Heti alkuun on sanottava, että tästä ennakosta ei tule parasta mahdollista. Syysflunssa pääsi yllättämään, ja sen kourissa ei oikein tuppaa nyt mistään tulemaan mitään. Laitetaan tämä siis erilaisten ennakkojen joukkoon.

Huomenna siis KHL-kausi korkataan Helsingissä, kun Dinamo Riika luistelee Jokerien vieraaksi. Kyseessä onkin lähes paikalliskamppailu, sillä joukkue on läheinen fyysisesti pelkästään kaupunkien etäisyyden takia, henkisesti euroja käyttävänä EU-maana ja fanireissujen takia jo ihan historiankin osalta. Pelillisesti joukkue on yksi sarjan heikoimmista, mutta ei sen väliä.

Hyvät vieraspelit, lauantai, sarja-avaus ja uudet projektorit ovat vetäneet yleisöä hyvin lippuluukuille. Vuoteen pohjalta en pysty tarkistamaan lipputilannetta tällä hetkellä, mutta täysi tupakaan ei olisi suuri yllätys huomiselle. Sen verran hyvin lipunmyynti veti jo alkuviikosta, että tyhjille katsomoille ei tarvitse pelata. Ainakin itse odotan tunnelmaltaan loistavaa sarja-avausta.

Yhdistelmä ottelulle on juuri sellainen, että Jokerien kokoonpanon on oltava pelillisesti paras kokoonpano Tomi Mäellä vahvistettuna. Komea voitto ja omat pojat Mäen, Kivistön ja Lepistön muodossa ovat juuri sellainen yhdistelmä, jolla kausi on syytä kotona avata. Vierasjoukkuetta vastaan ei pidä näissä tilanteissa olla liian reilu, vaan onnistunut kotiavaus on yksinkertaisesti Jokereille pakollinen seikka. Tämä ottelu ei vertaudu Kaukoidän matseihin, joissa tyyli voitiin unohtaa ja nauttia pelkistä pisteistä.

Heitetään vielä pari ennustusta. En jaksa näitä varmastikaan tarkistaa lopuksi, mutta väliäkö tuolla.
1) Lepistö saalistaa tehot 0
2) Nelosketjua on syytä kehua
3) Peter Regin iskee maalin
4) Jokerit voittaa vähintään kolmen maalin marginaalilla
5) Otteluketju Jatkoajassa tulee olemaan yli 10 sivun mittainen

Huomiselle on siis kovat odotukset. Lepistön paluu kotiin, kotiavaus, hyvä vierasputki ja lauantai ovat yhdistelmä, jota onkin syytä odottaa.