Kotiputki alkaa huomenna lähes kovimmalla mahdollisella haasteella, kun idän suvereeni johtaja Metallurg Magnitogorsk saapuu Ilmalaan. 35 peliin 77 pistettä kerännyt joukkue ei ole aivan SKAn kanssa samassa tahdissa, se kertonee enemmän SKAsta kuin Magnitkasta. Magnitka on rautainen joukkue, ja todennäköisesti heti SKAn jälkeen Euroopan kovin seurajoukkue. Kovan haasteen tosin antaa TsSKA. Ja toivottavasti kovan haasteen huomenna antaa myös kotijoukkue Jokerit, sillä äärimmäisen tasaisessa lännessä jokainen piste on erittäin arvokas.

Magnitkan pelin sielu ja sydän on ehdottomasti Sergei Mozjakin. 35-vuotias venäläinen on vuodesta toiseen ollut sarjan vaarallisimpia pelaajia, eikä luvut 263+302 = 565 yhteensä 462 otteluun ole syntyneet sattumalta. Jäätävä yli 1,2 pisteen keskiarvo on vertailukelpoinen Radulovin lukujen kanssa, ja kokonaispisteissä Mozyakin tulee olemaan KHL:n kärkinimi vielä vuosia, vaikka lopettaisi uransa nyt ja heti. Kuvaavaa, että kaikkien aikojen suomalaisten tilastoissa Kontiola on hieman vajaa sata ottelua perässä, mutta edes pistesaldonsa kaksinkertaistamalla hän ei olisi lähelläkään Mozjakinin pisteitä. Tällä kaudella tehot 27+26 yhteensä 35 otteluun kertovat sen, että Mozjakinin vauhti ei ole hiipunut, vaan hän kuuluu sarjan ehdottomaan kärkeen vieläkin.

Taustatukea Mozjakin saa muun muassa Jan Kovarilta ja Danis Zaripovilta. Vielä kun puolustukseen löytyy Chris Lee (35o, 9+28) ja Viktor Antipin, löytyy Magnitkalta tulivoimaa. Rouhijaosastoa taas edustaa suomalainen Oskar Osala, joka on yksi sarjan parhaista ns. voimahyökkääjistä. Vielä kun maalivahtikaksikko Vasili Kosheshkin ja Ilja Samsonov ovat onnistuneet kohtuullisesti, ei Magnitka varmasti tule päästämään Jokereita helpolla.

Kuten viime torstai näytti, Jokerit pystyy haastamaan hyvänä iltanaan kenet tahansa. Jokerit ei arkaillut SKAn tähtien ja miljonäärien joukossa, vaan kotiyleisön iloksi ja yllätykseksi sai raavittua pisteen kasaan oltuaan kahdesti tappiolla. Mutta kuten liian monta kertaa tällä kaudella on nähty, Jokerien otteet heittelevät paljon ottelusta toiseen ja jopa otteluiden aikana. Jos huomenna Jokereille tulee ns. ohipeli, ei pistetili tule karttumaan edes vahingossa. Jo pelkästään Mozjakin yksin pitää siitä huolen. Tarpeen vaatiessa Magnitkan kapteeni raahaa joukkuetta eteenpäin kuin Regin konsanaan.

Kokoonpanon osalta suurin mielenkiinto kohdistuu siihen, millaisen nipun Jokerit saa raavittua kasaan. Edellisessä ottelussa loukkaantuneen O’Neillin toipumisesta tai vamman kestosta ei ole ainakaan omiin korviini vielä kantautunut mitään. Hänen poissaolonsa olisi suuri haaste Jokereille. Samoin jos edellisen ottelun aikana pois pudonnut Wirtanen tai sairastuvalla olleista Salmisesta tai Jormakasta ei saada pelaajia kokoonpanoon, voi paperilla olla kasassa jopa surullinen nippu. Tätä en kuitenkaan lähde vielä sen kummemmin ennakoimaan, todennäköisesti noista neljästä pelaajasta ainakin muutama on pelikykyinen huomenna.

Karmeassa vedossa olleelta Reginiltä odotetaan huomenna taas paljon. Jokerien hyökkäyspään tehot ovat olleet hyvin pitkälti tanskalaiskapteenin ansiota viime otteluissa, eikä taustatukea hänelle ole oikein löytynyt. Oli Jokereilta ketä tahansa kokoonpanossa ja pelikunnossa huomenna, Reginin panos ratkaisee paljon. Jos hän on iskussa, Jokereilla pitäisi olla mahdollisuudet pelata uskottavasti voitosta. Kovinkaan moni Jokerien sopimuspelaajista ei mahtuisi kummoiseen rooliin Magnitkassa, mutta Regin kaikella todennäköisyydellä olisi isossa roolissa Uralin rannallakin.

Huomisesta ei ole tulossa Jokereille helppoa iltaa. Jos Magnitkan pelaajille antaa liikaa tilaa ja aikaa, he pistävät kiekon verkkoon Dinamo Riikaa huomattavasti tehokkaammin. Tosin yksikään pelaaja ei huomenna varmasti voi olla takki edes hieman levällään, enkä nyt viittaa taas kylmentyneen Helsingin lämpötilaan. Edellinen ottelu näytti, että fanit rakastavat Jokereita. Sarjataulukko taas näyttää, että huomista vastustajaa ei voi aliarvioida. Jos joku pelaaja näistä lähtökohdista vielä onnistuu pitämään takin auki, uusia haasteita voi hakea muiden lajien parista. Huominen tarjoaa Jokereille loistavan paikan hakea onnistumisia kotikaukalossa lähes kovinta mahdollista mittaria vastaan.