Viikon kolmas aikainen arkipeli olisi sitten huomenna, kun Jokerit luistelee Novosibirskissa jäälle Sibiriä vastaan. Eli kauas on ollut matka kotoa, kun ottelu on likipuilleen jossain Kazakstanin ja Mongolian välissä yli 4000 kilometrin päässä Helsingistä. Aikaeroa pukkaa myöskin vaivaiset viisi tuntia, mikä selittää varsin hyvin aikaisen alkamisajankohdan.

Sibir ei ole tunnettu KHL:n suurseurana, mutta sen nykyinen sarjasijoitus (11. idässä) on ainakin allekirjoittaneelle suuri yllätys. Vaikka sarja on ollut idässäkin tasainen, oletin Sibirin olevan selkeä pudotuspelijoukkue. Joukkueen maaliero on tällä hetkellä 93-102, mikä erottuukin hyvin samassa pistehaarukassa olevista idän joukkueista: Sibirille on tehty vähän maaleja, mutta se ei myöskään ole maaleilla liiaksi juhlinut. Jos Jokerit on onnistunut tulemaan tällä kaudella usein kolmannessa erässä rinnalle ja jopa ohi, Sibir on puolestaan hävinnyt tukun otteluita yhdellä maalilla. Sibir onkin niitä joukkueita, joita vastaan johtoaseman merkitys on varsin suuri.

Periaatteessa Sibir on melkoinen outolintu omissa papereissani. KHL:n heikomman keskitason joukkueiden tyyliin sen hyökkäyspeli on hyvin pitkälti yksilöiden varassa, mutta toisaalta se on varsin organisoidusti puolustava joukkue ja kokoonpano näyttää työmyyrineen jopa länsihenkiseltä. Salakin loukkaantumisen takia myöskin peräti kolme maalivahtia on pelannut vähintään 15 ottelua, jokainen vieläpä hyvin tilastoin, joten kyseessä ei ole kuitenkaan kärkipelaajillaan ratsastava joukkue.

Joukkueet kohtasivat edellisen kerran syyskuussa Helsingissä, jolloin Sibir vei ottelun tyylipuhtaasti 4-0. Tuo ottelu oli Jokereilta yksi kauden surkeimmista, varsinkin kun huomioi joukkueen terveystilanteen silloin. Nyt joukkueella onkin hyvä paikka hakea revanssi ja kuitata tuo häpeällinen esitys. Hyvään pistetahtiin päässyt Jokerit alkaa olla hyvissä asetelmissa pudotuspeliviivaa ajatellen, mutta pisteille on vieläkin tilausta: Sotshi ja Vitjaz ovat kuitenkin vain kuuden pisteen päässä, eikä ero kolmantena majailevaan Torpedoonkaan ole täysin ulottumattomissa.

Edelliseen otteluun nähden Jokerien pitää olla alusta asti hereillä. Novokuznetsk pääsi aivan liian helposti kolmen maalin johtoasemaan, eikä pelin mahdollisesti tappanut neljäskään maali ollut kuin sentistä kiinni. Huomenna tekopaikoille on päästävä huomattavasti tehokkaammin, eikä vastustaja voi yksinkertaisesti tehdä kolmea maalia kolmesta tekopaikasta. Sibir on mielestäni sarjasijoitustaan parempi joukkue, eikä Jokereilla ole varaa pelata tällä kertaa vain yhtä erää saadakseen pisteitä.

Venäjän kolmanneksi suurin kaupunki Novosibirsk on juurikin niin siperialainen kaupunki kuin nimestä voi päätellä. Tällä hetkellä lämpötila pyörii -30 asteen tietämillä, ja kaupungin urheilujoukkueet ovat lähes yhtä riippuvaisia kaupungin teollisuuslaitoksista kuin sen asukkaatkin ovat. Vaikka Novosibirsk on yliopistokaupunki, on se erityisen tunnettu painilegenda Aleksander Karelinin kotikaupunkina. Toivottavasti huomenna Jokerit ei jää siperialaisen karhun kynsiin tai palele jäisenä.