Huominen, Jugra ja pakkovoitto. Siinä on viikonlopun teema, millään muulla ei ole väliä. Jokerit on tällä hetkellä vaarassa jäädä ulos pudotuspeleistä, ja tyystin omasta syystään. Liian monta ”helppoa” matsia on hävitty ja liian monta johtoasemaa menetetty. Isoista päänahoista ei ole hyötyä, jos kokonaispotti jää liian pieneksi.

Tavoistani poiketen, sivuutan nyt vastustajan tyystin tässä ennakossa. Sillä ei tämänhetkisessä tilanteessa pitäisi olla minkään valtakunnan merkitystä, kuka vastaan tuleekaan. Huominen näyttää hyvin pitkälti askelmerkit loppukaudelle. Jos täyttä pistepottia ei tule, Jokerit voi heittää suoraan pyyhkeen kehään.

Kuvaavaa on menneiden pelien tarkastelu. Kymmenestä viimeisestä pelistään Jokerit on voittanut vain kaksi, ja molemmat voitot ovat tulleet tämän hetken kovinta eurooppalaista joukkuetta vastaan. Sen sijaan on hävitty milloin Severstalille ja milloin Riian Dynamolle. Tämä saldo ei ole sattumaa, vaan kuvastaa Jokerien tämän hetken tilannetta. Jokerien pahin vastustaja ei ole Sotshi, Vitjaz, Minsk tai Slovan. Jokerien pahin vihollinen on Jokerit.

Ollaan rehellisiä. Jokerit on tällä hetkellä kriisissä. Sen lähes varma pudotuspelipaikka on muuttunut kamppailuksi paikasta auringossa, ja Jokerit on pelannut niin pelillisesti kuin tuloksellisestikin järkyttävän huonoa kiekkoa viime aikoina. Tällä hetkellä alisuorittajia löytyy jokaiselta pelipaikalta, toimisto ei ole onnistunut kasaamaan tasapainoista joukkuetta ja valmennuksella ei ole otetta joukkueeseen.

Jokerit voi kääntää tämän kauden vielä positiiviseksi, mutta se vaatii paatin täydellistä kääntämistä nyt. Nyt ei ole väliä onko vastassa Jugra, SKA, TPS vai New York Rangers. Jokerien on käännettävä oma pelinsä, eikä se saa olla riippuvainen vastustajasta. Jokerien resursseilla operoivalle joukkueelle on ymmärrettävää jäädä ajoittain ulos pudotuspeleistä. Jokerien tämän kauden joukkueelle se olisi kuitenkin katastrofi, huomioiden kuinka paikka on uhattu Jokerien itsensä toimesta.