Noh, se oli sellainen ottelu. Tehdään pikainen katsaus itse otteluun, ja tarkistetaan sen jälkeen veikkauksen tulos. Ei tässä oikein muutakaan voi.

Ensimmäinen erä oli Jokerien hallintaa. Jokerit piti kiekkoa, loi tilanteita ja Dynamo oli melkoisen pahasti purjeissa. Hyvässä lykyssä Jokerit olisi voinut lyödä taululle useammankin maalin johdon, mutta niin vain peli pysyi erän jälkeen tasoissa. Lähimmäksi pääsi nelosketju, jonka pelin jälkeen kiekko kävi jo putkissa. Myös Eeli Tolvanen sai luotua itselleen muutaman paikan, mutta ei pystynyt ohittamaan Dynamon maalilla torjunutta Jeremenkoa. Kokonaisuutena ensimmäinen erä oli verrattain vauhdikas ja viihdyttävä, huolimatta molempien peliputkesta, tilastomerkintöjen puutteesta ja luonnollisesti maalittomuudesta.

Toiseen erään saatiin tilastomerkintä sitten jo melko varhaisessa vaiheessa, kun jo 41 sekuntin pelin jälkeen Jokerit pääsi ylivoimalle. Ylivoima ei kuitenkaan tuottanut tulosta, kuten ei Jokerien näkökulmasta mikään muukaan tilanne erässä. Erän ainoan osuman iskikin kotijoukkueen Vladimir Brjukvin ajasssa 36:50. Maali itsessään oli hyvä rannelaukaus takayläkulmaan, mutta Jokerien kannalta verrattain harmittava kaikin puolin. Tilanteen syntyä edelsi Jormakan loukkaantuminen, oletettavasti kiekko avasi hänen huulensa. Ja kuin varkain telineissä ollut kotijoukkue oli mennyt johtoon. Enempää maaleja ei erässä nähty, joten kolmanteen erään lähdettiin kotijoukkueen johdossa.

Kolmanteen erään lähdettiin tilanteessa, jossa hyökkäyspelin osalta altavastaajana ollut kotijoukkue oli johdossa. Nämä tilanteet ovat yleensä pelin kannalta pahimpia, sillä vaarana on pelin puuroutuminen johtoasemassa pelaavan joukkueen panostaessa puolustukseen.  Erän ensimmäinen tilastomerkintä olikin vielä kaiken päälle Jokerien jäähy, joten lopun merkit olivat ilmassa. Mutta niin vain Jokerit tappoi jäähyn ja tasoitti pelin. Marko Anttila sai kiekon syvällä hyökkäysalueella, otti pari askelta alaspäin, löi ranteet lukkoon ja nosti kädet kohti kattoa. Seuraava tilastomerkintä oli Jokerien jäähy, mutta paras tekopaikka silti avautui Jokereille jäähyn tapon jälkeen. O’Neill ei kuitenkaan saanut Tolvasen luomasta paikasta kunnon laukaustakaan aikaan. Lopussa Jokerien paine ei tuottanut tulosta, ja oli aika mennä jo erän toiseen jatkoaikaan.

Jatkoajan Jokerit aloitti hyökkäyspään kaksikolla Anttila – Pihlström. Heti ensimmäiselle puoliminuuttiselle molemmat saivatkin luotua omat paikkansa, mutta tuloksetta. Vaikka kumpikaan ei ole lähivuosina maaleilla juhlinut, ei peluutusta voi pitää huonona. Molemmat pelaajat ovat olleet vaarallisia läpi kauden, ja tänään he erottuivat edukseen varsinaisella peliajalla. Kokonaisuutena jatkoaika oli kokonaan Jokerien näytöstä, ja erityisesti Tolvanen, Pihlström, Anttila ja O’Neill loivat parhaat paikat. Aivan jatkoajan loppuun nähtiin vielä Tolvasen show, jossa mies kieputti ympäri maalin moneen kertaan ja osui lopulta tolppaan. Tätä poikaa ei huimaa.

Voittolaukauskilpailujen ystävä en ole ollut ikinä, eikä tälle kaudelle sääntömuutoksesta huolimatta mielipiteeni ole muuttunut. Vaikka tällä kaudella mennään viidellä laukojalla per joukkue, en pidä tätä kolikonheittoon vertautuvaa tapaa oikeana keinona ratkaista voittaja. En siis sen tarkemmin paneudukaan itse arpajaisiin. Ja niinhän se meni. Jokerit aloitti laukomisen ja neljä ensimmäistä epäonnistuivat. Kolmesta laukojasta Dynamolta osui kaksi, joten kotijoukkue otti itselleen kaksi pistettä.

