Kovin suuri yllätys ei ollut se, että Jokerit haki vahvistuksia. Joukkueessa loukkaantuneista pelaajista alkaisi jo saada kasaan hyvän ylivoimaviisikon, siinä missä kokoonpanossa pyörii mukana lähes jokainen ehjä, nykytasosta tai suorituksista huolimatta. Tänään Jokerit julkistikin ensimmäisen hankinnan, kun Antti ”Pillu” Pihlström teki sopimuksen sekä tästä että ensi kaudesta.

Jokereita junnuissa edustaneelle Pihlströmille nyt alkavat pelit ovat ensimmäisiä suomalaisessa seurajoukkueessa sitten kauden 2011-12. Tuolloin hän siirtyi Salvat Julajev Ufan riveihin kesken kauden JYPistä, pelaten lopulta neljä kautta Ufassa ennen viime kauden visiittiä Moskovan TsSKAn riveihin. Alkukauden Pihlström on pelannut määräaikaisella sopimuksella Sveitsissä. Maajoukkue-edustuksia Pihströmille on tullut tasaisesti, niin olympialaisissa, EHT:lla kuin MM-kisoissakin.

Tasonsa puolesta Pihströmin pitäisi olla selkeä parannus joukkueeseen, jossa muun muassa Marko Anttila pelaa käytännössä aina terveenä ollessaan. Sarja on hänelle hyvinkin tuttu, hän on pystynyt tekemään sarjassa myös tulosta ja ikä (muutaman viikon päästä 32) ei ole mahdoton. Vielä kun sopeutuminen kaupunkiin ei varmasti tuota ongelmia, on Pihlströmin hankinta perusteltua. Jo pelkästään lukumääräisesti Jokerit tarvitsi pelaajaa, jonka taso on lähempänä KHL:aa kuin Liigaa. Edellisen ottelun kokoonpanosta olisi huoletta voinut noin puolet hyökkääjistä siirtää Liigaan sillä verukkeella, että heille se olisi oikeampi sarjataso.

Pihlströmin ehdottomia vahvuuksia ovat luistelu ja asenne. Hän on erittäin nopea luistelija, joka pystyy ajamaan koostaan huolimatta maalille. Hän ei ole luovuttaja, vaan tsemppaa viimeiseen asti. Tällaisia pelaajia Jokerit on tällä hetkellä tarvinnut vastineeksi niille, joiden selkäranka katkeaa nopeasti tai jotka ajautuvat kulmiin pakin vain kääntäessään katsetta. Hän ei kuitenkaan ole Joensuun kaltainen tankki, vaan pikemminkin ketterä ohjus: hän menee pakista ohi, ei yli.

Pihlström ei kuitenkaan ole suurella todennäköisyydellä ratkaisu Jokerien akuuteimpiin ongelmiin. Todennäköisesti hänen pistetahtinsa tulee olemaan jotain 0,33 ja 0,5 ottelua kohden. Se ei ratkaise Jokerien tehottomuutta, ja tuota kiivaampi tahti pidemmällä otannalla kuulostaa utopistiselta. Hän ei myöskään tule olemaan se osa palapeliä, joka muuttaa Jokerit huolelliseksi ja pelikirjassa joka tilanteessa samalla sivulla olevaksi joukkueeksi.

Aivan akuuteimpaan hätään Pihlström ei myöskään tule, sillä Jokerit ei saa häntä vielä huomenna kokoonpanoon. Ensin on hoidettava muodollisuudet, kuten viisumit ja lääkärintarkastukset. Pihlström tuskin kääntäisi yksin ottelua TsSKAta vastaan Jokereille, mutta jo pelkästään uskottavuuden takia hän olisi ollut arvokas pelaaja tähän otteluun.

Kaiken kaikkiaan Pihlström vaikuttaa ihan positiiviselta hankinnalta. Hänen kohdallaan epäonnistumisen mahdollisuudet ovat niin minimissä, kuin vain ne voivat olla: hänelle sekä sarja että kaupunki ovat tuttuja, hänellä on kokemusta Jalosen alaisuudesta ja suuri yleisö tietää mitä odottaa.