110 on sitten lasissa, nimittäin julkaistujen artikkelien määrässä mitattuna. Kauden alla en ihan tällaisia lukuja ajatellut tuottaa, mutta mikäs siinä kun on ollut mahdollisuus ja motivaatiokin on pysynyt ylhäällä. Katsotaan mihin lukuihin päästään vielä tämän kiekkokauden aikana!

Huomenna sitten onkin tiedossa mielenkiintoista kiekkoa, kun Jokerit ja Kunlun kohtaavat Kiinan pääkaupungissa kello 13:30 Suomen aikaa. Jos viisi vuotta takaperin olisi pitänyt lyödä vetoa Jokerien pelaavan Kiinassa sarjaottelun kiinalaisjoukkuetta vastaan, niin ainakin kerroin olisi ollut kohdillaan. Paljon on tapahtunut muutamassa vuodessa sellaisia asioita, joiden ennustaminen olisi tuonut varmasti hulluuteen viittaavan leiman otsaan vain muutama vuosi takaperin.

Kunlun on pelannut varsin hyvän kauden olosuhteisiin nähden. Joukkue saatiin melko nopeasti kasaan, se on joutunut pelaamaan evakossa Shanghaissa ja silti se taistelee tosissaan pääsystä pudotuspeleihin. Tällä hetkellä Kunlun onkin viimeisellä pudotuspelipaikalla, vain muutaman pisteen päässä kuudennesta sijasta. Takaa löytyvät muun muassa Jokereille pistemenetyksiä aiheuttaneet Sibir ja Lada.

Pelaajamateriaalinsa puolesta Kunlun on melko tasainen. Myöhään koottu joukkue ei ole pystynyt haalimaan kasaan sarjan valovoimaisinta nippua, mutta sillä on riveissään kasa kokeneita pelaajia. Chad Rau, Tuukka Mäntylä, Janne Jalasvaara ja kumppanit eivät edusta sarjan ehdotonta huippua, mutta tasaisuutensa vuoksi Kunlun on pystynyt hyvin kestämään vaikeat vierasreissut, tarjoamaan uskottavan vastustajan kotonaan ja keräämään tukun pisteitä.

Jokerien osalta peli tulee varmasti olemaan vaikea. Jo pelkästään aikaero ja matkustaminen ovat sitä luokkaa, että maailmassa hyvin harva ammattilaisjoukkue tulee vastaavaa kokemaan virallisessa ja tyystin tavallisessa sarjaottelussa, kaikki joukkuelajit huomioiden. Peliä ei myöskään helpota ainakaan se, että Kunlun tarvitsee pisteitä vähintäänkin yhtä paljon kuin Jokerit. Kunlun ei pelaa vain kunniasta, vaan myös sen pudotuspelipaikan puolesta.

Vaikka yhdenkään merkittävän pelaajan siteet Kiinaan eivät olekaan erityisen tiiviit, olisi Kunlunin pudotuspelipaikka sekä Kiinalle että pelaajille tärkeä asia. Jääkiekon asemaa pyritään aktiivisesti kasvattamaan vuoden 2022 talviolympialaisten isäntämaassa, ja tätä taustaa vasten pudotuspelipaikka heti ensimmäisellä kaudella olisi suuri asia. Samoin monelle pelaajalle Kunlun on avannut joko ensimmäisen tai uuden mahdollisuuden KHL:ssa, ja jo pelkästään heidän tulevia sopimuksia ajatellen seuran menestys ei ole toissijainen asia. Olosuhteet huomioiden, Jalasvaaran kipparoiman Kunlunin hilaaminen pudotuspeleihin olisi CV:ssä isompi merkintä kuin Datsjukin SKAn hinaaminen mestaruuteen.

Joukkuena Kunlun on Jokereille haastava. Valtaosa Kunlunin pelaajista on luonut uraa läntisen Euroopan kovimmissa sarjoissa, ja joukkueen valmentaja Vladimir Jurzinov Jr. omaa paljon kokemusta Liigasta. Joukkue onkin hyvin paljon lähempänä Jokereita niin henkisesti kuin pelillisestikin, kuin esimerkiksi taitavien yksilöiden varassa olevat epätasaiset venäläisjoukkueet. Todennäköisesti peli onkin lähempänä liigakiekkoa kuin stereotyyppistä venäläistä lätkää, ja tässä piileekin haaste. Jokerit on pystynyt ajoittain horjuttamaan vastustajia fyysisellä pelillä, pelitapaan yksilöiden sijaan nojaavalla pelityylillä ja sopivalla roolituksella. Kunlun pystyy hyvänä iltana käyttämään vastaavia aseita, syöden näin tehoa Jokerien perinteisesti vahvoilta osa-alueilta.

Edellisessä ottelussa haparoineen Heleniuksen uskon pelaavan tällä vieraskiertueella, mutta itse odotan Zapolskin olevan huomenna maalissa. Tiukka pelitahti yhdistettynä matkustamiseen käytännössä pakottavat joukkueen antamaan Zapolskille huilivuoron, mutta huomenna vastassa on lähtökohtaisesti Kaukoidän kiertueen vaikein vastustaja. Tässä ottelussa Jokerit ei vain voi antaa Heleniuksen vertaa tasoitusta, ja Zapolskin on myös oltava valmiina, kun joukkue palaa Euroopan puolella SKAn vieraaksi.

Kokoonpanoon tuskin suurempia muutoksia on tulossa. Yksittäisiä pelaajia menee varmasti rotaatioon jo matkan rasituksenkin takia, nykyisellään ei radikaaleja muutoksia voida tehdä. Tässä vaiheessa kautta ei enää voida hakea parivaljakoita, vaan pudotuspelipaikka on varmistettava, ja joukkue valmistettava pudotuspelimoodiin. Tämä ja joukkueen kokoonpanon kapeus kun yhdistetään, niin lopputulema lienee selvä. 1-3 pelaajaa menee edellisestä vaihtoon, kokoonpanossa olevia tuskin istutetaan täysin uusiin rooleihin ja iso kuva pysyy muuttumattomana.

Huomisen kooste tulee aikanaan. Tarkoituksena olisi katsoa ainakin valtaosa ottelusta puhelimen näytöltä työpaikalla, mutta mikään mahdottomuus ei olisi sekään, että koko ottelu tulee katsottua jälkilähetyksenä.