Tänään otteluun Admiral Vladivostokia Jokerit lähti pienin kokoonpanomuutoksin edelliseen otteluun. Hyökkäyksestä Antti Pihlström tippui pois kokoonpanosta loukkaantumisen takia ja Keränen joutui katsomokeikalle, kokoonpanoon taas toisesta suunnasta saatiin Tomi Mäki ja Sakari Salminen. Puolustuksessa taas edellisessä ottelussa koomaillut Topi Jaakola sai tehdä tilaa Jesper B. Jensenille. Lähtökohtaisesti väitinkin Jokerien lähteneen otteluun tiistaita vahvemmalla kokoonpanolla, Pihströmin valitettavasta loukkaantumisesta huolimatta. Toivottavasti vamma ei kuitenkaan ole paha, vaan hänet saadaan piakkoin takaisin kokoonpanoon.

Kokoonpanomuutokset eivät kuitenkaan johtaneet ensimmäisessä erässä maaleihin asti. Jokerit lähti erään hyvällä liikkeellä, ja pienestä vauhdin tippumisesta huolimatta erää voi pitää varsin tyydyttävänä. Ei tehokkaana tai tappavana, mutta kuitenkin hallittuna. Erän suurin ongelma oli Jokereille niin varsin tuttu: hyökkäysalueella oli vaikeuksia päästä paikoille, ja paikoista ei saatu maaleja tehtyä. Enemmän suoraviivaisuutta ja laukauksia vaaditaan, jos käsiä ei ole tehdä peliä.

Kokonaisuutena ensimmäinen erä oli tunnustelevan kohtuullinen. Molemmat joukkueet olivat hyvällä jalalla liikenteessä, pyrkivät pelaamaan KHL-mittapuulla fyysisesti ja harjoittivat peliin kuuluvaa pientä sikaa paikan tullessa. Erätaukohaastattelussa Joensuu kuvasi ottelua AHL-pelin tyyliseksi, ja siltä se tosiaan vaikutti, hyvässä mielessä toki näin katsojan näkökulmasta. Tilanteeseen vaikutti toki molempien joukkueiden pohjoisamerikkalaiset tai Pohjois-Amerikassa pelanneiden pelaajien lisäksi varsin salliva tuomarilinja. Koko erässä nähtiin tasan yksi ylivoima, vaikka kummallekin joukkueelle olisi voinut viheltää enemmän jäähyjä sarjan yleisen linjan perusteella. Erän loppuun kuitenkin Jokereille löydettiin kuudes kenttäpelaaja, ja toiseen erään lähdettiinkin Admiralin kahden minuutin ylivoimalla.

Peli pyörikin Jokerien päässä lähes koko alivoiman, mutta uhrautuva puolustuspeli piti pelin tasan. Varsinkin Mäen alivoimapeli oli, jos ei kaunista, niin ainakin kiekkodiggaria tyydyttävää katsomista. Erityisen paljon sydäntä lämmitti varsinkin kuolemaa halveksuva peli Wisniewskin laukoessa tai edes hakiessa laukausta. Lopulta jäähyn tapettuaan Jokerit saikin pelistä paremmin kiinni, ja pääsi ajassa 25:14 ylivoimalle Oskars Bartulisin korkean mailan osuttua Marko Anttilaa päähän.

Jokerien ylivoima näytti lähtevän varsin mukavasti liikkeelle. Kiekon mukavat liikutukset ja yksittäiset paikat eivät kuitenkaan lämmitä, jos tehoja ei tule. Ja vitutuskerroin suorastaan nousee taivaisiin, jos vastustaja päästetään iskemään. Jensenin hävittyä keskialueen kaksintaistelun pääsi Admiral puolittaiseen ylivoimahyökkäykseen, ja puolustusasetelmiin joutunut Salminen ei pystynyt estämään tilannetta. Ajassa 26:40 sitten James Wright pääsi niittaamaan Vadim Krasnoslobodtsevin (tämä nimi täytyi luntanta) syötöstä vierasjoukkueen 1-0 johtoon alivoimalla.

Maalin jälkeiset vaihdot ovat olleet perinteisesti Jokereille vaikeita, varsinkin jos Jokerit on se maalin tehnyt joukkue. Vierasjoukkue oli kuitenkin näiltä osin varsin vieraskorea, ja vain kuusi sekuntia aloituksen jälkeen Maxim Mamin hankki itsensä jäähylle. Vielä lyhyttä 5-3 alivoimaa Jokerit ei pystynyt hyödyntämään, mutta Maminin jäähylle tuli lopulta hintaa.

