Edellisen ottelun pettymys voidaan nopeasti pyyhkiä pois, sillä jo huomenna on seuraava peli. Tällä kertaa vastaan luistelee Avtomobilist Jekaterinburgista, mukanaan muutama meillekin tuttu pelaaja. Edelliseen otteluun verraten vastus hieman heikentyy, mutta panokset ovat sitäkin kovemmat. Jokerit on tällä hetkellä viimeisenä joukkueena pääsemässä pudotuspeleihin, ja takana tulevat ovat vain yhden ja kahden pisteen päässä. Pistemenetyksiin ei yksinkertaisesti ole varaa, jos kauden ei haluta päättyvän jo helmikuun puolenvälin tietämillä.

Avtomobilist on tällä hetkellä seitsemän pisteen päässä pudotuspelipaikasta. Paikka on sille vielä täysin mahdollinen, ja se tulee varmasti näkymään joukkueen otteissa. Tässä vaiheessa kautta ei yksinkertaisesti yksikään noin lähellä pudotuspelipaikkaa oleva joukkue löysäile, vaan tekee kaikkensa voittaakseen.

Edelliset ottelut Avtomobilist on pelannut verrattain heikosti, menettäen pisteitä neljästä viimeisestä ottelustaan. Sen saldo 7/15 viimeisestä pelistä ei ole paljoa, ja varsinkin muutama jatkoaikatappio varmasti painavat. Joukkue ei koko kautena ole erityisesti maaleilla juhlinut, mikä sopinee Jokereille varsin hyvin. Edellisessä ottelussa Barysin kärkimiehet yksinkertaisesti olivat sen verran vedossa, että montaakaan paikkaa ei joukkue jättänyt käyttämättä. Nyt vastustaja ei yksinkertaisesti voi rankoa yhtä kovalla prosentilla tekopaikoistaan.

Jos Barysin aseena oli raudanluja ykkösketju, ei vastaavaa voi sanoa Avtomobilistista. Avtomobilistin paras pistemies Artjom Garejev on tehnyt 48 otteluun ainoastaan 27 pistettä, ja puolustuksen ykköstykki Nikolai Timashov on erittäin kaukana Dallmanin kaltaisesta virtuoosista. Barys onkin varsin nimetön joukkue, vaikka helsinkiläiskatsojien pitäisikin muistaa Petr Koukal ja Tommi Kivistö. Jokereilla ei kuitenkaan ole varaa aliarvioida Avtomobilista, vaan sillä joukkue on kaukana heittopussista. Nimetön joukkue onkin varsin tasainen ja työteliäs, eikä varmasti päästä kotijoukkuetta helpolla.

Jokerien osalta olisi toivottavaa, että Sakari Salminen löytäisi paikkansa katsomosta. Yhdeksän peliä pisteittä pelannut Salminen on Jokereille täysin hyödytön, jos hän ei tee pisteitä. Hänen puolustuspelinsä on sanalla sanoen surkeaa, hän ei vie vastustajan energioita pois aktiivisella taklauspelillä ja hän sotkee liian usein ketjukaveriensa peliä. Hishon tuskin toisi mainittavaa parannusta pisteiden valossa, mutta tämä saattaisi ainakin herättää Salmisen. Tai jos ei muuta, niin ainakin näyttää joukkueelle, että selkä ei saa suoristua kentällä.

Edellisessä ottelussa Zapolskin imurointi maksoi yhden maalin, mutta vastapainoksi hän otti muutaman tärkeän kopin. Vaikka hän ei huippuiltaa pelannutkaan, itse en lähtisi tässä ottelussa edes yrittämään Heleniuksella. Jokerit tarvitsee pisteitä niin paljon, että tässä vaiheessa ei surkeasti viimeisissä otteluissaan esiintyneelle Heleniukselle voi yksinkertaisesti tarjota luottoa. Jos valmennus päättää toisin, pidän tätä suurena riskiliikkeenä lopputulemasta huolimatta.

Kokoonpanon merkittävin muutos tullee olemaan Genowayn paluu kokoonpanoon. Edellisen ottelun huilivuoro oli periaatteessa perusteltu, mutta käytännössä sarjatilanne huomioiden suuri riski. Tuo riski kostautui, ja Genoway tulee erittäin suureen tarpeeseen. Nyt valmennusjohdolla ei ole yksinkertaisesti mitään syytä pitää häntä sivussa, olettaen ettei ennen ottelua tapahdu mitään valitettavaa ja odottamatonta.

Sävelet ottelulle ovat varsin selvät. Jokerit tarvitsee kolme pistettä, eikä mikään saa tuota tavoitetta estää. Tässä vaiheessa kautta ja tässä tilanteessa ei yksinkertaisesti voi ottaa riskejä tai tehdä kompromisseja kokoonpanon suhteen. Parhaat pelaavat, vaikka pakolla, eikä energiaa sovi tuhlata esimerkiksi tuomareihin tai muihin omien käsien ulottumattomissa oleviin asioihin. Kaikki alle kolmen pisteen tulokset ovat pettymyksiä, pelillisistä tai draaman kaareen kuuluvista seikoista huolimatta. Huomenna ei tarvita draamaa tai kauneutta, vaan vain ja ainoastaan tulosta.