Huomenna olisi edessä paluu eurooppalaisille kentille, kun Jokerit saapuu Pietariin SKAn vieraaksi. Täysin pieleen mennyt reissu Euraasian itäisimpiin osiin on takana, eikä tuloksellisesti olisi reissu paljon huonommin enää mennä. Yksi piste kolmesta ottelusta ei varmasti jättänyt hyvää makua kenellekään, eikä helppoja pisteitä ole huomennakaan tiedossa. Mutta jopa pisteitäkin tärkeämpää olisi saada taas oma peli kuntoon, sillä pudotuspelipaikan varmistaminen vaatii tämän tappioputken jälkeen vielä paljon töitä.

Jokerit lähtee jokaiseen otteluun pietarilaisia vastaan altavastaajan asemasta. SKA on tällä hetkellä kovin eurooppalainen joukkue, siinä missä Jokerit on KHL:n keskikastia. Pietari on perinteisesti ollut Jokereille äärimmäisen vaikea paikka, ja huomisen ottelua ajatellen se tulee vielä ikävään saumaan. Matkasta tai aikaerosta ei paljoa ehditä toipua, ennen kuin Datsjuk ja kumppanit pitäisi kohdata. SKA on yleensä sytyttänyt Jokerit pelaamaan, mutta tuoreessa muistissa on vielä tällä kaudella Pietarissa koettu nöyryytys.

Kokoonpano tulee Jokereilla olemaan mitä nyt vain saadaan kasaan. Kriittisimmille paikoille ei ole yksinkertaisesti ole reservissä ketään, ja suurimmat muutokset tulevat yksittäisten pelaajien vaihtaessa ketjua tai rivipelaajien vuorotellessa katsomossa. Maalin suulla pelaa kaikella todennäköisyydellä Zapolski, vaikka hänenkään kiertueensa idässä ei mennyt aivan nappiin. Heleniuksen peluuttaminen tällä pelituntumalla ja viimeisten pelien otteilla ei olisi joukkuetta herättelevä liike, vaan selkeä luovutus jo heti alkuunsa. Turha asiaa on kaunistella tai kauhistella, realiteetit ovat selvät maalivahtien osalta.

Jokerien osalta ottelu on harmittavan tärkeä pietarilaisille. TsSKA on vain neljän pisteen päässä, ja SKA varmasti haluaa itselleen sekä runkosarjan voiton, että kotiedun jokaiseen pudotuspelisarjaan. Vielä kun Rotenberg istuu kahdella pallilla ja Jokerit voitti edellisen pelin Helsingissä, SKA ei varmasti tule ylimielisenä otteluun. Se tarvitsee pisteitä saavuttaakseen yhden välitavoitteensa matkalla kohti Gagarin Cupia, ja sillä on hampaankolossa jotakin.

Taidollisesti Jokerit ei tule ottelussa pärjäämään. SKA pystyy marssittamaan kentälle koska tahansa sellaisen vitjan, että se voisi käytännössä sellaisenaan olla Jokerien ykkösketju. Jokerien paras ase onkin tiivis puolustuspään pelaaminen ja kovuus. Jos puolustus vuotaa kuin idän retkellä, SKA latoo taululle kaksinumeroiset lukemat. Ja jos SKA saadaan pois balanssista, Jokereille avautuu oiva paikka. Viime ottelussa Lauridsenin tekemä työ Kovalchukia vastaan ei tuottanut ylivoimia, mutta se sai yhden kovimmista Euroopassa pelaavista pelaajista pois raiteiltaan. Vastaavaa tarvitaan huomennakin.

Niin tärkeitä kuin pisteet olisivatkin, en uskalla itse odottaa yhtäkään pistettä huomenna. Jokerien raskas reissu vaatii varmasti veronsa, ja tässä asemassa pelaava SKA olisi tuoreellekin joukkueelle todennäköisesti liikaa. Tästä ottelusta Jokerit tarvitsee kuitenkin onnistumisia, ja onnistumisista kumpuavaa uskoa omaan tekemiseen. Jos SKA pystytään pistämään tiukoille ja haastamaan, kantaa se varmasti hedelmää jatkoa ajatellen. Jos tämä lautta halutaan hilata kunnialla satamaan, täytyy jokaisen soutaa samaan tahtiin.