Pienen tauon aikana on ollut jo melkein ikävä. Satunnaiset KHL-matsit, koris, juopottelu ja Shooter Netflixistä eivät ole ihan täysin korvanneet Jokereita. Ensiapuna toki menevät, mutta aitoa asiaa ei korvaa mikään. Varsinkaan, kun Jokerit on pelannut verrattain viihdyttävää kiekkoa alkukaudesta, eikä edellinen reissu Moskovaan tehnyt kunniaa Jokereille. Nyt pitäisi saada samanlainen dominointi käyntiin ja kaapia yhden sijaan kolme pistettä.

Jokerien kauden toinen vierasputki alkaa viime putken katkeamispaikasta, Moskovasta. Tällä kertaa vastaan tulee Spartak, eikä Jokereilla voi olla kuin yksi tavoite: kolme pistettä. Edellinen ottelu oli Jokereilta tehottomuutta lukuun ottamatta verrattain hyvä. Jääkiekko ei kuitenkaan ole tyylilaji, eikä helmikuussa muistella tyyliä, vaan joko odotetaan jo seuraavaa kautta tai lasketaan yksittäisten pisteiden merkitystä pudotuspelejä ajatellen.

Spartak on seurana verrattain legendaarinen, heti toisen maailmansodan jälkeen perustettu. Jokerit onkin pelannut Spartakia vastaan muun muassa retropaidoissa aiemmin. Mutta se siitä. Spartak on aloittanut kauden vaihtelevasti. Se on kaatanut pienempiä verrattain hyvällä prosentilla, oli täysin vailla mahdollisuuksia SKAta vastaan ja näyttäisi olevan tällä kaudella keskikastin porukka lännessä. Jokerien näkökulmasta on mielenkiintoista nähdä, miten edelliset kaudet Jokereissa pelannut Ville Lajunen pärjää Moskovassa. Samoin Suomessa piipahtaneen Ben Maxwellin nykykunto on mukava nähdä.

Kokoonpanon osalta on mielenkiintoista nähdä, pääseekö Ikonen lopulta kokoonpanoon, vai jatkaako hän katsomossa. Hankintana hän alkaa näyttää entistä erikoisemmalta, jos häntä ei edes terveenä saada mahtumaan edes ajoittain kokoonpanoon. Vaikka senttereitä tarvitaan, ei yksisuuntaisia sopimuksia pitäisi käyttää pelaajiin, joita ei edes ajoittain nähdä kokoonpanossa.

Toinen mielenkiintoinen seikka on myös nähdä Joensuun pelipaikka. Alkukaudesta Joensuu ei ole ykkösketjussa loistanut, ja viime ottelussa vaihto Huhtalan kanssa näytti toimivan. Erityisen tärkeää olisi saada ykkösketju toimimaan jo senkin takia, että Regin on ollut alkukaudesta vaisu, jopa keskenkuntoisen näköinen.

Spartak tulee olemaan Jokereille kiertueen helpoin vastus. Moskovasta matka suuntautuu kohti Kiinaa, Pohjois-Korean rajaa ja Euraasian itäisimpiä kolkkia. Niillä paikkakunnilla ei kokoonpanolla ole merkitystä, vaan jo karmeat etäisyydet ja aikaerot tasoittavat eroja. Kiertue olisikin hyvä aloittaa voittoisissa merkeissä, sillä muuten matkasta voi tulla entistäkin pidempi.