Huomasin jo ennakkoa kirjoittaessani erään jutun: edelliseen otteluun olin käyttänyt englanniksi translitteroitua muotoa "Vityaz". Ei anneta sen kuitenkaan häiritä, vaan mennään tässä kohdin muodolla "Vitjaz". Kyse on kuitenkin pienestä translitterointierosta huolimatta samasta asiasta, eikä ymmärrettävyys varmastikaan kärsi. Venäläisjoukkueet ja -pelaajat aiheuttavat ajoittain tällaisia ongelmia, ja ongelma tulee pysymään niin kauan, kun kirjoitamme eri aakkostolla.

Ensimmäinen erä ei tänään tarjonnut suurta kiekollista juhlaa. Muutama joukkue loi muutaman tekopaikan, Vitjazin saaden ehkä aavistuksen paremmat tontit. Paino sanalla aavistuksen. Laukaukset Jokerit vei selvästi, mutta se ei realisoitunut tulostaululle asti. Osaltaan syynä tähän Säteri, mutta suurempaa syytä voi etsiä laukausten laadusta. Parhaalta sektorilta Jokerit ei päässyt montaakaan kertaa laukomaan, vaan järjestään laukaukset tulivat pienestä kulmasta tai vähintäänkin suoraan kohti Säteriä.

Kokonaisuutena ensimmäinen erä oli ihan vauhdikasta hokia, mutta se suurin polte tuntui puuttuvan. Jokerit periaatteessa teki oikeita asioita ja laukoi paikan tullessa, mutta lopulta työhaalarit eivät olleet täysin kiinni. Enemmän pitäisi ajaa kohti maalia, hakea helpompia ja ennen kaikkea lyhyempiä syöttöjä ja hakeutua irtokiekoille.

Toisessa erässä Jokerit ensin kesti alivoiman, ja sen jälkeen pienin hyvän vaiheen jälkeen Regin yllätti Säterin. Vitjazin vaihto oli pahasti kesken, Sakari Salminen löysi Reginin, ja tyylipuhtaan läpiajon tanskalaiskapteeni päätti tyylikkääseen maaliin. Salmisen lisäksi hyvän esityön maaliin teki Vitjazin puolustus, sen verran paha vaihtovirhe joukkueelle tapahtui.

Ensimmäiseen erään verraten toinen erä tarjosi enemmän paikkoja ja vaarallisia paikkoja, molempiin päihin kenttää. Jokerit tuntui luovan avauserää enemmän hyviä tekopaikkoja, mutta vastaavasti päästi myös Vitjazin paremmin tonteille. Ylivoimalla kumpikaan joukkue ei varsinaisesti joustanut, vaan varsinkin Vitjaz oli valmis maksamaan hintaa. Harvoin venäläisjoukkueen venäläispelaajat heittäytyvät näin uhrautuvasti, varsinkaan runkosarjassa.

Kolmas erä alkoi kuitenkin synkästi Jokerien näkökulmasta. Toisen erän lopussa Jokerit oli saanut jäähyn väärästä vaihdosta, mutta se ei paljon Jokereita tuntunut liikuttavan. Lauridsenin ja Jaakolan pelinluku ei joko toiminut tai kieli ei ollut yhteinen, vaan molemmat levittivät väärään suuntaan, avaten Kopeikinille tyylipuhtaan läpiajon. Harvoin suora hyökkäys johtaa läpiajoon, ja vielä harvemmin tällaisessa erikoistilanteessa. Luokaton suoritus Lauridsenilta ja Jaakolta kaikkinensa.

Ottelun kuvaan sopi hyvin Jokerien toinen maali ottelussa. Jokerit pääsi puolittaiseen ylivoimahyökkäykseen, Anttila yritti levittää peliä ja kiekko ui verkkoon Vitjazin puolustajasta. Yleensä tällaiset tilanteet ovat olleet Jokerien päädyssä, mutta hyviä asioita tapahtuu oikeita asioita tehdessä. Anttila ei ole kentän taitavimpia pelaajia, mutta hän toimi tilanteessa oikein ja lähti pelaamaan kiekkoa keskustaan. Joskus noissa puolustaja pääsee väliin ja estää tilanteen, mutta joskus kiekko löytää mukana tulevalle hyökkääjälle tai lipuu sisälle puolustajasta. Ei kaunista, mutta ei sen tarvitsekaan olla. Liike-elämässä Anttila on konkurssissa, mutta viimeotteluissa Anttila on ollut kentällä vedossa, jos näin hieman saa Anttilan tavaratalon (ei Marko Anttilan omistuksessa) konkurssilla leikitellä.

Lopulta Jokerit kesti verrattain helposti, ja kolme pistettä tuli lukemin 2-1 Peli ei ollut kaunista, mutta ei myöskään surkeaa. Jokerit pelasi tarvittavalla tasolla, ei pahemmin hölmöillyt ja teki tarvittavat maalit. Kliiniset pisteet, jollaisia arvostaa vaikean alkukauden jälkeen suunnattomasti. Tätä ottelua ei tarvitse muistella kauden päätteeksi millään tavoin, mutta se ei ole vain negatiivinen asia.

Seuraavan kerran pelataan perjantaina Moskovan Dynamoa vastaan, ja heti lauantaina lennetään Jaroslavliin Lokomotivin vieraaksi. Tiukan aikataulun takia saattaa ennakko Lokomotivia vastaan jäädä välistä, mutta ei anneta sen häiritä. Viikonloppu alkaa mukavan tiukoilla vieraspeleillä, ja lauantain voi lopulta päättää esimerkiksi NHL-otteluun.