Kaksi takana, yksi jäljellä ja toistaiseksi positiiviset asiat mitattavissa yhden käden sormilla. Siinä on lähtötilanne huomiselle ottelulle Amur Habarovskia vastaan. Jokerien vieraskiertue on tuottanut masentavasti vain yhden pisteen, ja Jokerit on enää yhden pisteen edellä Sotshia. Vaikka huomisesta ottelusta ei tule varmastikaan mukavaa, pisteitä on yksinkertaisesti tultava.

Toisin kuin Admiralilla tai Kunlunilla, käytännössä Amurin kausi on jo pulkassa. 13 pisteen ero viimeistä pudotuspelipaikkaa pitävään Kunluniin on yksinkertaisesti liikaa, kun otteluita on kymmenen jäljellä. Amur on kuitenkin äärimmäisen vaarallinen joukkue yksilöidensä osalta, ja monelle kärkipelaajalle vahva kauden päätös saattaisi avata rahakkaita sopimuksia sellaisista joukkueista, joiden mukana ei tarvitse matkustaa järjettömiä määriä. Muun muassa Teemu Ramstedt, Kristian Kuusela ja Tomas Zohorna ovat varmasti kiinnittäneetkin muiden seurojen huomion. Tätä aspektia ei kannata väheksyä arvioidessa Amurin iskukykyä.

Jokerien osalta Amurin vaarallisin yksittäinen pelaaja on kuitenkin tolppien välissä. Joukkueen selkeä ykkösmaalivahti Juha Metsola on pelannut varsinkin joukkueen taso huomioiden huikean kauden, ja hän onkin torjunut joukkueelleen tukun pisteitä. Hyvä maalivahti yhdistettynä Jokerien viimeistelyyn onkin yksi huomisen ottelun ratkaisutekijöistä.

Huominen ottelu on Jokereille varmasti vaikea. Joukkueessa ei ole tällä hetkellä reserviä nimeksikään, ja raskas vieraskiertue näkyy aivan varmasti. Lähtökohtaisesti huomisessa matsissa tuskin tullaan näkemään erityisen laadukasta kiekkoa, vaan todennäköisemmin peli muistuttaa enemmän selviytymistaistelua. Kun alla on noin 10 000 kilometrin matkustus vajaaseen viikkoon ja aikaero on lähempänä kymmentä kuin viittä tuntia, edes olosuhteet eivät tue suoritusta. Vaikka nämä reissut on ollut tiedossa jo hyvän aikaa, ei näihin voi valmistautua täydellisesti.

Joukkueen rungon muodostavat suomalaiset varmasti tuovat lisämielenkiintoa otteluun, mutta suuria yleisömääriä tuskin löytyy televisioiden äärestä vielä 11:30. Ottelun alkamisajankohta kuvaakin hyvin sitä, miten älytöntä näitä pelejä on edes pelata. Kaikkien etu olisi, että KHL jakautuisi tiiviimmin itään ja länteen, eivätkä ääripäiden joukkueet kohtaisi kertaakaan ennen mahdollisia finaalipelejä. Niin karua kuin se onkin, nämä reissut eivät tarjoa urheilullisesti paljon mitään, ja näiden kiertueiden vaikutus voi jatkua yllättävän pitkäänkin.

Pelaillaan nyt tämä pois, niin johan taas arki alkaa maistua. Ja vaikka urheilullista loistoa ei näillä näkymin näyttäisi olevan tulossa, pisteitä on tultava. Jos joku pelaaja etsii motivaatiota, suosittelen vilkaisemaan sarjataulukkoa. Jos huomenna ei täyttä pistepottia tule, voi Jokerit pulahtaa torstaina taas ulos pudotuspelipaikalta.