaa pisteitä yli 0,6 pisteen keskiarvolla ja uran sadas piste voi tulla iltana minä hyvänsä. Pienikokoinen puolustaja on kuin luotu KHL:n isoihin kaukaloihin. Puolustus onkin Dynamolla varsin vahva, kun Hietasen ja Robinsonin rinnalle on asettaa myös Ilja Nikulinin kaltainen pelaaja. Hyökkäyksen osalta Dynamo ei ole sarjan nimekkäin nippu, mutta varsinkin tarpeeksi aikaa ja tilaa saadessaan huomattavasti Vityazin vastaavaa leveämpi.

Maalivahtipelin pitäisi olla Dynamolla kunnossa. Maalivahdit Jeremenko ja Lazushin ovat jakaneet tällä kaudella torjuntavastuun lähes tasan tällä kaudella, ja erityisesti kokenut Jeremenko on varmasti ainakin nimenä tuttu monelle maajoukkueturnauksia katsoneelle. Jokerien onneksi molemmat maalivahdit, niin Helenius kuin Zapolskikin, ovat pelanneet hyvän alkukauden. Jokerit ei ainakaan anna tasoitusta maalivahtien taistossa.

Kuldan paluu Vityazia vastaan oli hyvä uutinen, mutta valitettavasti Reginin tilanne on tätä kirjoittaessa vielä auki. Hänen loukkaantumisensa Vityazia vastaan näytti siltä, että kaikki on mahdollista: päänalueelle tulleiden kovien iskujen seurauksena on nähty päättyneitä uria ja yhden illan huileja. Kun Jormakan ja Reginin johdolla kärkipelaajat ovat joko telakalla tai O’Neillin ja Hishonin tyyliin (koko kauden osalta, huom.) umpijäässä, on sankarille sopivaa viittaa tarjolla hyökkäyksen osalta. Anttila tosin sanoi Vityazia erätaukohaastattelussa, että saattaisi ehkä pelata jo huomenna, mutta jätti silti takaportin auki.

Edellisessä kappaleessa mainitsin huomion O’Neillin koko kauden pelistä. Kaikella rehellisyydellä, kokonaisuutena hänen tehonsa 2+1 eivät ole suhteessa vastuuseen tai yritykseen. Tällä vastuulla ja erityisesti tällä yrityksellä tulosta olisi pitänyt tulla huomattavasti enemmän. Kuitenkin, Vityazia vastaan O’Neill pelasi erittäin pirteästi Reginin jälkeen, ja kaksi maalia ovat kovaa valuuttaa. Koko kauden osalta hän on ollut pettymys, viimeisen 60 minuutin tehokkaan peliajan osalta taas hyvässä vedossa oleva tehokaveri. Vaikka yhden ”viisauden” mukaan pelaaja on yhtä hyvä kuin edellinen ottelunsa, on O’Neillilla hyvästä ottelusta huolimatta vielä paljon todistettavaa.

Vityaziakaan vastaan ei kovin kauaa tarvinnut juhlia hyvää 60 minuuttista. Noin puolet ensimmäisestä erästä meni hyvin, mutta sen jälkeen taso laski. Toiseen erään lähdettäessä taso taas lähes romahti, vain noustakseen kolmanteen. Jos tehokkaasta peliajasta onnistuneeksi voidaan laskea 30 minuuttia, ollaan puolessavälissä. Dynamo ei tule päästämään Jokereita helpolla, mutta ehjä 60 minuuttia ei ole synonyymi 60 minuutin dominoinnille. Ehjä 60 minuuttinen tarkoittaa sitä, että taso vastaan joukkueen tasoa, ja pysyy sellaisenaan läpi ottelun.

Dynamo ei tule päästämään Jokereita helpolla. Dynamo on kova joukkue, ja varmasti halukas voittamaan mahdollisen pudotuspelivastustajan, niin aikaista kuin näin onkin nyt sanoa. Jos Jokereille tulee alkukaudesta tuttuja äärimmäisen huonoja jaksoja, Dynamo voi ratkaista pelin hyvissä ajoin.

Jos ei muuta, niin pelatkoon vaikka joukkue sitten Väänäsen kunniaksi. Ossi on ehkä suurin 2000-luvun Jokereista. Hän oli paluunsa jälkeen kaikkina kausina joukkueen henkisiä johtajia, ja parhaimmillaan pakiston liiderejä. Hän ei dominoinut hyökkäyspäässä Karlssonin tyyliin, mutta hän oli parhaimmillaan sekä valtakunnan että maanosan paras peruspuolustaja. Kun pelilliset ansiot yhdistetään johtajuuteen ja historiaan, ei häntä voi sivuuttaa puhuttaessa aikakautensa suurista Jokereista. Ossi on Jokeri ja Jokerit oli Ossi. Jos mikään muu ei sytytä, niin Ossin kunnioittaminen olkoon se viimeinen syy. Jos joukkue ei pysty kunnioittamaan entistä pelikaveria, johtajaa ja seuraikonia, niin ammatti saa vaihtua paidan selässä olevasta nimestä tai Eliteprospectissa olevista numeroista riippumatta tai huolimatta.