Jokerien ykkösylivoima onnistui luomaan muutaman paikan, mutta lopulta kakkosylivoimaa tarvittiin ratkaisuun. Ensin Marjamäki karvasi kiekon purkua hakeneelta Admiralin pelaajalta ja irtokiekko päätyi ottelussa hyville tonteille päässeelle Tommi Huhtalalle. Pienellä liikkeellä Huhtala onnistui pelaamaan Admiralin maalilla torjuneen Bobkovin puolittain ulos tilanteesta ja nosti kiekon hallitusti maalin kattoon. Huhtala ja Marjamäki eivät ole ehkä kentän taitavimpia pelaajia, mutta heidän tahtotilastaan voisi moni ottaa mallia. Marjamäkeä turhempi kaveri olisi loistavan takakarvan sijaan nostanut selän pystyyn tulevan purkukiekon takia, ja Huhtalan nälkäisyys maalipaikoissa oli näkynyt jo aiemmin samassa erässä. ¨

Toisessa erässä ei enää enempää maaleja nähty, vaikkakin ylivoima-aikaa oli vielä tiedossa. Erän loppuun Admiral pääsi vielä ylivoimalle, ylivoiman jatkuen vielä aavistuksen kolmannen erän puolelle. Tälläkin kertaa Jokerit kuitenkin kesti, eikä Admiralin ylivoima aivan ollut niin pelottavalla tasolla, kuin ehkä olettaa olisi voinut. Kokonaisuutena toista erää sävyttivät ensimmäistä erää enemmän jäähyt, mutta myös paikat. Ensimmäiseen erään nähden varsinkin Jokerit saivat vielä luotua potentiaalisia maalipaikkoja tilanteiden päätteeksi. Varsinkin maalinteossa onnistuneelle Huhtalalle avautui useampi hyvä tekopaikka.

Kolmannessa erässä Jokereille tarjottiin ylivoimamaalia kuin kultalautasella. Kun ajassa 45:24 Samvel Mnatsyan sai jäähyn ja heti ajassa 46:47 sekä Maxim Kazakov että Wisniewski saivat jäähyt, tarjottiin voittomaalia aivan tarpeeksi. Näin hyvää paikkaa ratkaista ottelua ei yksinkertaisesti voi normaaleissa olosuhteissa normaalina iltana tulla. Ja kun paikkaa tarjotaan, se on myös syytä käyttää. Ajassa 47:57 Jokerien kapteeni ja maailman paras tanskalainen ihminen Peter Regin vei Jokerit johtoon O’Neillin syötöstä, omalla tavallaan lyöden alkutahdit ottelun lopulle.

Lopulta Jokerit ei varsinaisesti lähtenyt varmistelemaan, mutta puolusti äärimmäisen varmasti. Ylivoimallakaan Admiral ei saanut mainittavan pahoja tilanteita luotua, vaan Jokerien puolustus ja maalineduspeli kestivät. Allekirjoittanut oli erityisen tyytyväinen siitä, että eritoten Jokerimaalin edessä vastustajalle ei tarjottu helppoja tai selviä maalipaikkoja. Nyt maalinedustaa puolustettiin oikeasti fyysisesti ja tiiviisti, ja tarjotut makupalat eivät olleet ainakaan maalipaikkoja. Jokerit taisteli, ja yhdeksän pisteen viikon kariutumisen jälkeen ollaan vielä kahdeksan pisteen viikon vauhdissa.

Jos Jokerien parhaita pelaajia pitäisi valita, on lista ehkä jopa kliseinen sekä valintojen että perustelujen osalta. Ensinnäkin, ottelun parhaaksi valittu Zapolski oli maalilla erittäin varma. Jormakka alkaa saada taas juonesta kiinni, ja on vain ajan kysymys, koska hän taas onnistuu. O’Neill on ollut mukana kolmessa Jokerien neljästä pelitilannemaalista maaottelutauon jälkeen ja Regin ratkaisi peliin. Jos kuitenkin joku täytyy nostaa esille, niin Kulda on suoraan sanoen ihana mies. Tarpeeksi varma hoitamaan puolustuksen, tarpeeksi vahva horjuttamaan fyysisesti vastustajan pohjoisamerikkalaisiakin ja tehopisteitä potentiaalisempi hyökkäyspäässä. Kuldan jatkosopimus on tällä hetkellä ehkä Jokerien tärkein jatkosopimuksia ajatellen. Tämä mies pitää kiinnittää vielä moneksi vuodeksi, eikä pelkästään tämän ottelun takia.

Kokonaisuutena Jokerien peli ei ollut varsinaisesti kaunista tai tehokasta, mutta ainakin sydän tuntui olevan taas vaihteeksi mukana. Peli itsessään ei ollut erityisen kaunista mitä tulee pelikirjaa edes sivuaviin asioihin, mutta kokonaisuus oli tiistaita selkeästi parempi. Nyt ainakin pelaajia näytti peli kiinnostavan, vaikka ajatus ei välttämättä aina ollutkaan aivan samalla tasolla Jalosen kanssa.