Huomenna taas lähtee, kun Jokerit pelaa lyhyen vieraskiertueen toisen ottelun. Edellisottelun tapaan nyt taas pelataan Moskovan seutuvilla, mutta nyt esikaupunkialue on vaihtunut ”todelliseksi” Moskovaksi. Tällä kertaa Jokerit pelaakin Moskovan Dynamon vieraana, vastuksen koventuessa pykälän tai pari keskiviikkoisesta ottelusta.

Jokerit on kohdannut Dynamon kertaalleen tällä kaudella. Tuolloin moskovalaiset veivät Jokereilta tiukahkon ottelun jälkeen täyden pistepotin Ilmalasta, joten revanssihenkeä on varmasti ilmassa. Kaikella rehellisyydellä on toki sanottava, että Jokerien peli on mennyt eteenpäin noista ajoista, ja kyseinen ottelu oli vieläpä loukkaantumisista kärsivälle joukkueelle rasittava peliputken päätöspeli. Näiltä osin siis edellinen matsi on vain statistiikkaa, jonka pohjalta ei liikaa kannata lähteä johtopäätöksiä vetelemään.

Dynamon joukkueen pelaajista kehuin jo edellisen ottelun ennakossa, mutta ei anneta sen häiritä. Nimittäin vaikka puolustuksen yksi peruspilareista Ilja Nikulin olisikin vielä sivussa, on Dynamolla marssittaa jäälle erittäin vahva lauma. Ei ihan SKAn tasoinen tähtisikermä, mutta silti kaikin puolin laadukas ja nimekäs joukkue on moskovalaisilla taas kasassa. Robinson, Hietanen, Karpov ja Jeromenko pitävät huolen siitä, että jokaiselle pelipaikalle on tarjota sarjan parhaimmistoa.

Dynamo on aloittanut kautensa hieman ehkä jopa vaisuhkosti. Joukkue on lännessä vasta kuudentena, tosin iskuetäisyydellä nousta aina neljänneksi asti muutaman ottelun sisällä. Eikä joukkueen edelliset ottelutkaan ole aivan parhaalla mahdollisella tavalla, joukkueen voitettua sarjan heikoimman joukkueen Dinamo Riian vasta kolikonheitossa ja voittaen Jugran hädin tuskin 1-0. Joukkue onkin pelannut pääsääntöisesti vähämaalisia otteluita.

Jokereille on taas vaihteeksi selvät sävelet. Pisteitä on pakko saada, ei auta. Vaikka otteet ovat parantuneet ja sairaslista lyhenee jatkuvasti, Jokerien kohdalla on annettu jo liikaa tasoitusta muille. Sarja on tähän mennessä ollut erittäin tasainen lännen keskikastin osalta, eikä varsinkaan samoista sijoista pelaaville joukkueille ole varaa lahjoittaa yhtäkään pistettä turhaan. Tasaisessa sarjassa yhdenkin pisteen menettäminen väärälle joukkueelle voi tarkoittaa sijan tai parin tippumista.

Edellisten otteluiden peikkona on ollut hyvin pitkälti suvantovaiheet otteluiden sisällä. Varsinkin johtoasemassa Jokerit on passivoitunut aivan liian usein, ja vastustajan on annettu tulla takaisin mukaan peliin tai pääsemään jopa ohi. Kun viisikkopeli on alkanut toimia, on aika pistää myös tällä henkisellä puolella asioita kuntoon. Henkisesti Jokerit ei ole heikko, mutta fokuksen pitää pysyä pelissä entistä paremmin.

Kokoonpanon osalta mielenkiintoisinta on nähdä Keräsen asema. Surkean alkukauden jälkeen hän on vajonnut aina katsomoon asti. Jos hän pääsee huomenna kokoonpanoon, on onnistumisia pakko tulla. Tällä hetkellä Keränen on Jokerien näkökulmasta siinä tilanteessa, että ilman merkittäviä ja nopeita parannuksia hän saattaa joulukuussa pelata toisessa sarjassa ja kaupungissa. Karu fakta on se, että tällä hetkellä hän ei tarjoa Jokereille mitään sellaista, mitä esimerkiksi Mäkiset tai Gymer eivät voisi tehdä.

Tapahtui huomenna mitä tahansa, ei se kuitenkaan saa jäädä yhdelläkään seuran toimintaan vaikuttavalla takaraivoon kummittelemaan. Siitä pitää huolen jo se, että lauantaina pelataan vierasputken kolmas ottelu. Alle 24 tunnin sisään kaksi ottelua on kova rupeama, joten toivoa sopii, että huomenna ei yksikään pelaaja loukkaannu. Ennustajana taas oletan, että Jokerit ei huomenna pelaa kauden nopeinta tai aggressiivisinta kiekkoa, vaan pyrkii pelaamana järki edellä ja välttämään turhaa höntyilyä.

Sivuhuomautuksena vielä, että lauantain otteluun ei ole tulossa ennakkoa.