Ennakko jäi sitten kirjoittamatta, vähän kuin tuli povattuakin. Niin vain muut asiat veivät tällä kertaa voiton, ja eilinen painaa vieläkin. Mutta se siitä, ja näköjään muillakaan ei ollut aivan paras mahdollinen päivä. Sen verran heikkoa Jokerien peli oli, että ihan huimasi.

Jokerit aloitti pelin varsin vauhdikkaasti, kun jo viidennellä minuutilla Ville Lajunen vei vierasjoukkueen johtoon. Jokerit ei ole kertaakaan menettänyt pisteitä Admiralille, joten alku lupasi taas hyvää. Kauaa ei kuitenkaan hyvä olo ehtinyt olla puserossa, sillä jo ajassa 6:30 Jokerit sai jäähyn väärästä vaihdosta. Jäähyä ehti kulua ainoastaan 18 sekuntia, ennen kuin Viktor Alexandrov niittasi tasoitusmaalin Maksim Kazakovin syötöstä. Jokerit oli ehtinyt johtaa ottelua ainoastaan 1:44.

Jäähyaitiosta ei pelejä voiteta, ei ainakaan vanhan viisauden tai nykyaikaisen kliseen mukaan. Ajassa 16:57 Marko Anttila sai jäähyn korkeasta mailasta, osittain aiheestakin. Tällä kertaa Jokerit ei kestänyt edes 18 sekuntia, vaan Admiral niittasi itsensä johtoon jo 16 sekuntin ylivoiman pääteeksi. Jonathan Blum löysi Maksim Kazakovin keskustasta, eikä venäläinen epäonnistunut.

Kokonaisuutena ensimmäisestä erästä ei jäänyt hirveän paljon käteen. Admiral oli hallitsevampi, eikä Jokerien alivoima toiminut millään muotoa. Jos kahden jäähyn aikana alivoimaa ehditään pelaamaan vain karvan yli puoliminuuttia, jokainen ymmärtää vian. Edelliseen otteluun verraten Jokerien liike parani kolmannesta erästä, mutta vieläkin se jokin puuttui. Jokerit näytti jopa hieman asenneongelmaiselta.

Toinen erä puolestaan jatkui aivan ensimmäisen erän merkeissä. Ajassa 21:01 Ville Lajunen komennettiin kampituksesta jäähylle, ja tälläkin kertaa heti helisi omissa. 25 sekuntin ylivoiman jäleen Blum vei kotjoukkueen jo kahden maalin johtoon, saatuaan oivaltavan syötön Dmitri Sajustovilta.

Ensimmäisen maalinsa tasakentällisin Admiral teki ajassa 33:41, kun Maksim Kazakov teki jol illan toisen maalinsa ja kolmannen pisteensä. Ratkaisevan tuntuinen maali oli osaltaan hieman kopio edeltävistä: vapaa mies löytyi keskustasta ja kiekkoa maalista. Maalilla torjunut Helenius ei tänään ollut erityisen hyvin vedossa sivuttaisliikkeessä ollessaan.

Jokerit on tällä kaudella kuitenkin profiloitunut joukkueeksi, joka harvoin luovuttaa. Aivan erän loppuun Jokerit pääsi kaventamaan, kun Jesse Joensuu sai iskettyä Peter Reginin tilanteesta syntyneen irtokiekon sisälle. Maali ei ollut kaunis, mutta sitäkin tärkeämpi. Jokerien oli huomattavan paljon helpompi lähteä tyytyväisenä kolmanteen erään.

Hyvä toisen erän päätös ei jäänyt pukukoppiin, vaan ajassa 44:57 Chay Genoway iski kiekon siniviivalta maaliin ylivoiman päätteeksi. Joensuun tekemä maski piti huolen siitä, että Admiralin maalilla torjuneella Bobkovilla ei ollut mahdollisuuksia estää maalin syntyä. Jokerit oli tullut jo maalin päähän, ja peli oli kuin alkanut uudestaan.

Lopulta tasoitusta ei tarvinnut kauaa odottaa. Alle kaksi minuuttia kavennuksesta, Pekka Jormakka heitti kiekon maalille ja Brian O’Neill pääsi tyrkkäämään kiekon verkkoon. Jokerit oli tullut tasoihin jo lähes toivottoman oloisesta tilanteesta. Kolme maalia on paljon kurottavaksi umpeen, oli vastassa mikä joukkue tahansa.

Varsinaisella peliajalla ei enempää maaleja nähty, joten oli aika siirtyä jatkoajalle. Jatkoajan alkuun Jokerit loi Peter Reginin johdolla muutaman tontin, mutta maalia ei syntynyt. Lopulta sitten Maksim Kazakov pääsi yllättämään Heleniuksen, ja miehen illan kolmas maali päätti pelin.

Heleniukselle tuli tänään tililleen kuluvan vuoden toinen ottelu. Otteet hieman paranivat edellisestä, mutta iso kuva pysyi samanlaisena hänen kohdallaan. Hän ei tänäänkään loistanut, ja osittain heikko maalivahtipeli näytteli suurta roolia ottelussa. Vaikka jokainen varmasti ymmärtää vähä pelanneen maalivahdin heikkoja otteita, ei tämän taakse voi kuitenkaan mennä. Tämä on tulosurheilua, ja näillä otteilla Helenius ei tee tulosta. Helenius ei todennäköisesti tulekaan pelaamaan kuin korkeintaan yhden virallisen ottelun ennen ensi syksyä.

Jokerien nousu kolmen maalin takaa oli toki komea, mutta lopulta vain yksi piste Admiralilta on pettymys. Idän kiertue tiedettiin jo ennakkoon vaikeaksi, mutta kahden ottelun jälkeen seitsemällä tehdyllä maalilla kasassa on vasta yksi piste. Pistemäärä on huomattavasti vaadittua pienempi, ja seitsemällä tehdyllä maalilla pitäisi pisteitä kertyä enemmän. Vaikka helppoja pisteitä ei idän kiertueelta odotettukaan, meinaa tästä reissusta tulla suuri pannukakku. Toivottavasti se ei näyttele liian suurta osaa kauden lopussa.