Hyvän matsin merkki on se, että kiinnostus alkaa jo hyvissä ajoin. Huomenna vastaan luistelee Pietarin SKA, ja revanssia on odotettu jo viime kohtaamisen viimeisistä rankkareista lähtien. Kovy, Datsjuk, Moses ja kumppanit ovat Helsingissä kauden odotetuimpia ja samalla vihatuimpia vierailijoita, sarjasijoituksesta ja edellisistä otteluista riippumatta. Ei SKA kovaa HIFK:ta, mutta lähelle se pääsee. Niin lähelle kuin venäläinen joukkue voi ikinä päästä seurajoukkuetasolla.

Katsoi ottelua millä laseilla tahansa, SKA on selkeä ennakkosuosikki. Se on tällä kaudella ollut sekä nimilistan että tuloksen perusteella ehdottomasti kovin joukkue Euroopassa, ja tällä kaudella se tulee lähtemään jokaiseen jäljellä olevaan otteluunsa ennakkosuosikkina. Tämä varmasti sopiikin Jokereille, sillä tällä kaudella Jokerit on ollut parhaimmillaan silloin, kun se on saanut pelata paineitta.

Jokerien osalta maalivahtipeli ja viimeistely nousevat huomenna ratkaisevaan asemaan. Zapolskilta vaaditaan nappiottelua, jos Jokerit aikoo pelata pisteistä. SKA on sitä kaliiberia, että yhtäkään maalia ei pysty antamaan ilmaiseksi eteen. Maalinteko puolestaan on aiheuttanut Jokereille vaikeuksia, ja SKAta vastaan tämä voi olla kohtalokasta. SKA ei päästä Jokereita laukomaan 40 kertaa maalia kohden, eikä SKAn puolustajilta ole liian usein tarjolla herkkupaloja tai unohtuneita miehiä.

Ottelun merkitys on Jokereille varsin suuri. Tässä ottelussa miehekäs esitys ja voitto, niin itseluottamus on katossa ja fanit rakastavat. Tästä ottelusta tyylipuhdas nöyryytys, ja nyt alkava kotiputki menee sen jälkeen masentuneissa merkeissä. Näissä otteluissa on mahdollista saada henkisellä puolella sellainen lataus päälle, että vastaavaa ei runkosarjassa saa ketään muuta vastaan.

Näistä otteluista on samaan aikaan äärimmäisen vaikeaa, että helppoa kirjoittaa ennakkoa. Vastustajan riveistä voisi nostaa kenet tahansa esille, omalta joukkueelta minkä tahansa osa-alueen voisi ottaa tarkasteluun ja vastakkainasettelua voisi hakea HIFK:sta, Punakoneesta tai vastaavista. Pelin ulkopuolisista asioista voisi Rotenbergin takia kirjoittaa täysimittaisen romaanin, ja tyylilaji voisi uskottavasti olla tietokirjallisuutta, fiktiota tai lätkäjätkämäistä horinaa. Toisaalta nämä ovat niitä otteluita, joiden kohdalla jokainen tietää lähtökohdat suurilta osin jo valmiiksi. Tällä kertaa päädyn ratkaisuun, että en lähde liikaa kirjoittamaan. Peli näyttäköön kaiken. 

Vuosi alkaa siis nätisti kiinnostavimma mahdollisella ottelulla. Perjantaisen vapaapäivän ja huomisen päivän ottelulipun yhdistelmä on sen verran kiinnostava, että yhteenveto saattaa mennä perjantaille.