Tauot ovat vaarallisia. Viime kaudella Huhtalan kausi päättyi maajoukkuetehtävissä tauon aikana, nyt puolestaan Salminen, Lajunen ja Wirtanen ilmoittautuivat poissaolijoiden listalle. Onneksi ensimmäisten ilmoitusten mukaan heidän kohdallaan mennään päivä kerrallaan, ja samalla ovenavauksella sairastuvalta saatiin raavittua kasaan Marjamäki ja Huhtala. Eli periaatteessa hyökkääjät menivät päittäin, ja Lajunen otti väkipakolla paikkansa pakkien rotaatiosta.

Jäikö Jokereilta sitten juhlavaihde vai mikä päälle, mutta jo ajassa 1:06 Amur pääsi johtoasemiin. Jaakolan jäätävän surkea ratkaisu vei kiekon Kuuselalle, joka puolestaan heitti kiekon maalille Zohornalle. Lopulta Zohorna seurasi omaa irtokiekkoaan, ja vei vierasjoukkueen johtoon. Jaakolan nukahdus siis kostautui heti alkuun. Jokerien osalta taas alku oli lähes katastrofaalinen. Ottelun viihdearvon kannalta nopea avausmaali vierasjoukkueelle oli varmasti hyvä asia, mutta viihdearvon kautta ei tässä vaiheessa kautta voi otteluihin lähteä.

Vauhdikas ensimmäinen erä ei kuitenkaan jäänyt yhteen maaliin. Pienen hyvän hetken jälkeen Regin voitti kaksinkamppailun keskialueella, pelasi laitaan O’Neillille ja O’Neill heitti lätyn maalille. Lopulta Regin sai ohjattua kiekon yhdellä kosketuksella ilmasta verkkoon, kun ensimmäisen erän ensimmäinen puolisko oli jo hyvän matkaa ylitetty. Helppo ja selkeä kuvio osoitti taas tehonsa: kiekko laitaan, kiekko keskelle, kiekko verkkoon.

Ja kun vauhtiin on päästy, niin antaa mennä vaan. Ensin Joensuu karvasi kiekon omille, sai pelattua kiekon viivaan Kuldalle, ja latvialainen toimitti kiekon ranteella maalille. Maski eteen, O’Neillin maila väliin ja kiekko maaliin. Jokerit oli noussut ottelussa kuskin paikalle kahdella oppikirjamaalilla ja useiden hyvien henkilökohtaisten ratkaisujen avulla. Enempää maaleja ei ensimmäisessä erässä nähty, vaan tauolle lähdettiin kotijoukkueen johdossa.

Toinen erä puolestaan vastasi sitten enemmän sitä Jokereille hyvinkin tuttua tarinaa. Kolme jäähyä yhteen erään on yksinkertaisesti liikaa, eikä varsinkaan jäähyn jälkeistä väärää vaihtoa voi pitää merkkinä fokuksen suuntautumisesta oikeisiin asioihin. Erän paras maalintekopaikka siunaantuikin ylivoimalla Amurille, kun Ramstedtin laukaus tippui ylärimasta vierasjoukkueen näkökulmasta väärälle puolelle viivaa. Sentti alemmas, ja peli olisi ollut tasan komealla maalilla. Kokonaisuutena Jokerien alivoimapeli oli uhrautuvaa ja varsin tarkkaa.

Kolmannessa erässä Jokereille tarjottiin voiton avaimia, kun Ramstedt otti suorastaan idioottimaisen huitomisjäähyn. Ylivoima kuitenkin oli totutun tehotonta, ja kolmannen erän puoleenväliin asti pelattiin Jokerien johdossa. Kunnes taas, kunnes taas tapahtui Jokereille niin tyypillinen nukahdus. Pisteitä ei tule nukkumalla, mutta niin vain Jokerien puolustus tuppaa tekemään vastustajan elämän harmittavan helpoksi.

Jokerien puolustus oletti Amurin lähtevän hitaasti omista, mutta Vjatšeslav Ushenin oli toista mieltä. Hänen pitkä avauksensa tavoitti Vladislav Usheninin Jokeripakkien keskuudesta, ja Vladislavin tarkka laukaus löysi tiensä tolpan kautta verkkoon. Jokerit oletti Amurin lähtevän samalla tavoin kuin koko ottelun, ja se kostautui maalin muodossa. Kun enää enempää maaleja ei nähty, lähdettiin taas vaihteeksi jatkoajalle. Tällä kertaa tosin vielä alivoimalla, kun Joensuun jäähyä jäi kärsittäväksi vielä 0:33.

Ja kun pelleilemään lähdetään, pelleillään sitten kunnolla. Jatkoajalla Jokerit oli aseeton, ei pystynyt luomaan paikkoja ja jopa tarjosi Amurille mahdollisuutta rankaista. Jokerien onneksi Amur näytti pelaavan varman päälle, eikä sekään lähtenyt kunnolla rynnistämään. Oli taas vaihteeksi aika mennä ranga… Kolikonheittoon.

Lopulta kolikonheitosta mukaan tarttui vielä yksi piste, kun Jokereilta onnistui kaksi laukojaa kolmesta, ja Zapolski otti kaksi koppia kolmesta. Ei siitä sen enempää, tämä tapa valita voittaja on väärä, ja tänään ei Jokerit ollut edes voittavan joukkueen näköinen. Huonolle illalle saatiin sentään edes jollain tasolla siedettävä tulos.

Kokonaisuutena ottelu oli Jokereilta surkea. Joukkue pelasi kuin sukkasillaan, teki liikaa virheitä ja mukana oli tunnetta kuin työpaikan höntsäjäillä. Tältä viikolta yhdeksän pistettä oli minimitavoite, ja jo heti ensimmäisessä ottelussa varmistettiin se, ettei yhdeksään pisteeseen päästä. Tästä kaudesta on tulossa pannukakku, ja enää vain suuri ihme voi kääntää kauden positiiviseksi. Jokerien pitäisi pystyä pelaamaan uskottavasti sarjan suurseurojen kanssa samoista sijoista, mutta nyt jo jopa pudotuspelipaikka tuntuu kovalta haasteelta. Kaudesta kauteen kohti uusia pettymyksiä.