Edellisottelun tappion nollaukselle tarjottiin tänään hyvä sauma, tulihan ottelu alle 24 tunnin odottelun jälkeen. Lokomotiv on kuitenkin kova joukkue, eikä helppoja pisteitä kukaan varmasti odottanut. Edelliseen otteluun nähden joukkue aavistuksen muuttui, kun Helenius komennettiin pelivuoroon, Lajunen joutui rotaatioon ja Pihlström tervehtyi.

Jaroslavl on pelipaikkana melko erikoinen näin suomalaiskatsojan näkökulmasta. Televisiokuva on ”retrohenkinen” jos halutaan asia ilmaista nätisti. Vitsikkäästi voisikin sanoa, että heikko televisiokuva ajaa ihmiset kotisohvilta katsomoihin, sillä yleisöä on ollut varsin mukavasti. Erikoisuutena Lokomotivin fanikanta on tullut tunnetuksi torvisoittokunnasta. Hallissa voi koska tahansa pärähtää soimaan esimerkiksi Tähtien Sodan tunnusmusiikki.

Ottelu alkoi kuitenkin Jokerien osalta surullisesti. Ajassa 3:47 Lokomotivin Jegor Korshkov vei kotijoukkueen johtoon Genowayn roikkuessa vain näennäisesti vieressä. Vaikka edellisottelu kuinka painaisi jaloissa, ei näin luokatonta puolustuspeliä voi hyväksyä. Harmittavan helpolla kotijoukkueelle annettiin ohjakset.

Ensimmäinen erä ei ollut mitään suurta juhlaa Jokereilta. Lokomotiv oli hallitsevampi, loi enemmän paikkoja ja määräsi pelin tahdin. Jokerit sai aikaan vain muutaman yksittäisen tekopaikan, eikä Lokomotivin johtoasemaa voinut pitää vääryytenä. Ensimmäinen erä näytti siltä, että Jokerit ei ollut tullut nollaamaan edellistä tappiota, vaan vain selviytymään otteluruuhkasta.

Toiseen erään Jokerit lähti kuitenkin hyvällä jalalla liikkeelle. Ensi alkuun Jokerit pääsi ylivoimalle, ja vihdoinkin. Siis vihdoinkin, ylivoima tuotti tulosta. Regin toi kiekkoa kohti sinistä, leikkasi keskelle ja lähes täysin yllättäen iski lämärin verkkoon. Katsellaan Regin onnistui peittämään laukauksen loppuun asti, ja O’Neillin tehdessä maskia ei Murjagin nähnyt, saatikka odottanutkaan laukausta.

Jokerit paransi peliään ottelun toisessa erässä ja onnistui tulemaan ansaitusti tasoihin. Kokonaisuutena erä ei kuitenkaan ollut loistava, vaan ehkä otteluputki ja olematon palautumisaika näkyivät. Jokerit otti liikaa tyhmiä jäähyjä, näytti ajoittain hitaalta ja se viimeinen puristus jäi puuttumaan. Allekirjoittanut lähtikin kolmanteen sillä ajatuksella, että suurta juhlaa ei ole tarjolla, mutta pisteistä voidaan realistisesti pelata.

Kolmannessa erässä sitten Jokereilta loppui bensa. Jokerit taisteli urheasti, mutta virran loppuessa se on loppu. Lokomotiv pystyi luomaan monta pahaa pyöritystä, jossa Jokerit käytännössä vain leirittäytyi maalille ja pyrki purkamaan. Hyökkäyspäässä Jokerit taas oli hyvin pitkälti yksittäisten pelaajien varassa, ja organisoidut hyökkäykset jäivät vähiin. Lopulta Jaroslavl niittasi voittoon oikeuttavat maalit, vieden pelin lopulta nimiinsä 4-1.

Jokerien pelissä oli tänään kaksi suurta ongelmakohtaa. Suurin ongelma oli bensan loppuminen. Ilman farmia operoiva joukkue on äärimmäisen haavoittuva tässä otteluruuhkassa jopa ilman loukkaantumisia. Toisekseen, joukkue oli taas äärimmäisen kuriton ja huolimaton. Liian monta hukattua tonttia, pihdattua laukausta ja turhaa jäähyä ovat yhdistelmä, jolla ei voitosta pelata Lokomotivin tasoisia vastustajia vastaan.

Se siitä vierasputkesta sitten. Kolme vierasottelua, kaksi selvää tappiota. Turha selitellä, molempina kertoina vastustaja oli parempi, eikä Jokerit saanut parastaan irti. Seuraavan kerran Jokerit pelaa vasta 8.11, jolloin alkaa idän ihmeiden (8.11 Amur, 10.11 Admiral, 12.11 Kunlun) putki Helsingissä. Tässä välissä toki on pieni tauko maajoukkuepelien takia, joten täysin peleittä ei aivan jokaisen Jokerin tarvitse olla.