Yksi KHL:n ominaispiirteistä on tiivis pelitahti, ja eritoten vieras- ja kotiotteluiden putket. Huomenna Jokerien kotiputki tulee päätökseen, kun vierailijaksi saapuu Slovan Bratislava Slovakiasta. Ennakkoon Jokerien pitäisi olla selkeästi vahvempi, mutta kuten edellinen Slovanin kohtaaminen osoitti, ei sitä voi aliarvioida.

Slovan on jo käytännössä menettänyt mahdollisuutensa pudotuspeleihin, majaillen lännessä 12. sijalla ja 17 pistettä viimeistä pudotuspelijoukkuetta jäljessä. Toisaalta Slovan on juuri niillä sijoilla, minne sitä moni asiantuntija onkin veikannut. Vielä kun joukkueesta moni haluaa varmasti jatkaa kauttaan runkosarjan jälkeen Slovakian maajoukkueessa, vastustajalla on enemmän pelissä kuin pelkkä runkosarjasijoitus voisi antaa olettaa.

Edellisessä joukkueiden välisessä kohtaamisessa Slovan vei pisteet, joten tyhmemmällekin pelaajalle pitäisi olla selvää, että huomenna ei ole varaa lepsuilla. Pisteet ovat Jokereille tärkeitä, mutta myös revanssi viime kerrasta olisi hyvä ottaa. Tuossa ottelussa Slovan vei pisteet varsin tyylittömästi tuomariston suopealla avustuksella, joten nyt olisi oiva paikka ottaa revanssi.

Jokerien osalta itseäni arveluttaa tällä hetkellä kaksi asiaa, molemmat sivuten toisiaan. Ensinnäkin, Jokereilla on kotiputken päätös, ja vastassa ennakkoon helpoin vastustaja. Vaarana on, että ajatukset ovat osalla pelaajista jo tauon puolella. Osa pelaajista on maajoukkueiden mukana, mutta seuraavan kerran Jokerit pelaa vasta 19.12.Toisekseen, Jokerien loukkaantumistilanne ei ole ollut paras mahdollinen, ja joukkue on ajoittain näyttänyt varsin väsyneeltä. Saakin nähdä, miten raikkaalla ilmeellä kotijoukkue on huomenna. Olisi jo melkein ihme, jos esimerkiksi Joensuu olisi elämänsä liekeissä.

Edelliseen otteluun verraten Jokereiden maalivahtipelin on onnistuttava paremmin. Helenius oli sanalla sanoen surkea, eikä vastaava saa toistua toista kertaa. Pelimiehenä Jalosen voisi laittaa Heleniuksen taas luukulle, ja yrittää tätä kautta parantaa miehen itseluottamusta. Helenius ei ole Jokereissa tullut tutuksi kylmäpäisenä veskarina, pitkä tauko yhdistettynä heikkoon mieleen ja huonoon edelliseen peliin eivät välttämättä ole hyvä yhdistelmä. 

Slovanin osalta taas voisi jaaritella Cheechoosta jotain, mutta tällä on ollut yleensä lähes jinxaava vaikutus. Käänteispsykologisesti toteankin, että häntä on turha seurata, hän ei tule huomenna pisteille pääsemään. Sen sijaan joukkueen maalivahtia kannattaa katsastaa, riippumatta kumpi kanadalaisista on pelivuorossa. Kumpikaan ei ole sarjan tähtimaalivahtien joukossa, mutta omalaatuisesti torjuvat ja lähes pubijoukkueen kassareilta vaikuttavat herrat voivat kuitenkin huippuiltoina pelata kuin Hasek konsanaan.

Sävelet ovat taas selvät. Pelillisesti tuskin tulee mitään unohtumatonta, vaan heikon vierasjoukkueen ja väsyneen kotijoukkueen taisto jäänee puhtaasti pelillisten seikkojen osalta vaisuksi. Oleellista on Jokereille kaivaa ottelusta kolme pistettä tyylistä välittämättä.