Loppukausi on ollut varsin vaikea ennakoiden osalta, sillä lyhyen ajan sisällä pelataan samoja joukkueita vastaan niin vieraissa kuin kotonakin. Jätetään siis tästäkin ennakosta pois paljon, turha edellisestä Avtomobilia pelatun ottelun ennakosta on copypasteta.

Lyhyessä voittoputkessa oleva Jokerit pääsee huomenna hakemaan revanssia Helsingissä dominoinutta Avtomobilistia vastaan. Edellisessä joukkueiden välisessä kohtaamisessa Avtomobilist suorastaan nöyryytti jo muutenkin nöyrää narrilaumaa, ja huomenna kaukalossa asetelmat eivät voi olla samalla tasolla. Jokerit tarvitsee pisteitä, ja Avtomobilist ei tule niitä helpolla tarjoamaan.

Jokerien osalta tilanne on selvä. Alla on muutama hyvä peli, mutta isossa kuvassa Jokerit on ollut täysin yössä viime aikoina. Käytännössä varma pudotuspelipaikka on samassa rytäkässä uhannut valua ulottumattomiin, ja vain edellisten pelien muuttuneella peli-ilmeellä voidaan pudotuspelipaikasta puhua realistisena tavoitteena. Huomenna Jokerien onkin pidettävä edellisten otteluiden vireensä, sillä Avtomobilist on huomattavasti Jugraa kovempi joukkue.

Edellisen ottelun jälkeen ei Jokerien maalivahtivalinta voi olla vaikea. Zapolskin on pelattava, piste. Heleniuksen vetäminen maalille olisi suurta hulluutta ja uhkarohkeutta, eikä tässä tilanteessa Jokerit voi ottaa turhia riskejä. Vaikka Zapolski tarvitsisi lepoa, olisi Heleniuksen peluuttaminen liian selkeä viesti joukkueellekin, että otteluun voi lähteä takin napit auki. Tilanne ei ole ideaali Zapolskillekaan, mutta joukkue on itse ajanut itsensä tilanteeseen, jossa kakkosmaalivahdin peluuttamin ei tule kysymykseen.

Muutaman siedettävän ottelun pelannut porilaisketju on Niemen maaleilla saanut itselleen jatkoaikaa. Siltikin erityisesti Salmiselta odotetaan vielä enemmän, eikä hän saa puhtaita papereita. Hishonin kohdalla usko on monilta loppunut jo aikapäiviä sitten, ja hänen kohdallaan viimeinen peli Jokerien paidassa voi tulla koska tahansa. Vaikka sopimusta ei tämän kauden aikana pureta, voi katsomokomennus jäädä tässä vaiheessa pysyväksi koska tahansa. Oma toiveeni kuitenkin olisi, että Hishon ohittaisi joukkueen kaikkien aikojen maalipörssissä Kennedyn ja Pelletierin. Se on yhden maalin päässä, ja se maali voisi olla Jokerien loppukautta ajatellen tärkeä.

Jugraa vastaan pelaamisen taso tippui erä erältä, ja huomenna on riski saman ilmiön toistumisesta. Jokerit pelaa niin vajaalla miehistöllä loukkaantumisten ja sairastumisten jälkeen, että vieraskiertueella ei tempo yksinkertaisesti voi pysyä kovana otteluiden alusta loppuun. Helsingissä pelatussa ottelussa Avtomobilist ratkaisi pelin kolmannessa erässä, ja sama ei saa toistua huomenna. Vaikka energiatasot eivät olisi kolmannessa erässä enää kohdillaan, pitää peli pystyä hoitamaan kunnialla.

Huomisesta tuskin tulee unohtumatonta kiekkomatsia, mutta se ei saa hämärtää kokonaistavoitetta. Kolme pistettä on otettava tyylistä riippumatta, eikä pistemenetyksen yhteydessä tyydytä mahdollisesti hyvä peli.