Eilinen voitto oli upea, mutta se on nopeasti unohdettava. Pelit Ilmalassa jatkuvat huomenna, kun Severstal Tsherepovets saapuu vierailulle. Jos SKA on Euroopan ykkösjoukkue, edustaa Severstal toista päätä. se on lännessä toiseksi viimeisenä, ja pudotuspelijuna on sen kohdalla mennyt ohi. Jokerien kannalta siis vastus on huomattavasti heikompi.

Dmitri Kagarlitsky on joukkueen oma kasvatti ja ehdoton ykköstähti. Venäjän maajoukkuettakin yksittäisissä otteluissa edustanut Kagarlitsky johtaa selkeästi joukkueensa sisäistä pistepörssiä, ja on parhaalla KHL-kaudellaan tehnyt yli 40 pistettä. Muutoin Severstalin hyökkäyskalusto on keskinkertaista parhaimmillaankin, eikä puolustuksen johtava pelaaja Adam Masuhr ole aivan Slava Voinovin tasoinen tekijä.

Jokerien osalta henkinen puoli on huomenna täysin ratkaiseva. Raskaan ja voitokkaan eilisen SKA-matsin jälkeen suurena vaarana on, että selkeästi heikompaa vastustajaa vastaan fokus ei pysy pelissä. Tällä kaudella Jokerit on ollut usein vaikeuksissa juuri Severstalin tasoisia vastustajia vastaan, ja isoja vastaan pelattujen hyvien otteluiden jälkeen esitykset ovat olleet järjestään heikkoja. Jos Jokerit keskittyy peliin, pitäisi voiton irrota selkein lukemin. Mutta jos pahin pelkoni toteutuu, huomenna menetetään pisteitä säälittävän pelin jälkeen.

Ennen vuodenvaihetta toivoin Heleniukselle peliaikaa, ja nyt en tee sen suhteen poikkeusta. Jos jotain joukkuetta vastaan voidaan antaa ykköstorjujalle lepoaikaa, se on Severstal. Vaikka Zapolski tulee olemaan pudotuspeleissä ainoa millään tasolla ajateltavissa oleva vaihtoehto maalille, pitää häntä paikan tullen lepuuttaa. Samoin jos pahin mahdollinen skenaario tapahtuu ja Heleniusta on pakko peluuttaa, tulisi tällä olla pelituntumaa muualtakin kuin Apollon baaritiskin mimmien luota.

Huomisesta pelistä tuskin tulee kaunista ja unohtumatonta. Jos aiemmin puhuttiin ivalliseen sävyyn tiistaisista SaiPa-matseista, ei lauantainen Severstalin kohtaaminen ole ainakaan parempi vaihtoehto. Jos lähtökohtana on pelko Jokerien asenteesta, kertoo se jo yksistään paljon ottelusta.