Ottelu alkoi Jokerien näkökulmasta taas vaihteeksi totutun heikolla erikoistilannepelaamisella. Ensin Genowayn jäähy ehti vanhentua noin minuutin, ennen kuin Minsk käytti hyväkseen ensimmäisen ylivoimansa. Maalintekijäksi merkittiin Fredrik Pettersson, syöttöpisteen merkitsivät jo ennakossa suitsutetut Klinkhammer ja Ellison. Tilanteessa Jensen ei antanut tarvittavaa painetta Petterssonille ja loi pienen maskin, mutta näitä laukauksia ei saa takakulmaan päästää. Joku saattoi myös pitää Genowayn jäähyä helppona tai erän linjan vastaisena, mutta vanhan viisauden mukaan tuomareille ei saa antaa paikkaa viheltää.

Tasoituspaikkaa Jokereille tarjottiin muutama minuutti myöhemmin, kun Jevgeni Kovyrshin sai kaksi minuuttia koukkaamisesta. Ylivoimalla Jokerit loi muutaman paikan, mutta nyt edes tuuri ei ollut mukana. Puhtaan aloitusvoiton jälkeen O’Neill pääsi laukomaan suoraan syötöstä, ja Ben Schrivens vain hädin tuskin tilanteen hoidettua. Purkukiekossa Genoway haparoi, ja Klinkhammer pääsi läpiajoon. Genowayn estelyistä huolimatta Klinkhammer pistikin kiekon Zapolskin hanskakäden yläkulmaan alivoimalla.

Erässä maalipaikat olivat hyvin pitkälti tasan, mutta Minsk käytti paikkansa erittäin kovalla tehokkuudella. Osittain myös Jokerit tässä auttoivat, sillä ensimmäisessä maalissa Jensen ja toisessa Genoway olivat ratkaisevassa roolissa, eikä Zapolskikaan selviä kummastakaan täysin puhtain paperein. Tärkeässä paikassa näistä paikoista on kiekon tartuttava kovemmalla prosentilla, tuli omilta pelaajilta apuja tai ei. Jokerien tilanteessa ei riitä, että ottaa vain otettavissa olevat. Ja vaikka ei muuta ottaisikaan, niin helppoja ei ole varaa päästää.

Toisessa erässä ei maaleja nähty, mutta kumpikin joukkueista sai luotua hyviä maalipaikkoja ylivoiman aikana. Ehkä Minsk oli aavistuksen lähempänä lisätä johtoaan kuin Jokerit kavennusta, mutta siltikin. Näin montaa tekopaikkaa ei tiukassa ja äärimmäisen tärkeässä ottelussa voi yksinkertaisesti missata. Hyvät ideat, useat laukaukset ja muut vastaavat eivät tällaisessa tilanteessa merkitse mitään, jos ne eivät realisoidu maalien merkeissä.

Erikoistilannepelaamisessa iski Minskin pelissä kaksi asiaa silmään. Ensinnäkin, ylivoimalla heidän liikkeensä, tapansa vaihtaa paikkaa ja hakea liikkuvaa maskia olivat kuin toiselta planeetalta Jokereihin verrattuna. Heidän ylivoimassaan oli ideaa ja selkeää näkemystä siitä, miten peliä pitäisi pelata. Toisekseen, alivoimapelissä näkyi uhrautuvaisuus. Kun vertaa tätä Jokereihin, ei eroa alivoimapelissä tarvitse ihmetellä.

Kolmanteen erään Jokerit tuli hyvällä jalalla, mutta tehottomuus tuntui vaivaavan. Ylivoimalla Jaakolan laukaus tuli rimasta kentälle, ja Regin missasi puolittaisen läpiajon. Paras tasoituspaikka kuitenkin tarjottiin ottelun loppuun, kun Ellison otti tyhmän hyökkäyspään jäähyn. Pieni pyöritys ei tuottanut kuitenkaan haluttua tulosta, vaan Roman Graborenko iski kiekon omalta alueelta tyhjään verkkoon.

Mitä tähän enää voi sanoa? Jokereille tarjottiin rutkasti ylivoima-aikaa ennakoimaani tapaan, mutta tehottomuus oli jotain järkyttävää. Zapolski hävisi maalivahtien taistelun selvästi, Ben Schrivensin hoitaessa tonttinsa lähes täydellisesti. Erikoistilannepelaaminen ei toiminut ollenkaan, ja näin tärkeässä paikassa kotiottelussa hävitään puhtaasti joukkueelle, joka olisi ollut vielä otettavissa kiinni sarjataulukossa.

Ottelun jälkeisessä haastattelussa Jalonen antoi sapiskaa Reginin ylivoimakentälle, ja sanoi pelin olleen hallussa. Tässä kohdin olen eri mieltä Jalosen kanssa. Ensinnäkin, Reginin ylivoima loi paikkoja, ja yksittäinen pomppu olisi voinut hyvällä tuurilla tippua sisälle. Kakkosylivoiman jäämiehet Hishon ja Salminen sen sijaan käytännössä vain kuluttivat ylivoima-aikaa, ja eivät saaneet mitään omaa joukkuetta hyödyttävää aikaa. Toisekseen, pelin hallinta oli hyvinkin näennäistä. Ensinnäkin, Jokerit oli selvästi dominoivampi vain kolmannessa erässä, kun Minsk rupesi puolustamaan johtoaan. Toisekseen, tässä vaiheessa kautta hallinnalla ei ole merkitystä, vaan vain pisteet ratkaisevat. Minsk vei tänään täyden pistepotin, ja vain sillä on merkitystä.

Turha sitä on kaunistella. Jokerien tilanne on tällä hetkellä äärimmäisen vaikea, eikä pelitapahtumien perusteella muutos tule helpolla. Tämä kausi on tarjonnut äärimmäisen hyviä hetkiä, mutta kokonaisuudessaan se on ollut suuri pettymys.