Heti alkuun varoitus. Tänään ottelun kooste jää hyvin tyngäksi työkiireiden takia, kun päivä venähti yllättäen reilusti aiottua pidemmäksi. Ei auta, kaksi erää jäi täysin näkemättä, joten kommentoidaan vain viimeistä erää ja yleisellä tasolla asioita.

Kahden ensimmäisen erän jälkeen Jokerit oli 2-0 johdossa, kun Genoway osui ensimmäisessä erässä ja Anttila toisessa. Kolmas erä siis alkoi hyvistä merkeistä. Mutta kuten ennakossa pelkäsin, Jokerien pahin vastustaja oli Jokerit. Kun kolmatta erää oli pelattu alle kaksi minuuttia, Aleksei Bondarev heitti viivasta heppoisen laukauksen, ja Lauridsen pelasi tilanteen tyystin väärin. Hän käytännössä teki ensin maskin Zapolskille ja sen jälkeen näytti väistävän heppoista laukausta blokin sijaan. Sen verran kuitenkin on sanottava, että Zapolski ei ainakaan voi yksin syytää tanskalaista, kuti olisi pitänyt ottaa, vaikka Lauridsen olisi väistämisen sijaan ratsastanut yksisarvisella.

Ja kun takki on auki, sen kiinnittäminen on vaikeaa. Kolmannen erän viisi ensimmäistä minuuttia olivat aivan liian passiivia, eikä tuota voi selittää ainoastaan tunnollisena puolustamisena. Pelaajat olivat kaukalossa, mutta eivät sisällä pelissä. Ajassa 47:53 Bondarev sai kuitenkin kaksiminuuttia kiinnipitämisestä, ja purnasi itselleen vielä käytöskympin päälle.

Ylivoima oli Jokereilta käytännössä täyttä kuraa noin 1:50 ajan. Jokerit ei luonut tilanteita, laukonut tai edes näyttänyt hakeutuvan paikkoihin. Hieman jo takaraivossa oli ajatus siitä, että näinkö tässä taas käy. Mutta kun edes jotain kiinnostaa, tilanteet muuttuvat nopeasti. Genowayta näytti kiinnostavan, ja upealla viivalaukauksella hän vei Jokerit toisen kerran kahden maalin johtoon. Samassa ajassa Bondarevin vati meni lopulta tyystin nurin, ja hän hommasi itsensä jäähyaitiosta suoraan suihkuun toisella käytösrangaistuksellaan.

Mutta jottei ottelu menisi liian helpoksi, tasan neljä minuuttia ennen loppua Rasmus Rissaselle vihellettiin kahden minuutin jäähy kiinnipitämisestä. Spartak veti maalivahdin pois, päästen kahden miehen ylivoimalle. Jokerien alivoima ei kuitenkaan kestänyt, vaan Lauridsenin heikon purun jälkeen tilanne pyöri. Lopulta Lauridsen sai pelastettua kiekon lähes maaliviivalta, mutta kiekko päätyi suoraan Ryan Stoalle. Ei auta, ainakaan yhden erän otalla Tanskan Late ei tänään loistanut, vaan oli Spartakin kahdessa maalissa näyttelemässä suurta roolia.

Lopulta kuitenkin Spartakin kiri jäi vajaaksi, kun Jokerit onnistui pitämään vierasjoukkueen maalin päässä. Viimeinen erä oli suorastaan surkea, mutta lopulta kolme pistettä lämmittävät. Jokerit teki tasan tarvittavan pisteisiin ja that’s it. Tänään Jokerien pahin vihollinen oli yhden erän otannalla Jokerit, ja oli maksaa pisteitä.