Perjantainen synttäripeli katkaisi Jokerien tappioputken, ja tänään Jokerit sai paikan ottaa nopean revanssin viime viikolla Helsingin kohtaamisen jatkoajalla vieneestä Barys Astanasta.

Ottelun ensimmäisen erän ensimmäinen neljännes oli Jokereilta varsin kelvollinen esitys. Jokerit sai pidettyä kiekkoa, luotua puolittaisia tekopaikkoja ja pidettyä Barysin tähtiyksilöt sivussa. Ottelun ensimmäinen tilastomerkintä oli kuitnekin valitettavasti Ikoselle vihelletty kaksiminuuttinen. Ylivoiman alkuun Barys ei kummoisia esittänytkään, ja Jokerit näytti selviytyvän kunnilla. Ja sitten se tapahtui.

Ensin Lepistölle aukesi loistava paikka purkaa Barysin huonon avauksen jälkeen, mutta niin vain ensimmäinen purku jäi keskustaan ja toinen yritys viivaan. Lopulta Zapolski pystyi pitämään lukemat nollissa, osittain tuurillakin. Mutta se jäi lyhyeksi iloksi, sillä selkeän aloitusvoiton jälkeen Savchenko latasi sydämensä kyllyydestä kiekon ohi Zapolskin. Kova ja tarkka laukaus, hävitty aloitus ja vastustamaton maski pitivät huolen siitä, että Zapolski oli maalillaan aseeton.

Eikä sekoilu loppunut tähän. Heti seuraavassa vaihdossa Jokereille vihelletty ylivoima loppui nopeaan Joensuun otettua ”kuittaavan” jäähyn. Aivan, kuin ylivoimia olisi tiedossa loputtomiin asti. Neljällä neljää vastaa pelatessa paras paikka aukesikin kotijoukkueelle, kun Marko Anttilan uhkarohkea no-look-pass hyökkäyssinisellä johti Barysin läpiajoon. Tällä kertaa kuitenkin Zapolski hoiti tilanteen.

Lopulta ensimmäinen erä oli Jokereilta heikko. Mitään muuta ei voi sanoa erästä, jossa henkilökohtaisia virheitä tuli näin paljon, ylivoima ei toiminut ja vastustaja vei sekä maalit että maalipaikat. Turha asioita on kaunistella, Jokerit ei ollut täysin valmiina peliin, eikä 1-0 kotijoukkueelle ainakaan vääryys ollut.

Toiseen erään Jokerit tuli taas hyvällä jalalla, päästen myös ylivoimalle erän alkuun. Lopulta kuitenkaan hyvät paikat eivät tuottaneet tulosta, ja jäähyn loppuun Palola hankki vielä hyökkäyspään jäähyn. Seuranneella ylivoimalla Nigel Dawes pääsikin iskemään Jokerien puolustuksen keskeltä kiekon ohi Zapolskin.

2-0 maalin jälkeen Jokerien ote ei varsinaisesti herpaantunut, vaan Jokerit suoranaisesti jopa hallitsi kiekkoa tasakentällisin. Viimeisin silaus kuitenkin puuttui, eikä entistä maalivahtiamme Henrik Karlssonia pystytty ohittamaan. Paljon hyvää kerrottavaa siis ei toisestakaan erästä jäänyt, vaan kotijoukkue pystyi kasvattamaan johtoasemaansa.

Kolmanteen erään Jokereille tarjottiin taas ylivoimaa, ja taas kuittaava jäähy oli liikaa. Heikon ylivoiman päätteeksi Sami Lepistölle vihellettiin kaksiminuuttinen, ja kiri vaikeutui entisestään. Tasavajaalla Gilroy puolestaan oli törmätä tuomariin, menettäen näin kiekon Talgat Zhailauoville. Avautunutta paikkaa ei kotijoukkue pelannut vierasjoukkueen tapaan, vaan tarkka laukaus takakulmaan muutti lukemat jo muotoon 3-0.

3-0 käytännössä päätti pelin. Jokereille tarjottiin ylivoimaa ja Jalonen haki tosissaan kavennusta, vetäen ensimmäisen kerran Zapolskin maaliltaan jo noin 10 minuutin kohdalla ylivoimalla. Jokerien kirivaihe ei kuitenkaan tuottanut mitään konkreettista, vaan suurin puhti tuntui olevan jo poissa. Karlssonin kova vire ja Barysin uhrautuva puolustus pitivät huolen siitä, että Jokerit pystyi jo hyvissä ajoin keskittymään seuraavaan peliinsä. Vielä ajassa 59:01 Darren Dietz sai toimitettua kiekon tyhjään verkkoon, joten lopputulokseksi kirjattiin tylyt 4-0.

Yli 40 laukausta maalia kohden ja 0 tehtyä. 4-0 taululla. Gilroylle -3, Kivistölle ja muutamalle hyökkääjälle -2. Tukku henkilökohtaisia virheitä ja vastustajan tähtipelaajat kovassa vedossa. Lyhyesti, noihin muutamaan tynkälauseeseen tänään pelin juoni. Jokerit ei pelannut omalla tasollaan ja Barysille suorastaan tarjottiin voittoa. Ei ainakaan jäänyt mitään jossiteltavaa, niin paljon olisi tarvinnut mennä toisin, jos Jokerit olisi tahtonut pelata täydestä pistepotista.

Keskiviikkona homma jatkuu Neftehimikissä. Silloin vastus on piirun verran heikompi, mutta se on nyt toissijainen tekijä. Jokerien vieraskiertue alkoi surkealla pelillä, ja seuraavaan otteluun taisteluilmeen oltava aivan toisella tasolla, vastustajasta riippumatta. Vaikka Barys pelaakin idässä ja on lähtökohtaisesti rakennettu Jokereista poikkeavalla tavalla, kertoi tämä ottelu niin paljon Jokerien nykyvireestä. Barysin kaltaiset joukkueet ovat niitä, joita vastaan pitää voitosta pelata ensimmäistä viittä minuuttia pidempään aivan jokaisena iltana, muuten SKA, TsSKA, Ufa, Kazan ja kumppanit voidaan unohtaa.