Pelillisesti Jokerien ottelu vähintäänkin hyvä. Jokerit oli hallitsevampi joukkue, loi enemmän paikkoja ja pääsääntöisesti määritteli ottelun tahdin ilman tyhmiä virheitä tai mustia hetkiä. Tällä kertaa kiekko ei pomppinut ja Jeremenko hoiti tehtävänsä hyvin, joten lopulta kotijoukkue tienasi arpajaisissa ylimääräisen pisteen. Tätä kiekko joskus on. Jos näillä esityksillä nämä joukkueet pelaisivat pudotuspelisarjan, Jokerit menisi jatkoon.

Tarkistetaan vielä veikkaus…

1.     Ottelussa tehdään seitsemän maalia. Ei yli seitsemää, vaan tasan. Sen verran sallin siimaa, että 3-3 tilanteesta lähtö voittolaukausarpajaisiin lasketaan osumaksi pöytäkirjoihin merkittävän tuloksen takia.

1.     Juu ei. Pieleen meni vaikka laskisi voittolaukauskilpailun maalit. Eikä edes yli, vaan alle.

2.     Nelosketjuun ilmoitetuista pelaajista (Pihlström, Niemi, Anttila) ainakin yksi onnistuu maalinteossa.

1.     Osuma, Anttila teki varsinaisen peliajan (ja siinä samassa koko ottelun arpajaiset mukaan lukien) Jokerien ainoan osuman.

3.     Jokerit pelaa ottelussa enemmän ali- kuin ylivoimaa.

1.     Osuma, kolmannessa erässä Jokerit meni ohi.

4.     Jokerit saa yhden jäähyn väärästä vaihdosta.

1.     Väärin meni, eikä edes tainnut olla kyseenalaista tilannetta tai vastaavaa.

5.     Tuomarityöskentely on positiivista verrattuna edelliseen. Näkemys on toki subjektiivinen, mutta pyrin peilaamaan tätä Jatkoajan otteluketjuun oman näkemykseni lisäksi.

1.     Selvä osuma.

6.     Jokerit voittaa khl.comin tilastojen mukaan 1-5 aloitusta Dynamoa enemmän.

1.     Tätä kirjoittaessa en suoraa tilastoa löydä tai jaksa etsiä. Osuma on siinä ja siinä, ennen jatkoaikaa ero oli Dynamolle hiuksen hieno.

7.     Ottelussa nähdään alivoimamaali jommankumman joukkueen tekemänä, ei kuitenkaan molempien.

1.     Ei nähty, väärin.

8.     TV-ruudun tai vähintäänkin selostuksen mukaan merkittävä osa katsojista saapuu paikoilleen avauskiekon putoamisen jälkeen.

1.     Lähelle meni, selostaja ottelun loppuvaiheilla selitteli yleisömäärää, mutta yllä ilmoitettua ilmiötä ei nähty.

9.     Selostuksessa vähintään kolme kertaa puhutaan Artjuhinista, vaikka häntä ei näkyisi kameroissa. Tätä miestä rakastetaan vihata Suomessa, ja osa KHL-selostajista tuntuu näkevän hänestä päiväunia ja painajaisia samana päivänä.

1.     Kyseenalainen osuma, mutta osuma silti. Varma osuma venäläishaastattelija huomioiden, epävarma ilman. Lasken osumaksi.

10.  Illan päätteeksi narri nauraa.

1.     Ei nauranut.

Noin puolet siis osuivat, riippuen miten lopulta aloitukset tilastoitiin.  Pari kävi lähellä, pari meni aivan reisille ja ottelun ainoan maalin tekevän ketjun sain oikein. Ei tässä varmaan vielä kannata ammattimaiseksi vedonlyöjäksi ryhtyä, vaikka pari osumaa tulikin verrattain hyvin haisteltua.

Seuraava ottelu on sitten ensi viikolla, silläkin kertaa Moskovassa. Tuolloin vastaan asettuu astetta ehkä pienempi seura, Moskovan Spartak. Mielenkiintoista nähdä, miten Lajunen pärjää Moskovassa pelatessaan ja toteutuvatko huhut Spartakin ja Salmisen sopimuksesta. Sen jälkeen sitten lähdetäänkin pitkälle kiertueelle itään…