KHL-vuosina Jokereille on syntynyt vain harvoihin joukkueisiin mitään tunnesiteitä. Torpedo on yksi näistä, joihin on fanin vaikea suhtautua neutraalisti, ja viime kauden jatkajista monella on varmasti paljon hampaankolossa. Viime vuonna Jokerit lähti pudotuspeleihin Torpedoa vastaan suurena ennakkosuosikkina, mutta lopulta fyysinen ja kuuma ottelusarja päättyi venäläisten voittoon. Jokerien mahdollisuuksia ei nostanut ainakaan se, että puolet joukkueesta oli enemmän tai vähemmän rikki, osan hajotessa Torpedon käsittelyssä.

Varsinkin Torpedon valmentaja Skudra pääsi pahasti monen ihmisen ihon alle. Hänen toimintaansa ei voi pitää nättinä, mutta Erkka Westerlundia hän vei valmentajien taistossa tyylipuhtaasti. Ystäviä hän ei kuitenkaan tällä tavalla toimiessaan saa, ja odotettavissa onkin lämmin vastaanotto yleisöltä. Jos kameramies onkin hereillä, saa Skudra paljon näkyvyyttä taululla katkojen aikana.

Kautensa Torpedo on aloittanut vahvasti, ollen lännessä kolmantena suurseurojen SKAn ja TsSKAn perässä. Torpedo onkin onnistunut kaapimaan pisteitä tasaisesti kaiken tasoisilta joukkueilta: viime ottelussa se murskasi sarjan ehkä huonoimman joukkueen Metallurg Novokuznetskin 6-1, sitä ennen taas voitti suurseuraksi mielletyn Omskin 3-2. Jokerit saa siis vastaansa hyvän kolmanneksen pelanneen joukkueen, jonka luulisi syttyvän Helsingissä.

Elokuussa Jokerit vieraili tuloksettomasti Torpedon kotiluolassa. Tuolloin kotijoukkue oli vahvempi maalein 3-1, ja varsinkin maalilla torjunut Proskurjakov oli suorastaan loistava. Jos Jokerit mielii palata voittojen tielle, on maalinteon onnistuttava huomattavasti paremmin. Viime otteluissa onnistunut O’Neill voikin olla ratkaiseva ero kolmen pisteen ja tappion välillä. Häneltä odotetaan onnistumisia ja on muutaman ottelun ajan näyttänyt siltä, että hän pystyy vastaamaan huutoon.

Latvialainen Daugavins on tällä kaudella ollut Torpedon syömähammas, varsinkin kun yhdeksään otteluun 12 pistettä tehnyt Galuzin on ollut loukkaantumisen takia sivussa. Yleisesti ottaen Torpedo on kuitenkin laadukas joukkue, joka ei ole täysin riippuvainen yhdestä pelaajasta. Torpedo ei tule pistämään samanlaista karusellia pystyyn kuin SKA teki taannoin, mutta Jokerien on oltava hereillä koko ottelun ajan.

On hyvinkin mahdollista, että ottelusta tulee varsin kuuma. Vaikka ihan perjantaista huumaa tuskin halliin saadaan, Torpedon pitäisi vastustajana sytyttää niin yleisö kuin joukkuekin. Jos peli menee kuumaksi, toivottavasti Jokereilla pakka pysyy kasassa. Elokuussa Rissanen otti Torpedon kotiluolassa tyhmän ulosajon, ja Jokereilla on tällä kaudella ilman hanskoja pelannut useampikin pelaaja. Huomenna O’Neill, Genoway ja kumppanit ovat kuitenkin joukkueelleen enemmän hyödyksi kentällä kuin jäähyaitiossa.

Jokerien osalta uskon Zapolskin aloittavan maalilla. Viime ottelussa Helenius oli suorastaan surkea, lahjoittaen käytännössä pisteitä vastustajalle. Torpedo taas ei ole niitä joukkueita, joiden kohdalla peluutusta pitäisi perustella haluna nostattaa yksittäisten pelaajien itseluottamusta. Nämä ottelut ovat ns. kuuden pisteen otteluita isoa kuvaa ajatellen, lähtökohtaisesti kun seurojen pitäisi kauden päätteeksi olla hyvinkin lähellä toisiaan pisteissä.

Kokoonpanoon tuskin tulee kenttäpelaajien osalta mainittavia muutoksia edellisiin otteluihin nähden. Puolustuspäässä saattaa yksittäinen pelaaja vaihtua jo pelkän rotaation takia, mutta hyökkäyksen osalta ei oikein vaihtoehtoja tällä hetkellä ole. On loppujen lopuksi melko pieni nyanssiero pelaako kokoonpanossa Gymer, Mäki vai Mäkinen. Ykkösketjun puolestaan pitäisi olla sementoinut asemansa, joten turha toimivaakaan on vaihtaa.

Lähtökohtaisesti Torpedo lähtee huomenna otteluun ennakkosuosikkina. Ero joukkueiden tasossa on kuitenkin pienempi kuin sarjatilanteesta voisi päätellä, eikä Jokereilla pidä olla mitään syytä lähteä hakemaan vähempää kuin kolmea pistettä. Se vaatii onnistumisia koko joukkueelta, mutta mahdottomuuksia se ei vaadi.