Kaksi ottelua takana, ei yllätyksiä tuloksen osalta. Huomenna homma jatkuu, kun jokerit lentää Jaroslavliin Lokomotivin vieraaksi. Jos kahteen ensimmäiseen otteluun ennakkosuosikki oli helppo nimetä, huomenna poiketaan tästä kaavasta. Kauden kolmanteen otteluun nimittäin tulee vastaan kolmatta eri tasoa edustava joukkue. Minsk oli häntäpään porukka, SKA kovin ikinä missään ja Lokomotiv on ylempää keskikastia Jokerien kanssa. Ainakin pitäisi tulla tiukka peli.

Jokerien näkökulmasta kiinnostusta herättää muutama pelaaja vastustajan riveissä. Brandon Kozun ihastutti Helsingissä yhden kauden ajan, ja on sen jälkeen kotiutunut idempään isompien palkkojen ja pienempien verojen paikkaan. Samoin Petri Kontiola on ainakin KHL:aa ja maajoukkuetta seuranneille suomalaisille tuttu, vaikkakin pitkän uran ulkomailla tehneenä ei ehkä näy joka päivä suomalaisessa mediassa. Kokonaisuudessaan Lokomotiv on viime kauteen verrattuna aiempaa nimettömämpi. Useampi kova lähtijä on korvattu potentiaalisilla nuorilla pelaajilla, ja näiltä osin seura onkin melkoinen kysymysmerkki.

Kauden avausottelussa TsSKA oli rankkareilla parempi, Kontiolan maalien johdolla sitten Slovan kaatui selkeästi maalein 5-1. Tuloksellisesti siis joukkue on aloittanut hyvin pitkälti Jokerien linjoilla: kerran haastanut jättiläisen kunniakkaasti, kerran lyönyt selvät numerot taululle heikompaa vastaan. Oman arvioni mukaan Lokomotiv on yksi Jokerien päävihollisista runkosarjan osalta, ollen potentiaalinen kotiedun pudotuspeleihin saava joukkue. Jokerien näkökulmasta ottelussa onkin saumaa hakea jo asetelmia heti kauden alusta lähtien.

Jokerien osalta alkukausi on ollut vahvahko. Esitykset ovat olleet verrattain hyviä ja useampi uusi tulokas on saanut mukavasti onnistumisia alle. Toisaalta Peter Reginin otteet ovat olleet sanalla sanoen surkeita, eikä ainakaan allekirjoittanut ole välttynyt ajatukselta siitä, että kapteeni ei ole täysin kunnossa. Debyyttinsä Jokereissa tehnyt John Norman puolestaan näytti juurikin siltä, että pelituntuma on tyystin nollissa. Onkin mielenkiintoista nähdä, onko hän huomenna jo enemmän sinut jään kanssa. Olettaen siis hänen pukevan huomenna.

Lähtökohtaisesti otteluun on vaikea nimetä selkeää ennakkosuosikkia. Vedonlyöntitoimistot arvioivat Lokomotivin ennakkosuosikiksi, mutta henkilökohtaisesti näen ottelun ennakkoon tasaisena. Jopa voittoa tärkeämpää olisi kuitenkin löytää toimivia ketjuja, saada onnistumisia tulosyksikön pelaajille ja nostattaa joukkuehenkeä. Kausi on vielä niin alussa, että vielä tässä vaiheessa voidaan asioihin vaikuttaa.