Edellisessä ottelussa Jokereita suorastaan nöyryytettiin. SKA teki tasan mitä tahtoi kentällä, eikä Jokereilla ollut kykyjä, tai muutaman maalin jälkeen edes haluja, haastaa kotijoukkuetta. Jo pelkästään kokoonpanoja katsoessa moni mietti sitä, kuinka paljon SKA tulee voittamaan, ei niinkään onko Jokereilla mahdollisuutta voittaa. Huomenna on uusi peli, mutta lähtökohdat eivät ole oleellisesti vahvemmat voittoa ajatellen.

Huomenna Jokerit luistelee Moskovassa TsSKAn vieraaksi. Kerran tällä kaudella Jokerit on onnistunut moskovalaiset yllättämään, mutta toinen kerta tuntuu tällä hetkellä utopistiselta. Jokerit lähtee otteluun erittäin vajaalla miehityksellä, eikä TsSKA tuskin toista kertaa lyhyen ajan sisään lähde aliarvioimaan Jokereita.

TsSKAta enemmän pisteitä tämän vuoden sarjassa on kerännyt vain SKA. TsSKA ja SKA ovat puolestaan pelannut tuloksellisesti tasaisehkoja otteluita, tosin SKA on ollut näissä hieman hallitsevampi osapuoli. TsSKA ei omaa aivan yhtä jäätävää kärkeä kuin pietarilaiset, mutta sillä on laajuutta sen verran, että paperilla Jokereilla ei ole mitään saumoja.

Jokerit lähtee otteluun erittäin siipirikkoisena, kun hyökkäyksestä ovat poissa muun muassa Regin, Huhtala, Jormakka ja Marjamäki, puolustuksesta taas Rautanen ja Lauridsen. Kilpailu pelipaikoista on minimaalista, ja käytännössä varsinkaan hyökkäyksen osalta ei vaihtoehtoja ole reservissä. Tänään hankittu Pihlström ei vielä huomenna pelaa, joten hänestä ei apuja ole. Todennäköisesti Jokerien kokoonpano onkin käytännössä identtinen viikonloppuna pelattuun SKA-matsiin nähden.

TsSKA puolestaan pääsee otteluun lähes parhaalla kokoonpanollaan. Bud Holloway saattaa huilata loukkaantumisen takia, mutta se ei moskovalaisten tahtia hiljennä. Jokaiselle pleipaikalle löytyy varmasti laadukkaita pelaajia sen verran, että kompromisseja ei tarvitse tehdä. Joukkueessa peräti 22 pelaajaa onkin onnistunut maalinteossa 27 pelaajaa päässyt pisteille, siinä missä Jokereilla vastaavat lukemat ovat 15 ja 23. Ottaen huomioon TsSKAn mahdollisuuden kierrättää pelaajia tarpeen vaatiessa, kuvaavat nuo lukemat varsin hyvin materiaalin laajuutta: onnistujia on tarjolla laajalla rintamalla.

Yleisellä tasolla tilanne on Jokerien osalta karu. Pistepotti tuskin tulee kasvamaan, vaikka aivan vastaavaan pesukoneen linkoukseen ei päädyttäisikään kuin SKAta vastaan. TsSKA on parhailla miehistöillä pelatessa ennakkosuosikki jokaisessa joukkueiden välisessä kohtaamisessa, ja nyt Jokerit antaa vielä suuren määrän tasoitusta loukkaantumisten muodossa. Jalosen suurin haaste onkin selvitä ottelusta kunnialla ja saada onnistumisia, pisteet sarjataulukkoon olisivat jo pieni ihme.

Enemmän TsSKAn joukkueesta voi lukea esimerkiksi alle 3 viikkoa sitten käydyn ottelun ennakosta. Tämä teksti toimii linkkinä.