Se oli siinä, nimittäin idän karmea reissu. Nämä reissut eivät varmasti ole joukkueelle mieluisia järjettömän reissaamisen ja aikaeron takia, eikä myöskään enemmistö faneista taida innostua lounasaikaan alkavista otteluista.

Ensimmäinen erä eteni ehkä lievässä Jokerien hallinnassa. Kumpikin joukkue pelasi melko varovaisesti, eikä tilastomerkintöjä saatu aikaan. Sinänsä erä etenikin varsin odotetulla tavalla: suurta kiekollista loistoa en itse tähän otteluun osannut edes odottaa olosuhteet huomioiden. Amur on tullut tunnetuksi vähän maaleja tekevänä ja päästävänä joukkueena sarjasijoitus huomioiden, ja Jokereilla on meneillään kiekkomaailman raaimman vieraskiertueen viimeinen ottelu, taustalla toki karmea määrä päästettyjä maaleja ja pakkovoiton tarve.

Toiseen erään Amur tuli hyvällä jalalla, ja Jokerit pääsi hyökkäysalueelle ainoastaan vastahyökkäyksillä. Jokerit kuitenkin käytti yhden ensimmäisistä paikoistaan, kun tuoreella jalalla ylivoimahyökkäykseen päässyt O’Neill yllätti Metsolan tarkalla rannelaukauksellaan.

Hetiä perään Jokereille tarjottiin paikkaa lisätä johtoaan, kun lyhyen ajan sisään kaksi Amurin pelaajaa komennettiin jäähyaitioon. Ylivoiman paras paikka avautui O’Neillille, mutta Metsola sai silti vielä jotenkin estettyä maalinteon. Yli minuutti kahden miehen ylivoimalla täytyisi pystyä käyttämään tehokkaammin, tai ainakin luomaan enemmän kunnollisia tekopaikkoja.

Lopulta Ushenin tarjoili Jokereille lisää ylivoimaa, ottaessaan lyhyeen aikaan toisen jäähyn pelin viivyttämisesät. Tällä kertaa sitten jo onnistuikin, kun Genowayn viivalaukauksen epäonnistuminen katkenneeseen mailaan yllätti tyystin Amurin puolustuksen. Hädin tuskin maalille asti jaksaneen kiekon lopulta rusikoi verkon perukoille Jormakka.

Tälläkään kertaa Jokerien kahden maali ei kestänyt kauaa. Jokerien hyvän vaihdon jälkeen Amur pääsi vastahyökkäykseen, ja kahden poikkikenttäsyötön jälkeen Teemu Ramstedt pääsi tälläämään kiekon tyhjään verkkoon. Uskomattoman viimeisen syötön tarjoili kukas muukaan kuin Kuusela. Näin ne suomalaiset iskevät harmittavan usein näissä otteluissa.

Tunteet kuumenivat vähänmaalin jälkeen, kun Ljutov  torppasi törkeästi korkealla mailalla Huhtalaa pään tietämille maalin edustalla. Ylivoimaa ei Jokereille vihelletty, vaan Marjamäki kävi heti kouluttamassa rottaillutta Amurin pelaajaa. Samaan syssyyn Lauridsen pelasi hieman hanskatonta peliä Kovarin kanssa, ottaen tyylipuhtaan voiton niin pisteillä kuin selätykselläkin.

Huhtala pääsi toistamiseen valokeilaan, kun Lajusen läpiajossa hän tarjoili Metsolale materiaalia highlighteihin. Ensimmäinen kuti Huhtalalta oli varsin heikko, mutta irtokiekon torjunta oli jo jotain kaunista. Täydellinen reagointi irtokiekkoon pelasti Amurin takaiskulta.

Kokonaisuudessaan toinen erä oli erittäin viihdyttävä, ja erittäin tervetullut positiivinen yllätys. Muutama komea maali, Metsolalta hienoja koppeja, Jokerien johtoasema ja Lauridsenin ja Marjamäen miehekäs toiminta piristivät kummasti mieltä.

