Kotiotteluputken toinen koitos on huomenna, kun Sotši saapuu Helsinkiin. Edellinen joukkueiden kohtaaminen päättyi synkästi, kun Petersson iski hattutempun Keräsen pahan kiekonmenetyksen seurauksena ottelun lopussa. Nyt Jokereilla on takana muutama hyvä ottelu, ja paras mahdollinen paikka hakea revanssia. Kaikki ennusmerkit lupaavatkin hyvää ottelua ajatellen.

Kolmen hyvän ottelun putki, mukana vakuuttavat voitot TsSKAsta ja Torpedosta, varmasti nostavat joukkueen itseluottamusta. Hyvät asiat johtavat yleensä uusiin hyviin asioihin, ja näiltä osin ainakin allekirjoittanut lähtee otteluun luottavaisin mielin. Nyt voittoja ei ole tullut yksittäisten pelaajien yksittäisten onnistumisten takia, vaan joukkuepeli on ollut hyvällä kantilla. Pihlströmin mukana joukkue onkin pelannut kauden toistaiseksi parhaan jaksonsa.

Hyvä uutinen Jokerileiristä kuului tänään, kun Pekka Jormakan paluusta julkaistiin uutinen. Ennen loukkaantumistaan Jormalla oli joukkueen parhaimpia hyökkääjiä, ja hänen paluunsa luo parempia mahdollisuuksia kierrättää pelaajia kokoonpanon ulkopuolella, kokeilla eri koostumuksia ja kilpailuttaa pelaajia. Pitkähkön loukkaantumisen jälkeen paluu on varmasti vaikea, mutta Jormakan onneksi joukkueen peli on alkanut ajautua uomiinsa. Tällöin myös yksilön paineet hieman laskevat, kun takaraivossa ei jyskytä ajatus siitä, että pelaajan on yksin vedettävä rekeä.

Sotši on joukkueena tällä kaudella hieman mielestäni ylisuorittanut tuloksellisesti. Runkosarjan nelossija on hieno saavutus joukkueelta, jota muun muassa Jatkoajan ennakossa kaavailtiin sijoille 6-8. Tällä hetkellä Sotši on kolmen ottelun voittoputkessa, ja mukana on muun muassa iso päänahka Omskilta. Ja jos Sotšin hyvä sarjasijoitus ei riitä Jokereille, takaraivossa on varmasti vielä edelliskohtaaminen. Silloin Jokerit tuskaili tehottomuuttaan, ja lopulta ottelun lopussa Petersson pääsi iskemään illan kolmantensa Keräsen mustan hetken seurauksena. Näiltä osin siis Jokerit tuskin lähtee otteluun takki auki, maanantain loistavasta ottelusta huolimatta.

Sotši on ollut Jokereille perinteisesti vaikea vastustaja. Jokerit on takerrellut joukkuetta vastaan jokaisella KHL-kaudella, vaikka lähtökohtaisesti Jokereilla on ollut kovempi nippu aina kasassa. Sotši on joukkueena ollut perinteisesti varsin epävenäläinen mitä tulee pelin tiettyihin osa-alueisiin, ja lähtökohtaisesti sen kärkipelaajat ovat onnistuneet varsin hyvin. Jokerit saattaa kuitenkin lähteä otteluun hieman mukavammista asetelmista, kun joukkueen kärkihyökkääjä Andre Petersson on jopa todennäköisesti poissa loukkaantumisen takia.

Tällä hetkellä varsin luottavaisin mielin voin todeta, että tästä ottelusta Jokereille kaikki muu kuin kolme pistettä on pettymys. Joukkue on hyvässä vedossa, loukkaantumistilanne parantumaan päin ja jo pelkästään sarjasijoitusten ja edellisen ottelun pitäisi motivoida pelaajia. Toivottavasti myös yleisö löytää hallille.