Slovanin kohdalla kokoonpano oli melko mielenkiintoista luettavaa, kun Marek Viedensky, Jakub Valsky, Radek Smolenak, Pavol Skalicky, Vaclav Nedorost, Andrej Meszaros ja Tomas Kubalik olivat sivussa KHL:n sivuilla olevan injury listin perusteella. Ottelun alla Slovanin Plastino puhui joukkueessa olevasta flunssasta, mutta todennäköisesti flunssa on tässä kohdin hyvinkin lievää sorttia. Nimittäin viikko takaperin slovakialaismedia (linkki Sport.SK:n uutiseen) julkaisi laajan jutun palkkarästeistä, ja muun muassa Smolenak piti tilannetta surkeana. Jokainen voikin miettiä kuinka pieni flunssa kaataa pelaajan sivuun, jos palkkoja ei kuulu.

Asenteesta ei Slovanin peli tänään kuitenkaan jäänyt kiinni. Vaikka ”flunssaa” tai flunssaa olisikin yksittäisillä pelaajilla, kentälle raavitut pelaajat olivat tänään liikkeellä hyvällä jalalla ja noudattivat tarkasti pelikirjan koukeroita. Pakko nostaa slovakialaisjoukkueelle hattua.

Ensimmäinen erä oli juuri niin surkea, kuin olin pelännytkin. Jokereille sattui suuri määrä harhasyöttöjä, eikä kunnollisia tekopaikkoja saatu luotua. Ottelun avausmaali menikin Ziga Jeglicin nimiin, kun vikkelä hyökkääjä pääsi läpiajoon ja sai ujutettua kiekon ohi Zapolskin. Nopea kääntö yllätti tyystin Jokerien puolustuksen, eikä tässä luistelukilpailussa suomalaisia palkintosijoille noussut.

Toiseen erään Jalonen oli hieman muuttanut kokoonpanoja, siirtäen Pihlströmin ykkösketjuun Reginin ja Jormakan vierelle. Muutoksesta ei ollut välitöntä apua, sillä erän 13. minuutilla Slovan meni jo 2-0 johtoon Jeglicin maalilla. Maalia edelsi epäonninen pakki-pakki-syöttö Lauridsenilta Jaakolalle, ja lopulta Jeglic pääsi iskemään irtokiekon tyhjään rysään.

Jalosen ketjumuutoksesta oli kuitenkin muutama minuutti myöhemmin iloa. Edellisessä ottelussa KHL-uransa avausmaalin tehnyt Frank Gymer säntäsi hyökkäysalueella kohti irtokiekkoa, vilkaisi pikaisesti taakseen ja heti kiekkoon päästessään onnistui syöttämään maalille nousseelle Joensuulle. Varsinkin Gymerin esityö oli mahtavaa katsottavaa, vastaavia yhden kosketuksen syöttöjä on aiemmin odotettu muun muassa sellaisilta herroilta kuin Linus Omark ja Juhamatti Aaltonen.

Valitettavasti Patrik Lusnak vei vierasjoukkueen toisen kerran kahden maalin johtoasemaan, kun erää oli jäljellä 14 sekuntia. Hetki aiemmin Jokerit oli onnistunut tappamaan Joey Hishonin saaman jäähyn, mutta tasakentällisin puolustuspeli ei ollut kunnolla ehtinyt vielä asemiinsa. Jensenin kiekonmenetyksestä alkanut tilanne päättyi Lusnakin takatolpalta iskemään maaliin. Pahaan paikkaan tullut maali ei varmasti ollut paras lähtökohta erätauolle.

Kolmannessa erässä Jokerit ”kavensi” Lauridsenin karmealla lämärillä. Tuomari oli näkevinään Huhtalan olleen maalivahdin alueella, ja heti ensi alkuun hylkäsivät maalin. Jalonen kuitenkin haastoi tilanteen, mutta syystä tai toisesta tuomio ei muuttunut. Mielestäni tuomio oli tyystin väärä, ja tilanteen jälkeen Jalonen teki tuomareille selväksi, että hän ei ollut tyytyväinen tuomarien ratkaisuun.

Lopulta Slovanin maalilla torjunut Pogge otti tukun tärkeitä torjuntoja, varmistaen vieraiden voiton. Jokereilta peli oli juuri niin vaikea kuin odotin, mutta tulos on silti järkytys. Slovan oli valmiimpi joukkue ja ansaitsi voiton, mutta tämä olisi pitänyt hoitaa.