11 päivää siinä meni, mutta 14.11 ennakossa Slovan Bratislavaa sanoin seuraavaa:” hän lähtee heti kun yksityiskohdat on sovittu ja korvaaja katsottu.” Nyt yksityiskohdista on päästy yhteisymmärrykseen, ja Keräsen kanssa sopimus on purettu. Toki korvaajaa ei vielä ole tullut, mutta varmasti kartoitusta on tehty jo viimeistään silloin, kun ajatus Keräsen potkuista rupesi tulemaan ajankohtaiseksi.

Keräsen ongelmaksi KHL:ssa muodostui lopulta sarjan taso ja vaatimukset. Keräsen ratkaisut kestivät aavistuksen liian kauan, jalat liikkuivat yhden potkun liian vähän ja hän oli jatkuvasti joko askeleen tai ajatuksen vastustajaa jäljessä. Ilmiö ei ole erityisen harvinainen uusiin sarjoihin siirryttäessä. Joskus heikkoudet ovat sitä luokkaa, että vahvuuksista ei pääse käyttämään. Heikoilla hetkillä on myös tapana kasaantua, ja niin kävi myös Keräselläkin. Kun itseluottamus katosi, yritys meni väkinäiseksi ja pelihuumoria ei enää löytynytkään.

Keränen tuli Jokereihin Jokereihin vähän ristiriitaisin odotuksin. Jatkoajan keskustelupalstalla osa nimimerkeistä suhtautui joko erittäin tai varsin positiivisesti, ja moni muukin vähintäänkin luottavaisesti. Rehellisyyden nimissä itsekin uskoin Keräsestä olevan paljon iloa Jokereille, tätä en lähde kieltämään. Uskoin, että hänen ikäisensä pelaaja tässä vaiheessa uraa on valmis painamaan hommia illasta toiseen Euroopan parhaimpia palkanmaksajia vastaan. Samoin olin lähes varma siitä, että KHL sopisi Keräselle huomattavan paljon AHL:aa paremmin. Olin väärässä.

Hakuna pidän Kerästä vieläkin, floppaamisesta huolimatta, perusteltuna. Suomalainen 26-vuotias pelaaja tuskin tulee kahden AHL-kauden ja Ilveksessä vietettyjen Liigavuosien jälkeen hakemaan viimeistä isoa sopimusta. Näiden pelaajien kohdalla myöskään kaukalon ulkopuolella tuskin tulee sen kummempia ongelmia, vaan kauppareissut voi hoitaa alle kolmen tunnin, televisiotarjonta ei yllätä ja pimeä talvi ei ole uusi asia. Jokainen perusteltu hankinta ei kuitenkaan syystä tai toisesta onnistu, eikä jälkiviisaus yksittäisestä pelaajasta puhuttaessa ole järkevää.

Kaikkea onnea Keräselle jatkoon, tapahtui se missä tahansa. Hän on varmasti parempi pelaaja kuin miltä hän meillä pelatessaan näytti.