Toinen ottelu, toisen kerran takaa rinnalle. Saattaisi kuulostaa hyvältä, ellei Keräsen johdolla olisi jätetty pisteitä isännille. Jos ei mennyt Suomella hyvin kesäolympialaisissa, ei tullut tästäkään olympiakaupungin vierailusta mitään sankaritarinaa. 

Sotši aloitti ottelun erittäin väkevästi, jopa ehkä odotettua aktiivisemmin. Vaikka venäläisjoukkueet tuppaavatkin tulemaan otteluun kovaa, harvoin näin rajua tasonlaskua kesken ottelun tapahtuu. Jokerit toki paransi otteitaan ottelun kuluessa, mutta myös olympiakaupungin väki auttoi asiaa. Jokerien jäähyillessä Sotši siirtyikin Peterssonin johdolla kahden maalin johtoon. Kuten ennakkoon hieman pelkäsinkin, peli meni näiltä osin ennustusteni mukaisesti.

Ironista, että lopulta Sotši pystyi pelitilanteista huolimatta kääntämään ottelun täysin ympäri. Kun Jokerit ottelun lopussa pääsi ylivoimalle, oli käsissä kaikki avaimet voittoon. Kuin kohtalon ivaa on se, että Keräsen johdolla Jokerit aivan itse tekivät sen. Keräsen huolimaton pelaaminen viivassa jäähyn loppuessa oli ensimmäinen virhe. Virheitä sattuu, mutta ne ovat paikattava. Nyt paikkaamisen sijaan Keränen jätti vielä ne pari ratkaisevaa potkua ottamatta, joiden turvin Petersson pääsi aivan vapaasti tekemään ottelun voittomaalin ja illan kolmantensa. Tuo tilanne kuvastaa hyvin Keräsen iltaa: huolimatonta ja heikkoa suorittamista.

Ottelun jokerihahmo oli ehdottomasti uusi pakiston johtaja, Genoway. Jos Larsenin tulon jälkeen ei tarvinnut itkeä Gundersonin perään, ei nytkään tarvitse itkeä Larsenin perään. Tänään hän käytännössä toi Jokerit omilla väläyksillään rinnalle, saaden toki maalissaan esimerkillistä tulitukea maskia tehneeltä Joensuulta. Kun toisen erän loppuvaiheilla Genoway saatettiin koppiin, tuntui kuin kausi olisi päättynyt: mitään esimerkiksi Reginiltä ottamatta pois, tänään nähty Genoway on Jokerien tärkein pelaaja.

Toinen onnistuja oli ehdottomasti Sakari Salminen. Mitä pidemmälle peli meni, sitä paremmin Salminen pääsi haastamaan Sotšin pakkeja, pääsemään paikoille ja pelaamaan vahvuuksillaan. Tuolla vauhdilla, päättäväisyydellä ja kiekonkäsittelytaidolla hän tulee tekemään tällä kaudella mukavat pisteet ja hankkimaan Jokereille YV-aikaa.

Zapolskin KHL-debyytti oli lopulta melko neutraali. Maaleja ei hänen kontolleen voi oikein sysätä, mutta toisaalta hänen ei edes tarvinnut näyttää mitään. Hampaaton Sotši ei yksinkertaisesti päässyt sellaisille paikoille, että maalivahdin olisi täytynyt venyä parhaimpaansa. Noh, onneksi noin viitisen minuuttia ennen loppua hän sai melko ponnettomaksi jääneen läpiajon kiinni. Ehkä tällainen kevyempi lasku oli ihan hyväkin asia, mutta miehen tasosta ei tämän illan perusteella voi vielä sanoa juuta tai jaata.

Erikoistilanteet eivät tänään olleet Jokerien vahvinta alaa. Ensimmäisessä erässä neljästä jäähystä saatiin tapettua vain kaksi Sotšin sahattua puolustuksen rikki. Vaikka Sotšin ylivoiman vaarallisuus oli tiedossa, saldo on siltikin surkea. Samoin Jormakan ylivoimamaalista huolimatta Jokerien ylivoima ei kokonaisuudessaan toiminut. Muun muassa pitkä kahden miehen ylivoima hukattiin tyystin. Toki kauden alussa fokus on varmasti muussa tekemisessä, pitäisi erikoistilannepelaaminen olla paremmalla tasolla.

Maalintekoa Jokerien on selvästi parannettava. Aivan järkyttävä määrä paikkoja saatiin tuhlattua aivan omalla tekemisellä. vaikka Barulin tiedettiin hyväksi maalivahdiksi, Jokerit teki hänestä liian usein sankarin. Sankarin viittaa olisi ollut tarjolla lukuisille eri pelaajille, mutta aina ei vain maistu. Paras tilanne avautui aiemmin kehumalleni Salmiselle, joka onnistui erittäin läheltä ampumaan tyhjän maalin ylärimaan.

Ottelun ikävin uutinen oli Hishonin loukkaantuminen. Skachkovin raju taklaus sammutti Hishonin valot niin totaalisesti, että mies todennäköisesti ei minuutti taklauksen jälkeen ollut edes varma sijainnistaan. Erityisen valitettavaksi tilanteen tekee se, että Hishon on kärsinyt aivotärähdyksistä jo liiankin kanssa. Hänen kohdallaan joudutaan aina tällaisten tilanteiden jälkeen pelätä, että sekä kausi että ura päättyvät. Toivottavasti nyt selvittiin säikähdyksellä, mutta itse en pidätä hengitystäni.

Kokonaisuudessaan Jokerit loi enemmän maalipaikkoja ja laukoi enemmän, mutta lopulta käteen ei jäänyt kuin loukkaantunut Hishon ja armoton vitutus. Sotši tiedettiin hyväksi joukkueeksi ja historia ei ollut Jokerien puolella, mutta tällaiset ottelut on yksinkertaisesti pystyttävä voittamaan joka kerta.