Tänään Jokerit joutui antamaan Dinamolle hieman tasoitusta, kun Salminen ja edellisessä ottelussa huikean maalin tehnyt Jormakka olivat sairastumisten takia sivussa. Se ei kuitenkaan Jokereita pysäyttänyt, vaan jo Maamme-laulun aikana peli oli selvä: Jokerit oli tullut valtaamaan Riian.

Heti ottelun alkuun Jokerit loi muutaman paikan, mutta Dinamo pääsi nopeasti mukaan peliin. Lopulta erän paras paikka avautuikin Dinamolle, kun Genowayn kiekonmenetyksen seurauksena kotijoukkueelle avautui läpiajo alivoimalla. Lopulta erässä ei maaleja nähty, mutta varsinkin kahden ylivoimansa avulla Dinamo oli hallitsevampi joukkue. Jokerit pääsi puolestaan kerran ylivoimalle, surkein lopputuloksin.

Kokonaisuutena ensimmäinen erä näytti hyvin sen, miksi Jokerit on pudotuspeliviivan alapuolella ja Dinamo jumbona. Dinamo ei ollut vastustajana ”aivan” samaa tasoa kuin SKA oli torstaina, ja Jokerien peli oli täynnä virheitä. Ottaen huomioon kuinka paljon Jokerien kannattajia oli raahautunut paikalle, oli Jokerien luokaton erä suoranaista vittuilua faneille. Jos nelinumeroinen määrä faneja saapuu vierasotteluun kauden alusta asti hehkutetun tapahtuman yhteydessä, ei joukkueelta ole liikaa vaadittu, että se on alusta asti hereillä.

Toinen erä alkoi Jokerien osalta murheellisesti. Ensin Jekabs Redlihs ajoi O’Neillia rumasti selkään, ja O’Neill jäi uhkaavasti jäähän makaamaan. Lopulta jäähylle päätyivät Redlihs ja Joensuu nujakoinnistaan, eikä itse taklauksesta tullut seuraamuksia. Vähemmästäkin on lähdetty isoista ovista ulos ja istuttu ottelu tai pari katsomossa. O’Neill jäi hetkeksi penkille, mutta hänen paikkansa Joensuun ja Reginin rinnalta otti Huhtala. Heti perään tuomareilta jäi huomaamatta korkea maila Jaakolan kasvoihin, mutta ajassa 24:33 he sentään onnistuivat löytämään Hishonille kymmenen minuutin käytösrangaistuksen.

Toisen erän paras missattu paikka avautui Tommi Huhtalalle, kun erän puoliväli oli ylitetty. Huhtala toi kiekon hyvin sisälle, jätti Joensuulle, Joensuu löysi näppärällä syötöllä Reginin ja Regin pelasi Huhtalalle tyhjän maalin. Klap, klap ja klap kunnon neuvostokiekon tyyliin ei kuitenkaan päättynyt maaliin, vaan Huhtala vielä jollain konstilla sai lauottua kohti Sedlacekia. O’Neill pääsi hieman varkain ykköseen ja pelasi itsensä orastavasta flopista ykkösketjun paikan ansainneeksi pelaajaksi. Nyt Huhtalalle tarjottiin vastaavaa väylää kääntää toisen epäonni omaksi onneksi, mutta ainakaan hän ei suurta plussaa saanut tällä epäonnistumisella itselleen.

Maalinteon aloitti lopulta Jokerit Reginin johdolla, kun ensimmäistä erää oli alle kolme minuuttia jäljellä. Komea ohjaus Jensenin laukaukseen hipoi korkean mailan rajoja, mutta lopulta videotarkastus oli varsin nopea ja selkeä: maali hyväksyttiin. Kun ei kaverit tee syötöistä, niin kapteeni tekee sitten itse. Melkein toki käy Reginiä sääliksi, toisessa ympäristössä hän voisi olla sarjan pistepörssin kärjessä, tienaisi miljoonan nettona enemmän ja ketjukaverit tekisivät paikoista kovemmalla prosentilla.

Toinen erä ei ollut sekään suurta kiekollista juhlaa, mutta virheiden määrää Jokerit sai hieman pudotettua. Maalipaikkoja tarjottiin tarpeeksi ottelun naulaamiseksi, mutta lopulta vain Reginin erän lopun ohjaus tuotti tulosta. Tuttu tehottomuus ei siis ollut kadonnut mihinkään. Erän valitettavin tapaus oli kuitenkin O’Neillin loukkaantuminen. Tuskaisen näköinen pohjoisamerikkalainen jättikin pelin kesken, ja Huhtala otti hänen paikkansa. Toivottavasti tilanteesta selvittiin säikähdyksellä, Jokerien kokoonpano ei kestää kovinkaan hyvin loukkaantumisia.

Kolmannen erän johtoasemassa Jokerit on passivoitunut aivan liian usein tällä kaudella. Tänään ennusmerkit olivat ilmassa, kun Helenius otti heti erän alkuun tyhmän jäähyn torpattuaan Dinamon pelaajaa selästä. Jäähy kuitenkin kestettiin, ja Reginin johdolla Jokereille avautui tontteja naulata peli. Tuttu tehottomuus ei kuitenkaan ollut kadonnut mihinkään, vaan seuraava maali meni Dinamon nimiin.

Jokerit otti omassa päässä puhtaan aloitusvoiton taakse, ja Jaakola sai kaikessa rauhassa kiertää maalin avatakseen peliä. Luokaton avaus päätyi kuitenkin suoraan Dinamon pelaajan lapaan, ja Miks Indrasis pääsi tälläämään pelin tasoihin. Taas kerran Jokerit oli menettänyt kolmannessa erässä johtoaseman aivan omalla hölmöilyllään. Tämän kauden voisi jo melkein nimetä flashbackien kaudeksi, sen verran näitä samoja teemoja toistuu.

Mutta kun Regin on pelipäällä, hän on pitelemätön. Kun muista ei ole ottamaan vastuuta ja laittamaan kiekkoa verkkoon, kapteeni on mies paikallaan. Tasan kolme minuuttia Indrasin tasoituksesta Regin ohjasi tyylikkäästi Genowayn viivasta tulleen vetosyötön verkkoon selkä kohti maalia. Syystä tai toisesta tätäkin maalia kelailtiin pitkään videoilta, mutta taas tuomio oli sama: maali hyväksyttiin. Todennäköisesti tuomari halusi vain ihastella maalia tai tarjota maksavalle yleisölle sirkushupeja, mitään varsinaista syytä ei pelitapahtumista löytynyt tarkastelulle.

Lopulta Jokerit kesti Dinamon hurjan puristuksen ottelun lopussa. Kuudella pelatessaan Dinamo onnistui luomaan vielä paikkoja, mutta lähin yritys typistyi ylärimaan, hyvän ottelun pelanneen Heleniuksen hoitaessa loput.

Kokonaisuutena ottelu oli heikko. Regin teki tarvittavan, ja joukkue keräsi täyden pistepotin, eli minimitavoite saavutettiin. Varsinkin reissuun lähteneiden fanien puolesta olisi joukkueelta toivonut enemmän, heidän takiansa tämä matsi oli tärkeämpi kuin vain vierasottelu sarjajumboa vastaan. Vielä kun O’Neill loukkaantui ja pistemenetys oli senteistä kiinni, ei iltaa voi pitää menestyksenä.