Kolmas erä alkoikin Jokerien kannalta synkissä merkeissä. Joensuu ja Niemi olivat erittäin lähellä maalintekoa, mutta niin vain kiekko ei löytänyt tietään verkkoon. Heti vastahyökkäyksen jälkeen Amurin rivipuolustaja Kamalov pääsi laukomaan kiekon ohi Zapolskin. Vanhan viisauden mukaan vastustaja tekee, jos itse ei tee. Jokerit oli tuhrinut aivan liikaa paikkoja, ja nyt tuhratun paikan jälkeen vastustaja iski. Jokerit oli jo toistamiseen menettänyt kahden maalin johtoaseman tällä idän kiertueella.

Ja aivan kuten Kunluniakin vastaan, vastustaja tuli taas kahden maalin takaa rinnalle ja ohi. Ylivoimalle päässyt Amur ei kauaa tarvinnut ylivoima-aikaan, vaad Vladislav Ushenin pääsi ohittamaan tarkalla rannelaukauksellaan Zapolskin.

Kolmannen erän loppua kohden Amur valui yhä enemmän ja enemmän puolustusasemiin. Se pyrki jopa pitkienkin uhalla pitämään huolen siitä, että Jokerit ei saa pitkiä pyörityksiä hyökkäysalueella. Tämän seurauksena Jokerit saikin paljon aikaa hyökkäysalueella, mutta lopulta Metsola viimeisenä lukkonaan Amur lopulta kesti. Varsinkin ilman maalivahtia pelatessaan Jokerit sai hurjan paineen aikaan, mutta se ei vain riittänyt.

Kaiken kruunuksi vielä Tommi Huhtalaa vedettiin törkeästi päähän poikittaisella mailalla aivan ottelun viimeisillä sekunteilla. Täysin sikamaisen tempun jälkeen kapteeni Atjushov Huhtala oli sekaisin kuin seinäkello. Näitä ei todellakaan tarvita tässä vaiheesas kautta, kun käytännössä turhassa tilanteessa pelaaja saa pääalueen vamman. Ylivoima ei paljoa lämmitä, kun aika kellossa lasketaan yksittäisinä sekunteina ja yksi pelaaja talutettu koppiin.

Tänään Jokerien turmaksi muodostui juurikin pelkäämäni Metsola. Hän otti tukun tärkeitä ja komeita torjunta, pohjustaen näin kotijoukkueen voiton. Zapolski oli Amurin maaleille voimaton, mutta tämän maalivahtien taiston hän hävisi. Metsola oli suurin yksittäinen tekijä sille, että Jokerit ei kaikista paikoistaan huolimatta pystynyt nousemaan pisteille. 

Kolme ottelua kaukana idässä, yksi piste ja kaksi menetettyä kahden maalin johtoasemaa. Vaikka reissu tiedettiin vaikeaksi, on saldo käsittämättömän surkea. Vaikka aikaero ja matkustus ovat äärimmäisellä tasolla, sentteriosasto säälittävällä tasolla ja vastustajat hyvällä jalalla liikenteessä, ei Jokerien tulosta voi pitää hyväksyttävänä. Nyt ottaa päähän, eikä niin vähää.

Seuraava ottelu on sekin vieraissa, kun torstaina pitäisi kohdata SKA. Helppoja pisteitä ei siis silloinkaan ole tarjolla, ja Jokerit on tätä menoa itse pelaamassa itseään ulos pudotuspeleistä. Tässä vaiheessa kautta pitäisi heikompia joukkueita pystyä kaatamaan järjestään, samoin kuin tasaisista otteluista kaapia pisteitä. Jokerit on nyt viiden ottelun tappioputkessa, ja vastukset eivät ole olleet aivan sarjan timanttisimmasta päästä.