Vaikka kesä onkin ollut melkoisen viileä ja sateinen, on kesä ollut perinteisesti Jokerien laivassa olevalle vuoden parasta aikaa. Säistä riippumatta. Kesällä ei tuskailla loukkaantumisten takia tai kirota epäonnistunutta hankintaa. Kesällä ei mietitä riittääkö pelikirja pudotuspeleissä tai onko kokoonpanossa tarpeeksi laajuutta. Kesällä nettiskoutataan kiinnostavia pelaajia, spekuloidaan uusien hankintojen sopimisesta joukkueeseen ja lähes varataan tori mestaruusjuhlia varten.

Viimeisimmät muutokset Jokereihin ovat varsin mielenkiintoisia. Ulospäin suuntasi Sakari Salminen, toiseen suuntaan taas tulivat Eeli Tolvanen ja Matt Gilroy. Jokaiseen pelaajaan kuuluu jotain sellaista, jonka pitäisi herättää tunteita auringon paistaessakin.

Sakari Salminen tuli Jokereihin kovin odotuksin. Vaikka edellisestä huippukaudesta oli jo verrattain paljon aikaa kiekkomaailman aikajänteellä mitattuna, Salmisesta odotettiin johtavaa pelaajaa. Olihan hän olympiamitalisti ja tehnyt kovaa jälkeä KHL:ssa. Kahden vuoden sopimus ei varmasti ollut halpa, mutta valitettavasti vastine jäi kovin köykäiseksi. Salminen ei missään vaiheessa pystynyt ottamaan johtavan pelaajan roolia, eikä kova palkka realisoitunut pisteinä tai oikeastaan minään. Veltto, laiska ja arka kuvaavat hyvin Salmisen peliä. Vaikka Salmiselle varmasti erorahoja maksettiinkin, tässä kohdin se oli käytännössä pakko. Salmiselle ei paikkaa Jokereissa ollut, ja säästetyillä euroilla on muutakin käyttöä.

Eeli Tolvanen puolestaan tulee Jokereihin USHL:sta. 18-vuotias huippulupaus varattiin NHL:ään tänä vuonna ensimmäisellä kierroksella ja hän on kuulunut juniorimaajoukkueiden vakiokasvoihin. Kahden suunnan sopimuksella ja optiolla toisesta vuodesta sopimus on Jokerien näkökulmasta käytännössä riskitön. Toisaalta Tolvasen kohdalla on hyvä muistaa kaksi asiaa. Ensinnäkin, hän on 18-vuotias. KHL:ssa hyvin harva pelajaa on siinä iässä pystynyt urotöihin. Toisekseen, hyppy USHL:sta KHL:aan on suuri. Vaikka laji on sama, peli on tyystin toista. Tolvasen varaan ei voikaan laskea vielä kaudelle 2017-18 kovinkaan paljoa, ja jo 15 pisteen rikkominen olisi kova suoritus.

Matt Gilroy puolestaan on tyystin toisesta veneestä Tolvasen kanssa. Hän on kokenut puolustaja, joka on viimeisen kolmen vuoden ajan ollut yksi parhaista Euroopassa pelanneista hyökkäävistä puolustajista. Häntä ei otettu joukkueeseen kehittymään, vaan hänet värvättiin tekemään tulosta heti ensimmäisestä päivästä lähtien. Jokerien puolustuksessa Gilroylle onkin iso ruutu tiedossa, mitään esimerkiksi Lundinilta ja Lepistöltä ottamatta pois.

Harjoitukset alkavat kohtapuolin ja kauden avaukseen voidaan kohta laskea päiviä. Joukkue vaatii vielä kuitenkin vahvistusta varsinkin keskustaan. Toivottavasti jo lähipäivinä saadaan Reginille kirittäjä, joka ei ole Pihlströmin tai Niemen tasoa. Suuri pettymys olikin, kun Seth Griffith sai vielä yhden mahdollisuuden NHL:ssa. Jokereissa hänelle olisi ollut paikka tarjolla, ja mahdollisuus nousta lähes messiaaksi.