Edellisen ottelun voittoa ei voida jäädä pitkäksi aikaa tuulettelemaan, vaan jo huomenna pitäisi pystyä raapimaan lisää pisteitä kotihallista. Tällä kertaa vierailija tulee Itä-Uralilta, kun Traktor Tšeljabinsk saapuu Ilmalaan Jokerien vieraaksi. Kyseessä on Idän ylemmän keskikasti (sijoitus 5) joukkue, joka on voittanut kolme viimeistä otteluaan.

Traktor on lähtökohtaisesti hyvin puolustava joukkue, jota vastaan harvemmin maaleilla juhlitaan. Koko sarjassa vain SKAn verkkoon on tehty vähemmän maaleja, mutta toisaalta Traktor on myöskin tehnyt idän vähiten maaleja pudotuspeliviivan yläpuolella olevista joukkueista. Todennäköisesti siis huomenna on tiedossa vähämaalinen ottelu, jossa yksittäisen maalin merkitys on erittäin suuri. Toisaalta Jokereille asetelman luulisi sopivan, Jokerien vahvuudet eivät pääse oikeuksiinsa maalinteossa.

Traktorin ykköstykkinä häärii kanadalainen Paul Szczechura, joka on 36 otteluun kasannut tehot 7+20. Yksikään pelaaja ei myöskään ole vielä rikkonut kymmenen tehdyn maalin rajaa tällä kaudella, joten asetelmat muuttuvat hieman tiistaihin verrattuna: vastassa ei ole aivan sarjan timanttisimpia hyökkääjiä. Tähän tosin on lisättävä, että materiaali on kaukana heikosta tai nimettömästä: Maksim Jakutsenja, Kirill Koltsov, Dmitri Pestunov ja kumppanit ovat laadukkaita pelaajia, joilta voisi odottaa hyökkäysorientoituneemmassa joukkueessa kovempia teholukemia. Tilastot eivät aina kerro kaikkea.

Jokerien kokoonpano tuskin tulee tarjoamaan merkittäviä muutoksia tiistaihin verrattuna. Varsinkin hyökkäyksen osalta tilanne on valitettavasti se, että kovinkaan paljon variaatiovaihtoehtoja ei ole. Lopulta esimerkiksi Mäkisten pelaaminen on varsin pieni nyanssi, joka ei muuttaisi asetelmia oikeastaan suuntaan tai toiseen. Kunhan vain ei tulisi lisää ikäviä yllätyksiä, muun muassa viime ottelussa Peter Regin sai muutaman kerran ikävästi osumaa.

Jokerien osalta asetelmat ovat selvät. Peli on kauden edetessä kehittynyt, mutta varsinkin ohut kokoonpano ja tiukka sarjatilanne lännessä tuovat painetta. Mahdollisuudet pyörittää rotaatiota, lepuuttaa puolikuntoisia ja tehdä kokeiluja ovat vähäisiä, sillä pelaajia on rajallisesti käytössä ja pisteitä on pakko hankkia pienellä riskilläkin. Traktor tulee varmasti nälkäisenä otteluun, mutta toisaalta aivan Magnitkan tai SKAn tasoista joukkuetta ei huomenna Ilmalassa nähdä. Oletettavasti vähämaalisessa ottelussa ei maalipaikkoja olekaan varaa tuhlata, eikä varsinkaan tarjota lahjamaaleja.

Eli, pisteitä on raavittava tyylistä välittämättä. Jokerit on näyttänyt voivansa voittaa kenet tahansa, mutta Traktorille ei voi antaa yhtään siimaa. Toivottavasti matsista tulee kuitenkin viihdyttävä, riippumatta maalimäärästä.