Kaksi tappiota alla. Kaksi ottelua, joissa oli sekä paljon hyvää että huonoa. Huomenna onkin mitä parhain paikka kääntää taas suunta ottamalla kolme pistettä ehjällä esityksellä. Vastaan luisteleva Barys Astana ei ole mikään heittopussi, mutta ei myöskään mikään jättiläinen. Barys onkin mitä parhain mittari Jokereille nykytasosta: heikolla pelillä käteen ei jää edes rakkoja, mutta hyvällä pelillä Jokerien pitäisi hoitaa homma.

Barys on joukkueena hieman kuin Riian tai Minskin Dynamo steroideissa. Ja tässä steroideilla en viittaa kiellettyihin menetelmiin, vaan yksinkertaisesti tasoon. Noita kolmea joukkuetta edustaa se, että jokainen on käytännössä myös maan maajoukkue mitä tulee maajoukkueiden runkoihin. Barys vain on joukkueena kovempi, kiitos huomattavien resurssien.

Boratin ja ydinasetestien lisäksi Kazakstanilla on öljyä. Sitä on niin paljon, että se on pystynyt rakentamaan hulppean pääkaupungin maahan, jonka perinteisempi elinkeino ei paljoa eroa esimerkiksi Mongoliasta. Kun väestöntiheydellä mitattuna top200 ei toteudu ja jopa Suomi on edellä, kertoo se jotakin. Öljyvaroihin nojautuva maa onkin saanut luotua pääkaupunkiinsa joukkueen, joka on vetänyt puoleensa eritysesti pohjoisamerikkalaisia. Jopa siinä määrin, että kahden passin pelaajia joukkueessa on juurikin kärkirooleissa.

Henrik Karlsson, Kevin Dallman, Linden Vey, Nigel Dawkes ja kumppanit kuvaavat sitä laatua, mitä kazakeilla on riveissään. Käytännössä kaikille pelipaikoille löytyy sarjan kärkipelaajia. Toisaalta erittäin kovan kärjen takana taso laskee jo huomattavasti. Kun haluna on tukea maajoukkuetta ja maajoukkue on kovimmalla sarjatasolla hissiliikettä tekevä Kazakstan, ei joukkueesta löydy mainittavasti laajuutta. Joukkue elääkin ja kuoleekin kärkipelaajiensa mukana, ja käytännössä leveyden puute on estänyt Barysia nousemasta aivan kovimpien haastajien joukkoon.

Jokereille Barys on varmasti haastava vastustaja. Sen ykkösmiehet tulevat pelaamaan todennäköisesti lähes puolet ottelusta, ja heidän pimentämisensä, peli-ilon tappaminen ja horjuttaminen ovat ratkaisevassa osassa. Erityisen haavoittuva Jokerit on siinä tapauksessa, jos jäähyaition ovi käy tiuhaan ja alivoima ei ole timanttisella tasolla. Barysin kärki pystyy pistämään kiekon verkkoon paikan saadessaan. Sen ykkösylivoiman miehitys kestää vertailun ketjutasolla käytännössä jopa jättiläisten kanssa.

Jokerien osalta otteluun on yksi suuri kysymysmerkki: Miten Jokerit kestää sen, että muutama ottelu ei ole mennyt aivan parhaalla tavalla ja pistepotti on jäänyt mitättömäksi. Jos joukkue palaa auroilleen, ei ongelmia pitäisi olla. Mutta jos maila alkaa puristua käsissä, virheet pelottavat ja takaraivossa on pelko epäonnistumisesta, huomisesta tulee äärimmäisen pitkä ilta. Tällä kaudella Jokerit on ollut henkisesti poikkeuksellisen vahva, joten itse odotan hyvää suoritus Jokereilta.

Kokoonpanoon tuskin on tulossa ehjien pelaajien osalta mitään suuria yllätyksiä. Rotaatio Jokereilla pyörinee normaaliin tapaan, turhia riskejä keskenkuntoisten kanssa ei oteta ja onnistujia odotetaan kaikista ketjuista. Ellei Rämö ole herännyt kuolleista, Zapolski pelannee  huomennakin. Regin jätti viime ottelun kesken, ja onkin mielenkiintoista nähdä hänen kuntonsa. Jos hän pelaa, kuinka kauan ja minkälaisin ottein? Ikoselle kuitenkin soisi taas peliaikaa, pelaamissaan otteluissa hän on esiintynyt edukseen.

Katsellaan miten käy. Hyvää tässä odotetaan, mutta…