Ei kahta ilman kolmatta tai yhdeksättä kymmenettä, eikös vain? Huomenna Jokereille avautuu sauma ottaa jo kymmenes voitto putkeen, kun ennen loppuviikosta alkavaa vierasputkea Torpedo Nizhni Novgorod tulee vierailulle. Vaikea päätös kotiputkelle on siis tiedossa, jos vanhat merkit pitävät paikkansa. Toivottavasti tunneta on pelissä myös sen verran.

Torpedo on tällä hetkellä lännessä viidentenä, ja se on jo kauden alusta rankattu yhdeksi niistä joukkueista, joiden kanssa Jokerit pelaa lähtökohtaisesti samoista pisteistä. Muutama kausi takaperin juuri Torpedo tiputti Jokerit pudotuspelien avauskierroksella, ja tuolloin latvialainen valmentaja Skudra otti isoa roolia. Lähellä, oli, etteikö valmentaja olisi itse hoitanut tappeluja. Vaikka ei sen puoleen, pelaajiakaan ei kovin hyvällä muistella useamman telomisen jälkeen. Näiltä osin on siis olemassa historiaa ja vaara jopa räjähdysherkkyydelle.

Tällä kaudella Torpedo on profiloitunut hyvin puolustavaksi ja vähämaalisia pelejä pelaavaksi joukkueeksi. 16 ottelun jälkeen se on tehnyt ainoastaan 31 maalia, mutta päästänyt vain 28. Tällä kaudella Torpedo ei ole ollut erityisen jäähyherkkä, mutta mielenkiintoisesti sitä vastaan on otettu selvästi enemmän minuutteja. Toivottavasti siis huomenna erikoistilannepelaaminen varsinkin ylivoiman osalta palaa uomiinsa, sillä todennäköisesti vähämaalisessa ottelussa ei paikkoja tule tuhlattavaksi.

Vaikka Torpedo on lähtökohtaisesti hyvin puolustava ja vähän maaleja tekevä joukkue, ei Jokereilla ole varaa päästää sitä parhaille tekopaikoille. Kaspars Daugavins on parhaimmillaan ollut yli 20 maalin mies KHL:ssa, samoin Denis Parshin. Uransa aikana kovemmissa joukkueissa nuorena puolustajana vähemmälle vastuulle jäänyt Denis Barantsev on tällä kaudella osunut kuudesti. Joukkueessa on monta pelaajaa, jotka voisivat toisessa ympäristössä rikkoa 30 pisteen rajan, joko ensimmäistä kertaa tai taas vaihteeksi.

Kokoonpanon osalta Jokerien edellisottelun rotaatio kertonee paljon. Joensuu ja Huhtala eivät aivan sattumalta huilanneet. Todennäköisesti valmennus on laskenut sen varaan, että huomenna kovuutta tarvitaan molemmissa päissä kenttää. Jos Skudran joukkuetta vastaan antaa heille mahdollisuuden ottaa fyysisen yliotteen, sen he tulevat tekemään. Jokerien kokoonpano tuleekin kaikkien todennäköisyyksien mukaan olemaan valmistettu juuri sitä varten, että mitään ylilyöntejä ei tapahtuisi.

Edellisissä otteluissa Jokerien peli ei ole ollut parhaalla mahdollisella tasolla. Se yksi napsu on puuttunut pelistä, ja voitot ovat tulleet melkoisella rutiinisuorituksella. Joukkueessa on kuitenkin vielä Torpedoa vastaan pelatun sarjan kokeneita pelaajia ja tämän jälkeen on muutaman päivän huili ennen vieraskiertuetta, joten tässä pelissä luulisi löytyvän halua näyttää. Jokerit tuskin lähtee tähän otteluun asennevammaisena, pikemminkin vaarana on ylilataus.

Erityisen suuri painoarvo tässä ottelussa on ensimmäisellä maalilla. Jos Jokerit pääsee ottelussa johtoon, on Torpedon pakko avata puolustuspeliään. Jos taas Torpedo tekee ensimmäisen, Jokerit todennäköisesti joutuu hakkaamaan päätään tiukkaan puolustusryhmitykseen. Eeli Tolvasen tuhoa kylväneelle rannelaukaukselle on siis tilausta taas vaihteeksi. Viime ottelussa se oli ratkaisevassa asemassa kolmea pistettä metsästäessä, eikä huomenna helppoja pisteitä ole tiedossa.

Ainakin itse odotan melkoisen innolla huomista. Ehkä huomenna ei tarvitse tuulettaa viittä maalia tai jännittää maalintekokisan voittajaa, mutta siitä huolimatta. Jos ei muuten, katsoa kuinka yleisö reagoi Skudraan ja miten Jokerien voittoputken käy.