Eilinen ottelu Jugraa vastaan toi toivotun lopputuleman pisteiden muodossa, vaikka itse ottelu ei ollutkaan erityisen hyvä Jokereilta. Jugran tasoista joukkuetta vastaan viisi päästettyä maalia on aivan liikaa, ja tekemisestä huokunut epävarmuus näkyi kotisohvalle asti. Huomenna peli-ilmeen on parannuttava, jos Minskiltä yritetään pisteitä kaapia.

KHL:n aikakautena Minsk on muodostunut Jokereille tietyllä tapaa tutuksi vastustajaksi. Minskiä vastaan Jokerit avasi KHL-aikakauden niin runkosarjan kuin pudotuspelienkin osalta, ja maantieteellisesti se on yksi lähimmistä joukkueista. Vaikka suurta paikallispelien tunnetta ei joukkueiden välille ole syntynyt, on Minskin joukkue aina mukava kohdata. 

Pisteissä Minsk on vielä otettavissa kiinni. Eroa joukkueiden väillä on tällä hetkellä kahdeksan pistettä, tosin Minsk on pelannut kaksi ottelua vähemmän. Huominen siis niiltä osin määrittelee hyvin pitkälti Jokerien lähtökohdat mahdollisiin pudotuspeleihin. Jos täyttä pistepottia ei tule, pudotuspeleissä vastaan tulee käytännössä varmuudella joko TsSKA tai SKA. Olettaen toki, että pudotuspeleihin päästään. Vaikka Jokerit on tällä kaudella pelannut sekä pelillisesti että tuloksellisesti hyvin kumpaistakin vastaan, karu fakta on se, että neljää voittoa ei Jokerit kummaltakaan tule saamaan.

Dinamo Minsk on hyvin pitkälti Valko-Venäjän maajoukkue höystettynä täsmävahvistuksilla. Joukkueen hyökkäystä johtava Matt Ellison on ollut KHL:aan kova tekijä jo monen vuoden ajan, ja Minskissä hän on ollut tärkein yksittäinen pelaaja vuosia. Yksin hän ei myöskään jää, vaan hyökkäykseen löytyy Materuhinin ja Klinkhammerin muodossa myös muita, ja puolustuksessa Marc-Andre Gragnani on melkoinen syöttövelho. Kokonaisuutena Minskin joukkue muistuttaa paljon Jokereita, ja pelaakin tällä hetkellä niistä sijoista, joista Jokerien pitäisi pelata.

Pelillisesti Minsk on tällä hetkellä melkoisesti Jokereita edellä. Viidestä viimeisestä ottelustaan se on voittanut neljä, voitoista kolme on varsinaisella peliajalla. Ainoa ”työtapaturma” tuli Dinamo Riikaa vastaan, kun Riika ratkaisi kahdella ylivoimamaalilla viiden viimeisen peliminuutin aikana. Huomenna nähdäänkin todennäköisesti melko pudotuspelihenkinen ottelu, kun Jokerit pyrkii kääntämään omaa purttaan samalla, kun Minsk hakee parempia asetelmia.

Minskin yhtenä heikkoutena on suuri jäähyjen määrä. Vain Medvescak on kerännyt joukkueena enemmän jäähyminuutteja, ja sen alivoimapeli on tilastollisesti sarjan keskitasoa. Tätä taustaa vasten peilaten ylivoiman merkitys onkin huomenna suuri. Jokereille pitäisi avautua ylivoimapaikkoja, ja vastaavasti oman alivoiman on toimittava huomattavasti paremmin. Minsk ei ole Jugran tapaan heikkoa ylivoimaa pelannut joukkue, vaan se on tilastollisesti lähellä Jokerien tasoa.

Kokoonpanon osalta Jokereista kiinnostaa kaksi tekijää. Muutaman matsin huilin jälkeen Joey Hishon palasi kokoonpanoon, eikä varsinaisesti loistanut. Muutaman epäonnistuneen tekopaikan lisäksi hän kiekonmenetyksellään pohjusti yhden Jugran osuman, ja hänen viisikkonsa oli paikoittain vaikeuksissa. Toisaalta kun huomioi Sakari Salmisen suorastaan säälittävät otteet tämän vuoden puolella ja sentterien lukumäärän, melkein Salmisen siirtäminen katsomoon olisi perustellumpi vaihtoehto. Toinen mielenkiintoinen seikka onkin maalivahtivalinta. Helenius on pelannut umpisurkeasti viimeiset ottelunsa, mutta edellisessä ottelussa Zapolskikaan ei onnistunut. Todennäköisesti Zapolski pelaa huomenna, ja loppukautta ajatellen onnistumisia on saatava. Nykyvireinen Zapolski ei ole joukkueen tarvitsema tuki ja turva, eikä Heleniukselta voi odottaa juuri mitään.

Jokerien lähtökohdat otteluun ovat ristiriitaisia. Kyseessä on pakkovoitto sarjataulukon takia, eikä pakkovoitto johdu vain piste-erosta Minskiin. Jokainen pistemenetys tekee loppukaudesta vaikeamman pudotuspelejä ajatellen, ja sekä itseluottamus että peli-ilo on löydettävä. Edellisessä ottelussa paineet realisoituivat virheinä, huomenna siihen ei ole varaa. Minsk on huomattavasti Jugraa laadukkaampi joukkue, ja Minskillä on vielä pelissä huomattavasti Jugraa enemmän panosta.

Henkilökohtaisesti lähden otteluun hyvin ristiriitaisin tuntein. Edellisessä ottelussa oli paljon hyvää. Huono joukkue ei tee kuutta maalia edes Jugran verkkoon, eikä henkisesti maissa oleva joukkue nouse lopussa vielä voittoon menetettyään kahden maalin johtoaseman. Toisaalta edellisessä ottelussa oli paljon huonoa, eikä Jokerien peli-vire ole ollut yksittäisiä SKA-otteluja lukuun ottamatta siedettävällä tasolla lähikuukausina. Huominen kertookin paljon Jokerien loppukaudesta. Jos peli on kuin Severstalia tai Avtomobilistia vastaan, Jalonen voi heittää pyyhkeen kehään ja Hjallis lähteä takaisin merille. Jos peli saadaan taas uomiinsa, voi Helsingin kiekkokeväästä tulla huikea, riippumatta Törmäsen joukkueesta Nordiksella.