Myöhäänhän tämä tulee, kun jo noin 16 tunnin päästä alkaa ottelu ja välissä pitäisi yöunetkin ottaa. Mutta tätä tämä on, onneksi maapallon toisella puolella ei montaa kertaa kaudessa pelata. Sen verran heikosti nämä ottelut sopivat omaan kalenteriini, että melkein pitäisi lomapäivien käyttöä harkita. Mutta turha tästä on sen enempää jauhaa, pitkät vierasreissut ovat valitettavasti osa KHL:n arkea ja niiden olemassaolon ei pitäisi ketään yllättää.

Huomenna siis pelataan toinen kolmesta Kaukoidän ottelusta, kun Amur ottaa Jokerit vastaan Habarovskin kaupungissa. Lähtökohtaisesti Kunlunia heikompi kotijoukkue tuskin tulee olemaan Jokereille helppo vastustaja paristakin eri syystä. Ensinnäkin, Habarovsk on Shanghaita parempi kiekkokaupunki. Joidenkin arvioiden mukaan jopa paras venäläiskaupunki kotiyleisön osalta, tosin tätä väitettä en pysty suoralta kädeltä ostamaan tai kumoamaan. Toisekseen, jetlag iskee yleensä pienellä viiveellä. Todennäköisesti tällä hetkellä moni pelaaja nuokkuu ja huokailee syvään sitä, kuinka kello seinällä ei ole synkassa sisäisen kellon kanssa.

Kokoonpanon osalta jatkan samoilla linjoilla kuin aiemminkin koskien Ikosta. Nyt aletaan olla viimeisillä hetkillä hänen kanssaan. Mitä pidemmälle hänen debyyttinsä venyy, sitä todennäköisemmin hänestä ei saada joukkueelle kaivattua apua. Edellisessä ottelussa Zapolski oli yksi voiton takuumiehistä, mutta näillä reissuilla olisi hyvä saada myös Rämölle peliaikaa. Eikä vähiten siksi, että maalivahdin lieväkin väsymys voi näkyä tulostaululla välittömästi.

Amurissa suomalaisväriä tällä kaudella edustaa maalivahti Juha Metsola. Pienikokoisella tamperelaisella on menossa jo kolmas kausi Amurin ykköstorjujana, ja tänä aikana hän on noussut sarjan ehkä parhaiden maalivahtien joukkoon. Jos hän pelaisi suurseurassa tai edes lännessä, hän ei olisi yhtä tuntematon suuruus kuin nyt. Aiempina vuosina suomalaisväriä on nähty paljonkin, mutta yksikään suomalaispelaaja ei ole kestänyt näin kauaa maailman pisimpiä vieraskiertueita pelaavassa joukkueessa. Jokereita vastaan Metsola on aiemmin esittänyt hyviä otteita, mutta huomenna voisi olla aika sille ”tilastollisesti pakolliselle” heikommalle ottelulle.

Kokonaisuutena Amur on verrattain nimetön joukkue, jonka runko koostuu niistä venäläisistä, jotka eivät syystä tai toisesta ole saaneet pelipaikkaa inhimillisempiä vieraskiertueita pelaavissa joukkueissa. Aiempina vuosina joukkueen kantavana voimana ollut tshekkiläinen Tomas Zohorna on tällä kaudella ollut melkoisen vaisu, mutta hän on yksi niistä pelaajista, joiden kanssa Jokerien on syytä olla tarkkana. Ei olisi nimittäin ensimmäinen kerta, kun hieman kohmeessa ollut pelaaja onnistuu Jokereita vastaan.

Lähtökohdat huomiselle ottelulle ovat mielestäni selkeät. Jokerit on ennakkosuosikki mitä tulee kokoonpanoon ja kauden aiempiin otteisiin. Amur puolestaan saa sijainnistaan niin suurta etua, että se saattaa jopa pyyhkiä Jokerien edut kokonaan pois: aikaero, jetlag ja matkustuksen tuoma rasitus eivät ole pieniä asioita. Kovinkaan nopeatempoista ottelua en lähde odottamaan, kuten en myöskään usko mihinkään kovin kauniiseen otteluun. Tämä on juuri niitä otteluita, joissa veri punnitaan ja joihin valmistautuminen ei varmasti ole helppoa.

Katsotaan, miten ottelusta saadaan yhteenveto kirjoitettua. Todennäköisesti ottelu tulee katseltua puhelimen ruudulta töiden ohessa, mutta hyvinkin mahdollisesti vielä jälkilähetykseen täytyy palata töiden jälkeen. Nämä ottelut eivät ole helppoja joukkueelle, katsojille eikä edes allekirjoittaneelle.